Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Φεβρουαρίου 2017

Τα βρήκε σκούρα στην ασπρόμαυρη Κατερίνη (1978)

Σαν σήμερα στις 5/2/1978, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη γειτονική Κατερίνη για να αντιμετωπίσει τον Πιερικό, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ...

Ο αγώνας έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο -επιπέδου Ζωσιμάδων στις μέρες μας- και ο Δικέφαλος είχε τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών του που έδωσαν δυναμικό παρόν στην έτσι και αλλιώς ασπρόμαυρη πρωτεύουσα της Πιερίας, φτάνοντας εκεί με κάθε διαθέσιμο μεταφορικό μέσο και κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στην πόλη της Κατερίνης, από το πρωί εκείνης της χειμωνιάτικης Κυριακής!

Ήταν από αυτές τις εκδρομές που ο ΠΑΟΚ κέρδιζε οπαδούς στις πόλεις της Μακεδονίας στις οποίες αγωνιζόταν, προκαλώντας δέος με τη μαζική παρουσία των φίλων του!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 5ο λεπτό με δυνατό σουτ του Μίσχου, μετά από φάση διαρκείας και αδυναμία της άμυνάς μας να απομακρύνει την μπάλα!
Αρχικά ο Παπαϊωάννου βρέθηκε σε θέση βολής, η μπάλα κόντραρε στον Πέλλιο, στρώθηκε στον Χρυσοστόμου το σουτ του οποίου κόντραρε στον Φουντουκίδη, για να έρθει στη συνέχεια ο Μίσχος να περάσει τον Πέλλιο και από κοντά να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε βγήκε στην επίθεση, είχε 1-2 καλές ευκαιρίες, αλλά το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου από τον Βουράκη βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0.

Οι παίκτες του Πετρόπουλου βρέθηκαν κοντά στο 1-1 στο 30', όταν ο Κοϊμτζίδης στην προσπάθεια του απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στο "Γ" της εστίας του, με τον Παρουσιάδη να σώζει με εκπληκτική επέμβαση σε κόρνερ!
Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 58' με πέναλτι που κέρδισε δύο λεπτά νωρίτερα ο Γκουερίνο σε μονομαχία του με τον Τραγανό, το μετέτρεψε σε γκολ ο Αναστασιάδης, την ώρα που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ρέφερι, μάλλον δικαιολογημένα, από όσο θυμόμαστε ...

Στο 75' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μίσχου από τον Γούναρη, όπως και ο ΠΑΟΚ στο 82' σε ανατροπή του Κερμανίδη από τον Τραγανό, τα οποία δεν δόθηκαν αν και ήταν!!!

Κορυφαίοι για την ομάδα μας οι Αναστασιάδης, Φούρτουλα, Αποστολίδης, Κούδας και Ορφανός.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός (Σούλης): Παρουσιάδης, Τραγανός, Κτενίδης, Αδαμόπουλος, Γιαννούλης, Χρυσοστόμου (87' Χατζηγιοβαννάκης), Κοϊμτζίδης, Καλαμπάκας, Τσιρίκας (80' Παπαδόπουλος), Παπαϊωάννου, Μίσχος.

ΠΑΟΚ (Πετρόπουλος): Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης (46' Δαμανάκης), Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Ορφανός (80' Κερμανίδης), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο.

Δηλώσεις:

Λάκης Πετρόπουλος: "Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά σε ένα λασπώδες γήπεδο και στα δύο ημίχρονο, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη".

Λάκης Παπαϊωάννου (παίκτης του Πιερικού τότε): "Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, πιστεύω όμως ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε".

* Η σεζόν 1977-78 ήταν μια πολύ παράξενη χρονιά για τον Δικέφαλο που λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων.

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες).

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Παρουσιάδης να αποκρούει προσπάθεια του Ορφανού στο λασπωμένο γήπεδο της Κατερίνης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4