Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Φεβρουαρίου 2017

Πέντε μπαλωθιές στον ... ΟΦΗ! (2014)

Σαν σήμερα στις 5/2/2014, o ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ και τον συνέτριψε με 5-0, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League…

Ο Στέφενς (σε ένα 4-2-3-1) ξεκίνησε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Σκόνδρα, στα αριστερά τον Λίνο, τον Τζαβέλλα με τον Κατσουράνη κεντρικούς αμυντικούς, στα χαφ στον άξονα σαν αμυντικοί μέσοι τον Μαντούρο και τον Κάτσε, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο δεκαριού τον Βούκιτς. Ο Σαλπιγγίδης στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Νίνης στα αριστερά της και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Δικέφαλος ευτύχησε να βρει δίχτυα μόλις στο 4ο λεπτό με τον Αθανασιάδη που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο εξαιρετική σέντρα του Λίνο από τα αριστερά στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Φερνάντες.

Οι φιλοξενούμενοι με το σκορ εις βάρος τους αναγκάστηκαν να μην κλειστούν και να προσπαθήσουν να γίνουν πιο επιθετικοί. Ήταν αυτοί που με οργανωμένες επιθέσεις προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Γλύκου, χωρίς πάντως να πετύχουν πολλά, αφού είδαμε μόνο 1-2 μακρινά σουτ...
Οι όποιες προσπάθειες έβγαιναν από τον ΠΑΟΚ, εκδηλωνόταν από την αριστερή κυρίως πτέρυγα, αλλά ήταν ολοφάνερο πως ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του, έφτασε να έχει λιγότερες τελικές από τους Κρητικούς στο πρώτο 45λεπτο, ενώ και η κατοχή ήταν μοιρασμένη. Η γενική εικόνα της ομάδας στο πρώτο μισό του παιχνιδιού δεν ήταν καλή και έδειχνε να είναι συνέχεια του αγώνα που ο Δικέφαλος έδωσε στα Χανιά την περασμένη Κυριακή.

Παίκτες – κλειδιά στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, δεν ήταν σε καλή μέρα δείχνοντας νωχελικότητα και έλλειψη συγκέντρωσης στο παιχνίδι. Αντί να δούμε την ομάδα να παίζει πιο ελεύθερα μετά τα γρήγορο 1-0, είδαμε ακριβώς το αντίθετο. Έναν ΠΑΟΚ «σφιγμένο» με πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς η μεσαία γραμμή υπολειτουργούσε!

Στην επανάληψη οι παίκτες του Στέφενς μπήκαν πιο ζωντανά σε σχέση με το υποτονικό πρώτο ημίχρονο. Άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα η μπάλα και έτσι στο 61' ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε τσιμπιά της μπάλας από τον Αθανασιάδη και έκανε το 2-0, σε μια φάση στην οποία ο σκόρερ είναι λίγο πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό των φιλοξενούμενων.

Οι πρώτες κινήσεις του τότε τεχνικού του ΠΑΟΚ από τον πάγκο, ήταν να περάσει στο ματς τον Λούκας στη θέση του Νίνη και τον Νάτχο σε αυτήν του Βούκιτς, σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα, κάτι που πέτυχε καθώς ο ΠΑΟΚ έδειξε πολύ καλύτερη οργάνωση στον τρόπο παιχνιδιού του.

Στο 74' ο Νάτχο έκανε 3-0 μετά από ωραία συνεργασία με τον Αθανασιάδη και άψογη εκτέλεση από τον Ισραηλινό. Αποθέωση για τον πρώην παίκτη της Ρούμπιν που άνοιξε λογαριασμό με ένα πανέμορφο γκολ.

Η 3η αλλαγή του Δικεφάλου ήταν ο νεοαποκτηθείς Χούσεν, ο οποίος στο 80' μπήκε στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ έγραψε το 4-0. Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί. Έξι λεπτά αργότερα ο Μαντούρο μετά από σύγχυση στην άμυνα του ΟΦΗ ο εκτέλεσε τον Φερνάντες με τη βοήθεια του δοκαριού.

Η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν βελτιωμένη και σε αυτό βοήθησαν σίγουρα οι αλλαγές του Στέφενς που διάβασε τις ανάγκες της ομάδας και έβαλε στην ασπρόμαυρη μηχανή τα εργαλεία που βοήθησαν για να έρθει αυτή η μεγάλη σε έκταση νίκη.

Η κάρτα που δέχτηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης από τον Αρετόπουλο ήταν η 7η και έλειψε από δύο παιχνίδια του Δικεφάλου στο προσεχές διάστημα...
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Μαντούρο, Κάτσε, Βούκιτς (70' Νάτχο), Νίνης (64' Λούκας), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (76' Χούσεν).

ΟΦΗ: Φερνάντες, Μπούρμπος (76' Σίσιτς), Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Στάθης, Ζε, Βερόν (62' Ροβίθης), Μπαρέιρο, Μακρής, Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης.
Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε για το ματς και σημείωσε πως ίσως ήταν το καλύτερο δικό του παιχνίδι του μέχρι τώρα στη σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά είπε: "Ο ΠΑΟΚ ήθελε σήμερα μία εύκολη νίκη και καταφέραμε να την πετύχουμε, ώστε να αφήσουμε πίσω μας την εκτός έδρας ήττα από τον Πλατανιά. Μια ήττα που μας δημιούργησε προβλήματα. Πλέον κοιτάμε το ματς με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί. Αυτά τα παιχνίδια είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα. Για να κερδίσουμε στη Λεωφόρο θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά".

Σχολιάζοντας τη δική του απόδοση δήλωσε: "Πάντα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Σήμερα η αλήθεια είναι πως μου βγήκαν πολλά πράγματα. Ίσως το σημερινό ματς να είναι το καλύτερό μου στη φετινή σεζόν".

Όσο για το ότι σκόραραν τρεις νεοαποκτηθέντες παίκτες, υπογράμμισε: "Όλοι μας προσπαθούμε να βάλουμε τους καινούριους παίκτες στο κλίμα και να τους βοηθήσουμε να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν για την ομάδα".
Ο Ντάνι Χούσεν, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ για τον εαυτό του, αλλά και για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ.
 
Αρχικά μιλώντας για τον εαυτό του είπε: "Όταν ήμουν πιο μικρός έπαιζα πριν τους επιθετικούς αλλά τα δύο τελευταία χρόνια στον Άγιαξ υπό τις οδηγίες του Ντένις Μπέργκαμπ έχω μάθει να παίζω σαν σέντερ φορ. Αυτή η θέση μου αρέσει περισσότερο"...

Όσο για το αν θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ και μετά από το τέλος του δανεισμού του τόνισε: "Βρίσκομαι εδώ για να παίξω σημαντικό ρόλο στην καινούρια μου ομάδα. Θέλω να παίζω, γιατί στην προηγούμενη ομάδα μου δεν συμμετείχα σε πολλά ματς. Αν αισθανθώ ότι είμαι σημαντικός στην ομάδα και θέλουν να παραμείνω, θα δούμε τι θα γίνει"...
Στην ανάγκη να προσαρμοστούν οι παίκτες στον ανταγωνισμό, στάθηκε ο προπονητής του Δικεφάλου μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Παράλληλα, τόνισε πως η συγκέντρωση τους είναι αυτή που διαφοροποιεί την απόδοση της ομάδας από παιχνίδι σε παιχνίδι.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Huub Stevens :
 
"Είδαμε ένα ωραίο παιχνίδι, οι φίλαθλοι το απόλαυσαν. Το σημαντικό για μας ότι είχαμε καλή ισορροπία στο παιχνίδι μας, ήμασταν συγκεντρωμένοι όλοι", είπε ο Ολλανδός που απάντησε μετά σε ερωτήσεις.

Για την ισορροπία της ομάδας: "Έχω καλούς ποδοσφαιριστές και αυτοί από τη φύση τους έχουν ισορροπία. Ίσως έφταιξε ο σχηματισμός, ίσως η ήττα από την Πλατανιά, πάντως είχαμε συγκέντρωση".

Για νέους και παλιούς παίκτες: "Έχουμε κάποιους νέους παίκτες και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τους εντάξουμε. Θέλει χρόνο. Οι παίκτες πρέπει να το μάθουν ότι έχουμε πολύ ανταγωνισμό και αυτό πρέπει να το αποδεχτούν. Οι νέοι θέλουν χρόνο πάντως. Ο Νάτχο, ο Μαντούρο έχουν καιρό να παίξουν. Τους χρειαζόμαστε όλους".

Για τους παίκτες που τελειώνει το συμβόλαιο τους: "Για μένα δεν είναι δύσκολο. Δεν είναι σημαντικό για μένα αλλά για αυτούς. Τους βλέπω όλους στην προπόνηση. Κάποιοι κάνουν βήματα εμπρός, κάποιοι όχι. Οι πρώτοι θα μείνουν, οι άλλοι όχι".

Για την απόδοση του Σαλπιγγίδη και αν αυτός θα μονιμοποιηθεί στα πλάγια: "Θα δούμε αν θα παίζει πιο πολύ στα πλάγια ή όχι λόγω Χούσεν. Ο Αθανασιάδη έχει πλέον 7 κάρτες και θα μας λείψει σε δυο ματς. Όλοι θέλουν παίζουν σε όλα τα παιχνίδια. Αλλά χρειάζεται και η ξεκούραση. Και τους χρειαζόμαστε όλους".

Για τις 7 κάρτες του Κλάους και τις 4 της άμυνας του Ολυμπιακού: "Δε θα σχολιάσω τους διαιτητές. Κάποιες φορές δε συμφωνώ μαζί τους αλλά μετά τα ματς δε μιλάω. Κάνει κι αυτός τη δουλειά του. Ελπίζω να την κάνει καλά".
Ο Χέντβιγκες Μαντούρο σκόραρε και πάλι στην Τούμπα και μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για τη μέχρι τώρα επίδοσή του.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ολλανδός:

Για την απόδοσή του μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ: "Είμαι ευχαριστημένος που ξεκίνησα έτσι. Μακάρι να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο, άλλωστε είναι καλό για την ομάδα. Βλέπω ότι σταδιακά κινούμαι καλύτερα στο γήπεδο και θέλω να συνεχίσω έτσι".

Για τη διαφορά της εικόνας που έχει η ομάδα εντός και εκτός έδρας: "Στους εντός έδρας αγώνες μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας, αλλά αυτό που πρέπει να διορθώσουμε είναι ο τρόπος που μπαίνουμε στα εκτός έδρας ματς".

Για το γεγονός ότι έχει σκοράρει τρία γκολ μέχρι στιγμής: "Δε θυμάμαι να έχω ξαναβάλει τρία γκολ σε έξι ματς. Το σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε. Χαίρομαι που οι νέοι παίκτες αποδίδουν καλά και πλέον κοιτάμε το επόμενο ματς που είναι δύσκολο".

Για την υποστήριξη του κόσμου: "Δεν είναι τόσο σημαντικό να γεμίζει το γήπεδο, όσο το να είναι δίπλα μας ο κόσμος που δίνει το παρών στο γήπεδο. Μας βοηθά πολύ αυτό, ιδίως τώρα που υπάρχει μία σειρά δύσκολων αγώνων. Με τον κόσμο πλάι μας μπορούμε να κερδίσουμε ομάδες σε υψηλότατο επίπεδο, όπως π.χ. είναι η Μπενφίκα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4