Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Ιανουαρίου 2017

Ισόπαλος σε ματς με απίστευτη ένταση! (1966)

Σαν σήμερα στις 2/1/1966, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, για την 6η αγωνιστική (!) του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966...

Το πρωτάθλημα Ελλάδας της περιόδου 1965-66 υπήρξε το 7ο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας. Η διοργάνωση διεξήχθη από 28 Νοεμβρίου 1965 έως 19 Ιουνίου 1966 και οι αγώνες κατάταξης που προέκυψαν ολοκληρώθηκαν ένα μήνα αργότερα. 

Η καθυστέρηση για την έναρξη οφειλόταν σε "διοικητικές ταραχές στην ΕΠΟ", σε παρασκηνιακή αντιπαράθεση μεταξύ του "κατεστημένου" του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τον συνασπισμό δυνάμεων της ΑΕΚ και των μακεδονικών συλλόγων!

Σαν σήμερα λοιπόν στις 2/1/1966, ο Δικέφαλος του Βορρά σε μια κατάμεστη Τούμπα, έχασε μεγάλη ευκαιρίας νίκης επί της ΑΕΚ, καθώς ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, από 4ο λεπτό, χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Χαραλαμπίδης, μετά από μπαλιά του Κούδα. 

Οι παίκτες της αθηναϊκής ομάδας διαμαρτυρήθηκαν για οφ σάιντ (σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής δεν υπήρχε!), φτάνοντας μάλιστα δύο από αυτούς (Βασιλείου - Ιορδάνου) σε σημείο να χτυπήσουν τον βοηθό Ταβέλη, με τον ρέφερι Πανάκη να πετάει αϊτό στο χώρο της σέντρας, έχοντας χάσει με το καλημέρα τον έλεγχο του παιχνιδιού!
4ο λεπτό: Ο Χαραλαμπίδης πλασάρει τον Πετράκη και βάζει φωτιά στην κατάμεστη Τούμπα...

Η ένταση μεταφέρθηκε και σε επίπεδο παραγόντων των δύο ομάδων με τους Δημάδη (Πρόεδρος του ΠΑΟΚ) και Τρανόπουλο (γενικός αρχηγός της ΑΕΚ) να έρχονται στα χέρια και να πέφτουν "ψιλές"! 

Με το 1-0 υπέρ μας οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, η ΑΕΚ στο 63' είχε δοκάρι με τον Ιορδάνου και στο 86' ο Παπαϊωάννου από κοντά, μετά την απόκρουση του Μουσελεμίδη σε σέντρα του Σκευοφύλακα, ισοφάρισε. 

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ σημείωσε δεύτερο γκολ, με τον Χαραλαμπίδη το οποίο ακυρώθηκε (κακώς!), ενώ στο 75' ο Κούδας πλάσαρε τον Πετράκη, όμως ο Σκευοφύλακας, πάνω στη γραμμή με προβολή απομάκρυνε την μπάλα!

Να τονιστεί πως ουκ ολίγες φορές οι βοηθοί -και στα δύο ημίχρονα- σταμάτησαν επιθέσεις μας με ανύπαρκτα οφ σάιντ, την ώρα που η ΑΕΚ είχε βγει στην επίθεση για να ισοφαρίσει... 

Η γενική εντύπωση που έμεινε από το παιχνίδι σε όσους το παρακολούθησαν, ήταν η υπεροψία της αθηναϊκής ομάδας και η απαράδεκτη συμπεριφορά των ανθρώπων της που θύμισαν παράγοντες τοπικού πρωταθλήματος με τις αντιδράσεις τους. 

Λάθος η κίνηση του Μίλε Κος να χρησιμοποιήσει τον τραυματία Θεοφανίδη, καθώς ο ΠΑΟΚ από ένα σημείο και μετά έπαιζε με "10" παίκτες, καθώς ο Θεοφανίδης ήταν ωσεί παρών και οι αλλαγές δεν επιτρεπόταν ακόμη!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Τάτσης, Γιακουμής, Βασλειάδης, Κούδας, Νικολαΐδης, Θεοφανίδης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

ΑΕΚ: Πετράκης, Κεφαλίδης, Βασιλείου, Σοφιανίδης, Σκευοφύλακας, Ιορδάνου, Σταματιάδης, Νικολαΐδης, Καραφέσκος, Παπαϊωάννου, Πετρίδης.

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4