Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Ιανουαρίου 2017

Παρέμεινε στην κορυφή με Κερμανίδη! (1977)

Σαν σήμερα στις 2/1/1977, ο ΠΑΟΚ να υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977 ... 

Ο πρωταθλητής της περασμένης σεζόν ΠΑΟΚ, έδειξε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα σε παιχνίδι στο οποίο επικράτησε με 2-1... 

Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο ακολούθησε καθίζηση στην επανάληψη και απειλήθηκε με βαθμολογική απώλεια, κινδυνεύοντας να χάσει τη μοναξιά της κορυφής, που ως τότε απολάμβανε! 
 
Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 17.000 θεατές (15.932 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ του Μπράνκο Στάνκοβιτς, έδωσε στο πρώτο μισό του παράσταση για έναν ρόλο, με ωραίους συνδυασμούς, ρυθμό, ταχύτητα και εξαιρετικές διεισδύσεις, από τις πτέρυγες, που έφερναν τρικυμία στους αμυντικούς του Εθνικού. 
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6' ο Παναγιώτης Κερμανίδης, για να γίνει το 2-0 από τον ίδιο στο 31ο λεπτό! 
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 56' με τη βοήθεια της πλάτης του Ιωσηφίδη, αφού το σουτ του Κρητικού χτύπησε εκεί, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Φούρτουλα! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Κερμανίδης, Φούρτουλα.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος (59' Καπουζούζης), Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Δαμανάκης (35' Αναστασιάδης), Κούδας, Γκουτερίνο.

Εθνικός: Αρβανίτης, Βαμβακούσης, Σταματάκης Δ., Μουτάφης, Παπαδόπουλος, Σταματάκης Χ., Φυλακούρης, Κρητικός, Ιντζόγλου, Καραΐσκος, Παπάς. 
 
Δύο μέρες αργότερα (4/1) οι παίκτες πέρασαν από τον ταμείο και πληρώθηκαν το πριμ (10.000 δρχ ο καθένας), με τη διοίκηση Παντελάκη να είναι για πολλοστή φορά συνεπέστατη!
* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σαράφης σε μια επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ, να σουτάρει από καλή θέση, αλλά ο Αρβανίτης να αποκρούει. 

Δηλώσεις παικτών ΠΑΟΚ:

Παναγιώτης Κερμανίδης: "Σημασία έχουν οι δύο βαθμοί που πήραμε. Στο β' ημίχρονο η ομάδα δεν τράβηξε".

Γιάννης Γούναρης: "Ένα τυχαίο γκολ που δεχτήκαμε δυσκόλεψε το παιχνίδι και καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους".

Νέτο Γκουερίνο: "Ένα παιχνίδι που ήταν εύκολο στο α' ημίχρονο μετά το 2-0, το κάναμε δύσκολο μετά την πτώση που είχαμε".

Χρήστος Τερζανίδης: "Κερδίσαμε δύο ακόμη βαθμούς ενώ μπορώ να πω ότι δε μας ήθελε η μπάλα".

Γιώργος Κούδας: "Ενώ πετύχαμε δύο γκολ στο α' ημίχρονο, κάναμε δύσκολο το παιχνίδι στην επανάληψη, όταν χάσαμε δυο τρεις καλές ευκαιρίες".

Σταύρος Σαράφης: "Σημασία έχει ότι κερδίσαμε".

Μλάντεν Φούρτουλα: "Εμείς κάναμε δύσκολο το παιχνίδι. Νομίζω ότι στο β' ημίχρονο το πήραμε πολύ αψήφιστα και ευτυχώς που πήραμε τους δυο βαθμούς".

Δηλώσεις Μπράνκο Στάνκοβιτς ...

"Στο α' ημίχρονο νομίζω ότι παίξαμε καλά και έπρεπε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Στο β΄ημίχρονο είχαμε πάλι 2-3 καλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Γενικά οι παίκτες μου δεν έπαιξαν σωστά στο κομμάτι της τακτικής, γιατί δεν είχαν και δυνάμεις όπως άλλες φορές. Όπως όλος ο κόσμος γιόρτασαν και αυτοί αυτές τις μέρες και είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα αυτό που είδαμε στο β' ημίχρονο.

Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ πάντα ήταν πιο δυνατός στο β' ημίχρονο, ενώ τώρα είχαμε το αντίθετο και αυτό οφείλεται σε αυτό που είπα πιο πάνω. Άλλαξα θέση τον Αναστασιάδη και τον πήγα εξτρέμ, τοποθετώντας στο κέντρο τον Τερζανίδη, γιατί δεν έτρεξε πολύ, δεν ήταν ζωντανός, δεν έδινε τις μπαλιές που έπρεπε δεξιά και αριστερά και ήταν πολύ αργός. Τον δικαιολογώ γιατί ήταν τραυματίας και έχασε προπονήσεις, για αυτό δεν είχε πολλές δυνάμεις!

Όλη η ομάδα δεν ήταν καλή στην επανάληψη και δεν ήταν μόνο η άμυνα αυτή που δεν είχε καλή απόδοση. πρέπει όμως οι αμυντικοί να ξέρουν πως να παίζουν τους αντιπάλους. Δεν παραδέχομαι ότι παίζουμε μαν του μαν γιατί μόνο δύο παίκτες πιάναμε από τον αντίπαλο, ενώ ο Εθνικός έπαιζε μαν του μαν σε πολύ περισσότερους παίκτες μας. 

Έπειτα είναι και στην κρίση των παικτών μας πως θα παίζουν έστω κι όταν έχουν ειδικό ρόλο να πιάνουν από κοντά κάποιον παίκτη. Η άμυνα είναι οπωσδήποτε για μένα ένα πρόβλημα. Σε πολλούς αγώνες πάει καλά και σε άλλους κάνει λάθη. Είμαι υποχρεωμένος όμως να κάνω ότι μπορώ και ότι διαφορετικό γίνεται με τους 18 παίκτες που διαθέτω και όπως έχουν τα πράγματα δε γίνονται σοβαρές διαφοροποιήσεις.

Πρέπει να τονίσω ότι στο ποδόσφαιρο θα έχεις και καλούς και κακούς αγώνες. Όλες οι ομάδες χάνουν αγώνες και δεν είναι ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής Ευρώπης, ώστε να μη χάνει βαθμό.

Μέχρι τώρα πάμε καλά. Αλλού οι ομάδες που παίρνουν το πρωτάθλημα -όχι σπάνια- έχουν άσχημη πορεία την επόμενη περίοδο. Εμείς πάμε πολύ καλά και είμαι ευχαριστημένος με τα όσα κατάφερε η ομάδα μέχρι τώρα

Για τον Φούρτουλα έχω να πω ότι είναι πολύ χειρότερο για έναν τερματοφύλακα να μην έχει συμμετοχή στο παιχνίδι, παρά να βρίσκεται σε πτώση. Όταν δεν έχει έρθει σε επαφή με φάσεις, όταν δημιουργηθεί ένας ξαφνικός κίνδυνος, τον βρίσκει ανέτοιμο αφού δεν έχει ζεσταθεί καθόλου πιο πριν εξαιτίας της υπεροχής της ομάδας του".

Δηλώσεις παικτών Εθνικού ...
* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια).

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης. 

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) 

Με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4