Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Ιανουαρίου 2017

Πατατράκ στην Τούμπα στην ανατολή του 1972!

Σαν σήμερα στις 2/1/1972, ο ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα από το Αιγάλεω με 1-2, κάνοντας ποδαρικό με το αριστερό, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972...

Βέβαια, μπορεί το ποδαρικό να μην ήταν αυτό που περίμεναν οι 17.000 θεατές (15.714 τα εισιτήρια), όμως η χρονιά εξελίχτηκε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, αφού κατέκτησε τον Ιούλιο το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας του, ενώ στο τέλος του 1972 αναδείχτηκε στην ψηφοφορία των Αθλητικών Συντακτών, κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας!

Ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της 14ης αγωνιστικής, με τον Δικέφαλο να είναι φλύαρος στο παιχνίδι του, έχοντας μια αμυντική γραμμή που προβλημάτισε, την ώρα που οι επιθετικοί δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν σε περισσότερα του ενός γκολ τις πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, σε διαστήματα του αγώνα στα οποία η ομάδα πετούσε, αλλά ...!

Κάτι παραπάνω από αισθητή η απουσία του Χρήστου Τερζανίδη, μιας και η μεσαία γραμμή γενικά υστέρησε, κάτι που επηρέασε όλη την ομάδα, ενώ καθοριστική ήταν η παρουσία του Πουπάκη κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων, αφού σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τους παίκτες του Λες Σάνον! 

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με την έναρξη της επανάληψης, στο 48'. Η φάση ξεκίνησε από προσπάθεια του Γιαννακόπουλου, ο Μπέλλης δεν κατάφερε να τον σταματήσει, η μπάλα έφτασε στον Κυριακίδη που ανάμεσα από τρεις αμυντικούς, νίκησε τον Σαββουλίδη, κάνοντας το 0-1.

Στο 55' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με κεφαλιά του Σαράφη, μετά από φάουλ που εκτέλεσε από πλάγια θέση ο Μαντζουράκης. Το έμφραγμα στην Τούμπα ήρθε στο 84ο λεπτό, όταν ο Κυριακίδης με ατομική προσπάθεια σημείωσε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, που έμελλε τελικά να τους χαρίσει και τη νίκη! 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Μπέλλης (51' Λάζος), Μαντζουράκης, Σαράφης, Κούδας, Αποστολίδης, Ασλανίδης (85' Τσακιρόπουλος).

Αιγάλεω: Πουπάκης, Λυκουρίνος, Γρίμμας, Ζαντέρογλου, Τσιαμπούρης, Γιαννακόπουλος, Αγγελής, Μαρτίνος, Λάρδας, Τσιμαχίδης, Κυριακίδης.

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4