Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Ιανουαρίου 2017

Ένα φιλικό χαμένο στον χρόνο! (1931)

Σαν σήμερα στις 1/1/1931, την πρωτοχρονιά του 1931, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Ηρακλή στο Σιντριβάνι την αυστριακή ομάδα Νίκολσον ...

Η Νίκολσον ήταν μια επαγγελματική ομάδα που τις προηγούμενες μέρες είχε δείξει δείγματα εξαιρετικού ποδοσφαίρου στα φιλικά που έδωσε στην πρωτεύουσα...

Το παιχνίδι έγινε σε ένα γήπεδο πραγματική λίμνη, παρουσία πολλών θεατών. Πριν τη σέντρα τους αυστριακούς καλωσόρισε -στα γερμανικά- ο σύμβουλος του ΠΑΟΚ, Νίκος Καβουνίδης και μετά την ανταλλαγή λαβάρων ο διαιτητής Ντούτσε σφύριξε τη σέντρα...

Όλοι οι "ειδικοί της εποχής" προέβλεπαν πανωλεθρία του ΠΑΟΚ, μετά τις αλλεπάλληλες νίκες των αυστριακών στα γήπεδα της Αθήνας τις προηγούμενες μέρες, όμως ο ΠΑΟΚ φρόντισε να τους διαψεύσει! 

Στο αρχικό σχήμα του Δικεφάλου, και σε θέση κεντρικού κυνηγού, βρέθηκε ο Γερμανός προπονητής μας Γκάσνερ, ο οποίος απέδειξε ότι παραμένει -εκτός από προπονητής- ένας παίκτης διεθνούς φήμης!

Με το ψύχραιμο και αριστοτεχνικό παιχνίδι, βοήθησε τους επιθετικούς μας να πιέσουν τους Αυστριακούς, που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον γκολκίπερ Πλάτσκα. 

Στην άλλη πλευρά ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των παικτών της Νίκολσον, κρατώντας το ισόπαλο 0-0 στο πρώτο 45λεπτο... 

Στα μισά της επανάληψης μετά από μπαλιά του Βέιτς, ο Τσέρνιτς ΙΙ, άνοιξε το σκορ, αλλά δύο λεπτά αργότερα, ο Ετιέν εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση του Πλάτσκα με τον κεντρικό αμυντικό του και σε κενή εστία ισοφάρισε! 

Στο 76' ο Βέιτς με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, για να έρθει στη συνέχεια της φάσης ο Γκάλτσμαν από κοντά να πετύχει το 1-2. Ο Δικέφαλος στη συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει!

Γκάσνερ, Παπαδόπουλος (ο τερματοφύλακας), Μαλαξόπουλος, Ετιέν και Παπαδόπουλος (ο αμυντικός) οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Παπαδόπουλος, Ανδρεάδης, Βλάχου, Γεωργιάδης, Γρηγοριάδης, Παζάρογλου, Γκάσνερ, Ετιέν, Παπαϊορδανίδης.

Νίκολσον: Πλάτσκα, Σνάιντερ, Ούριντιλ (Ουρμπάινερ), Τσέρνιτς Ι, Στρο, Τάλλερ, Ντάνις, Τσέρνιτς ΙΙ, Γκάλτσμαν, Βέιτς, Χάσμαν.

* Η αρχική photo (αρχές του 1931) είναι πραγματικά ιστορική! Διακρίνεται ο Γκάσνερ ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ: Χάρο, Γεωργιάδη, Μπιζού, Βλάχο, Παπαδόπουλο Γ., Παζάρη, Παπάζογλου, Καβουμαρτζή, Κωνσταντινίδη, Παπαδόπουλο Χαρ.,Ετιέν και Παπαϊορδανίδη.

* Λίγα λόγια για την SC Nicholson (σημερινή FC Wien)...

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1914 στην Βιέννη με το όνομα SC Nicholson που είναι το όνομα ενός μεγάλου πρωτοπόρου του αυστριακού ποδοσφαίρου, του Mark Nicholson. 

To 1933 μετονομάστηκε σε FC Wien και αρχικά είχε μεγάλες βλέψεις και ήταν ένα δυνατό όνομα στο αυστριακό ποδόσφαιρο ακόμα και την εποχή που ονομαζόταν SC Nicholson.

Στο πέρασμα του χρόνου διαλύθηκε και επαναδημιουργήθηκε το 2007 και πλέον παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα της Βιέννης.

Πηγή (και περισσότερα): Wikipedia

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4