Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιουνίου 2019

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την κάθοδο (1981)

Σαν σήμερα στις 17/6/1981, η Θεσσαλονίκη ήταν σε πρωτοφανή συναγερμό, ενόψει του τελικού της Νέας Φιλαδέλφειας που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 21/6/1981, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό ...

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχαν φτάσει 15.470 εισιτήρια, όσα άλλωστε είχε πάρει και ο Ολυμπιακός, ενώ τα υπόλοιπα 5.000 τα κράτησε η ΕΠΟ για να καλύψει τις ανάγκες της (όσοι ήμασταν στο γήπεδο θυμόμαστε πάρα πολύ καλά που πήγαν τα περισσότερα!)

Η κινητοποίηση στις τάξεις του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου ήταν πρωτοφανής, ο ενθουσιασμός είχε χτυπήσει κόκκινο και όλοι πίστευαν πως η δυναμική παρουσία του κόσμου σε συνδυασμό με την πολύ καλή ομάδα που διέθετε ο Δικέφαλος, θα μπορούσαν να φέρουν το 3ο Κύπελλο στην ιστορία του Συλλόγου.

Οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ είχαν ναυλώσει ένα τρένο με το οποίο αρχικά υπολογιζόταν πως θα κατέβουν περίπου 2.000 οπαδοί, όμως το νούμερο ανέβαινε όσο πλησίαζε η μέρα του τελικού και έτσι προστέθηκαν επιπλέον βαγόνια!

Η πλειοψηφία του κόσμου είχε προγραμματίσει να κατέβει με ΙΧ και με λεωφορεία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των όσων θα βρισκόταν στο γήπεδο σε περισσότερους από 12.000.

Όλοι γύρω από την ομάδα ήθελαν να κατακτηθεί η κούπα και να αφιερωθεί στον αδικοχαμένο Γκιούλα Λόραντ, ενώ εκείνες τις μέρες στη Θεσσαλονίκη όπου κι αν πήγαινες άκουγες το γνωστό συνθηματάκι: «Ήρθαμε από τη Βουλγαρία και ... Αθήνα Πειραιά, ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ σκίστους την .... και φέρε μας το τρόπαιο ξανά».

Όσον αφορά την προπόνηση της ομάδας που έγινε σαν σήμερα στις 17/6, οι τερματοφύλακες Φίλης – Φούρτουλα έκαναν ατομική, ενώ απουσίασαν οι Δαμανάκης (συμμετείχε στον τελικό τον υπαλλήλων του ΟΤΕ) και Βασιλάκος (δεν πήρε άδεια από τη μονάδα του).

Οι υπόλοιποι υπό τις οδηγίες του Φουντουκίδη έπαιξαν εκπαιδευτικό διπλό και προπονήθηκαν στις εκτελέσεις πέναλτι...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4