Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Σεπτεμβρίου 2019

Φτωχό 1-0 επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου (1970)

Σαν σήμερα στις 30/9/1970, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ντιναμό Βουκουρεστίου, στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα του α’ γύρου, του (τότε) Κυπέλλου Εκθέσεων, της περιόδου 1970-1971 … 
Ο Δικέφαλος με τον Ιβάν Χόρβατ στον πάγκο του, μπροστά σε 14.000 θεατές (12.171 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, σκορ που αποδείχτηκε φτωχό για να μας την πρόκριση, καθώς στο πρώτο ματς είχαμε χάσει με το βαρύ 5-0. 
Παρά τις απουσίες των Φουντουκίδη, Παπαχριστούδη, Τερζανίδη, Μπέλλη, ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στην αναμέτρηση και το σκορ σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού! 
Ο Μαντζουράκης στο 20’, στο 28’, στο 57’ (ανάποδο ψαλίδι άουτ), στο 64’ (δοκάρι), ο Κούδας στο 44’, ο Σαράφης στο 47’, ο Παρίδης στο 61’, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ρουμάνο τερματοφύλακα Κωνσταντινέσκου. 
Η καλύτερη στιγμή της Ντιναμό στο ματς καταγράφηκε στο 34’, όταν το σουτ του Νουνβάιλερ σταμάτησε στο δοκάρι του Χριστοδούλου. 
Το γκολ που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 81’, όταν ο Σαράφης με τον Ασλανίδη σταμάτησαν την προσπάθεια των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Ματζουράκη, αυτός έξυπνα πάσαρε στον Κούδα που εύκολα σκόραρε (αρχική εικόνα)! 
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ασλανίδης, Σαράφης, Κοντογιώργος, Μαντζουράκης, Κούδας, ενώ από τη Ντιναμό διακρίθηκαν οι Χάιντον, Κέραν, Ντίνου και Νουνβάιλερ. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου (46’ Πίρτσος), Γούναρης, Παπαδόπουλος, Βέργος, Κοντογιώργος, Δράμαλης, Σαράφης, Ασλανίδης, Κούδας, Μαντζουράκης, Παρίδης.

Ντιναμό: Κωνσταντινέσκου, Κέραν, Ντίνου, Στοενέσκου, Ντελεάνου, Μουστέτσια, Νουνβάιλερ (82’ Νούτσου), Σελτσεάνου (71’ Λουτσέσκου), Μποτ, Ντιμιτράκε, Χάιντον.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ιταλός Σέρτζιο Γκονέλα, ο οποίος λίγα χρόνια αργότερα (1978) σφύριξε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αργεντινής (Αργεντινή - Ολλανδία 4-2). 

Το όνομά του μάλιστα εκείνη την εποχή, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες χαρακτηριστικά: Γκονέλα και Βιντέλα (Αργεντίνος δικτάτορας) δώσανε ...το κύπελλο στο Ντάνιελ Πασαρέλα (ο γνωστός αρχηγός της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 78). 
Ο Σαράφης σε μια προσπάθειά του, με τον Σελτσεάνου να παρακολουθεί τη φάση
Δηλώσεις
Καζαντζής (αντιπρόεδρος ΕΠΟ): "Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα".

Κούδας: "Δείξαμε σήμερα πόσο άδικο ήταν το 5-0 του Βουκουρεστίου".

Νικολέσκου (προπονητής εθνικής Ρουμανίας): "Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά και έχει ωραιότατη στελέχωση της ομάδας του. Του λείπει μόνο η τεχνική για να φτάσει τις ομάδες της Ευρώπης".

Ντίνου: "Ο Μαντζουράκης αν αφήσει την ελληνική νοοτροπία θα δείξει πόσο μεγάλος παίκτης είναι".

Χόρβατ: "Αν είχαμε λίγη τύχη θα κερδίζαμε με πολλά περισσότερα γκολ και θα παλεύαμε για την πρόκριση".

Χασιώτης: "Χάσαμε μοναδική ευκαιρία για να ανατρέψουμε το 5-0 του αγώνα του Βουκουρεστίου".

* Στην παραπάνω εικόνα, είναι η φάση του 57', όταν το ανάποδο ψαλίδι του Μαντζουράκη, έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4