Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Σεπτεμβρίου 2019

Σαρωτικός ΠΑΟΚ στην αρχή της «Χρυσής Εποχής» (1953)

Σαν σήμερα στις 30/9/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στο Σιντριβάνι τον Εθνικό Έδεσσας, επί του οποίου επικράτησε πολύ εύκολα με 6-0...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, εντυπωσίασε με την απόδοσή του, σε μια αναμέτρηση που ξεκίνησε στις 16:30 και στην οποία η ομάδα σημείωσε από τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο. 

Να σημειωθεί πως η συμπαθής ομάδα της Έδεσσας, λίγες μέρες νωρίτερα είχε αναδειχθεί ισόπαλη 1-1 με τον Άρη, σε ματς που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ενώ στους 12 αγώνες που είχε δώσει για το πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας σε ήταν αήττητη! 

Η ομάδα του Εθνικού ήρθε στη Θεσσαλονίκη έχοντας τη συμπαράσταση πολλών εκδρομέων φιλάθλων της, οι οποίοι με τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις έδωσαν άλλο χρώμα στο μεταξύ μας παιχνίδι. 

Μόλις στο 5' ο Κουιρουκίδης μετά από πάσα του Παπαδάκη άνοιξε το σκορ, για να έρθει στο 30' ο Τσολακούδης να σημειώσει το 2-0 και έξι λεπτά αργότερα ο Κουιρουκίδης μετά από μπαλιά του Αγγελίδη το 3-0. 

Με αυτό το σκορ αυτό πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, για να φτάσουμε στο 56' όταν ο Παπαδάκης έκανε το 4-0. 

Στο 67' ο Κουιρουκίδης αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα του Εθνικού έγραψε το 5-0, για να διαμορφωθεί τι τελικό 6-0 στο 68' ο Αγγελίδης, μετά από σέντρα του Κουιρουκίδη, που ήταν ο πρωταγωνιστής του ματς! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαββίδης, Λαζάρου, Χασιώτης, Γερούδης, Γιεντζής, Δουκάκης (Μπογδάνος), Τσολακούδης, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Χοτρμπουλιάδης, Αγγελίδης.

Εθνικός Έδεσσας: Ανδρεάδης, Καρυστίδης, Μπακάλης, Γραμματικός, Σέμπος, Νικολαΐδης, Στάικος, Παπαζήσης, Ταχυδρομίδης, Σιατίδης, Γκέσκος.

Και λίγα λόγια για τον Εθνικό Έδεσσας... 

Ήταν μια ιστορική ομάδα της πόλης η οποία το 1960 μαζί με τον Άρη και τον Ηρακλή, συνενώθηκαν και έφτιαξαν τον Εδεσσαϊκό, με τη νέα ομάδα να έχει σύμβολο την τρίαινα. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4