Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Μαρτίου 2018

Οι αλλαγές απέτρεψαν την γκέλα (2014)

Σαν σήμερα στις 30/3/2014, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καλλονή, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2013-2014...

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" κέρδισε με 2-1, πήρε τον επιπλέον βαθμό στα φετινά play offs αν και παρατάχτηκε με σχήμα τελείως αδόκιμο... 

Ο Γιώργος Γεωργιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σπυρόπουλο, Βίτορ, Κατσικά, Κίτσιου, αμυντικά χαφ τους Νίνη και Μαντούρο, στη μεσαία γραμμή Ολίσε, Μάρτενς, Σαλπιγγίδη και προωθημένος ο Χούσεν.
Το παραπάνω σχήμα που δεν «περπάτησε» ΚΑΘΟΛΟΥ, μετατράπηκε μετά το 15' σε 4-4-2, με τους Ολίσε, Νίνη, Μαντούρο, Μάρτενς, στα χαφ και Χούσεν – Σαλπιγγίδη στην επίθεση. 

Θυμίζουμε ότι ο Γεωργιάδης δεν είχε στη διάθεσή του τους: Κάτσε, Τζαβέλλα, Αθανασιάδη (τιμωρημένοι), Κατσουράνη, Γκσπούρνινγκ, Λάζαρ (ανέτοιμοι), Νάτχο, Ινσαουράλδε (rotation).

Η ομάδα πέταξε ένα ολόκληρο 20λεπτο χωρίς να δημιουργήσει φάση αξιώσεων στην εστία του Μάππα, ξύπνησε όμως στη συνέχεια και είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες τις οποίες πέταξε στα σκουπίδια ο Σαλπιγγίδης. 

Πρώτα στο 20' όταν ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε δύο αντιπάλους και με το αριστερό σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μάππα!

Στο 32' και 35', νέες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη και πάλι πρωταγωνιστή, αλλά από καλές θέσεις σούταρε και δεν βρήκε δίχτυα...
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο 36' ο Περόνε έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Γιακουμή και άνοιξε το σκορ, παγώνοντας την Τούμπα. 

Τα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν υποτονική και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που παρατάχτηκε με πολλά καινούρια πρόσωπα...

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Βούκιτς στη θέση του Ολίσε, ο Νίνης μετακινήθηκε στην πτέρυγα και ο Σέρβος πέρασε εσωτερικός χαφ. Στο 63ο λεπτό, κεφαλιά του Χούσεν μετά από κόρνερ του Στοχ, δύσκολα απέκρουσε ο Μάππας σε κόρνερ. 

Στοχ και Κουλούρης ήταν οι άλλες διορθωτικές κινήσεις του Γεωργιάδη από τον πάγκο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση στην εστία της Καλλονής και στο 73' ισοφάρισε με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των φιλοξενούμενων.
Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 84', όταν ο Κουλούρης με πανέμορφη προσπάθεια σημείωσε το 2-1 και χάρισε στον ΠΑΟΚ μια ακόμη εντός έδρας νίκη. 

Μια νίκη που ήρθε δύσκολα, καθώς η απουσία βασικών παικτών ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Χούσεν, Μάρτενς, Σαλπιγγίδης, Ολίσε, Νίνης, Κατσικάς υστέρησαν και είναι πραγματικά αξιομνημόνευτο το πώς η ομάδα κατάφερε την ανατροπή με τόσους υστερήσαντες!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Βίτορ, Κατσικάς, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Μάρτενς (57' Στοχ), Νίνης, Ολίσε (46' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης, Χούσεν (70' Κουλούρης).

Καλλονή: Μάππας, Ζακουανί, Βάλιος, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Κειτά (67' Σιλιγαρδάκης), Καλτσάς, Φουρλάνος (60' Κάσσα Νιαμπούγιου), Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε (79' Γκαρσία).
Ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιώργος Γεωργιάδης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά το παιχνίδι με την Καλλονή, στάθηκε στην υποχρέωση της ομάδας να αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο, παρά το ελαφρυντικό των αρκετών αλλαγών.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του :
«Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι από πλευράς θεάματος κ επιθετικότητας. Είναι σημαντική η νίκη. Δεν κάναμε τόσες ευκαιρίες όσες στα προηγούμενα ματς αλλά μετράει η ουσία. 

Την Πέμπτη κάναμε τόσες φάσεις και δεν κερδίσαμε. Το πρόβλημα ήταν πως με μια επίθεση η αντίπαλη ομάδα μας έβαλε γκολ. Είναι δύσκολο με τόσες αλλαγές να βρεθούμε σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Κουλούρη και ελπίζω στο μέλλον να πετύχει πολλά με τον ΠΑΟΚ. Είμαι σίγουρος».

Μετανιώσατε για τις πολλές αλλαγές; «Όχι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η επιλογή μου. Έπρεπε να κάνουμε προγραμματισμό».

Σχόλιο για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας; Είστε ικανοποιημένος; «Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι».

Έχετε εξήγηση για τις ανατροπές των σκορ. Είναι θετικό ή πρόβλημα; Και δεύτερον, στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ τα πάει καλά αλλά εκτός έδρας; «Εμείς ως μεγάλη ομάδα πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε. θα ήταν πιο εύκολο να προηγείσαι και να έχεις ήσυχο απόγευμα. Ούτε σήμερα έγινε. Στη Ριζούπολη προηγούμασταν με τρία γκολ και πάλι δε κερδίσαμε. Πρέπει και εντός κι εκτός έδρας να κερδίζουμε».

Για την απόδοση του Σάλπι; «Δεν θέλω να σχολιάσω ατομικά. Ο Σάλπι είχε δοκάρι, έδωσε ασίστ. Από όλους τους παίκτες περιμένουμε παραπάνω πράγματα, το ίδιο και από το Σάλπι».

Εν όψει του ματς με τον ΟΣΦΠ, είστε σε καλή κατάσταση; «Νομίζω πως είμαστε καλά. Και στο προηγούμενο ματς είχαμε θετικά στοιχεία. Παίξαμε ως ένα σημείο καλά, αλλά όταν το 0-3 ανατρέπεται, όλοι βλέπουν πρόβλημα. Αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση».

Σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη, θα έχετε διαφορετική προσέγγιση; «Εγώ αυτό που πρέπει να σκεφτώ είναι πως θα περάσουμε μέσα από τα δύο παιχνίδια. Πρώτα είναι το εκτός έδρας. Κάτι έχουμε σκεφτεί, θα δούμε πως θα καταλήξει. Σκοπός είναι η πρόκριση».

Για την ευκολία που ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ; «Είναι πρόβλημα. Ακόμα και στη Ριζούπολη δεν μας έκαναν ευκαιρίες. Δεχόμαστε γκολ χωρίς ευκαιρίες των αντιπάλων. Ίσως θέλουμε παραπάνω συγκέντρωση, ίσως τύχη. Δεν δεχόμαστε πάντως ευκαιρίες».

Από το σημερινό ματς τι κρατάτε; «Τη νίκη και την προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, αν και θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, παρά τις αλλαγές που έγιναν».
Ο Ευθύμης Κουλούρης αναδείχθηκε MVP του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καλλονή καθώς μπήκε αλλαγή στο τέλος του αγώνα και πέτυχε το νικητήριο γκολ του Δικέφαλου διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 της Τούμπα. Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο τέρμα με την πρώτη ομάδα εντός έδρας, καθώς είχε πετύχει δύο γκολ με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη στο Κύπελλο.

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε:
«Όλα τα γκολ είναι γλυκά είτε είναι στην Τούμπα είτε εκτός. Το ονειρευόμουν αυτό το ντεμπούτο ήθελα να παίξω σε αυτό το θρυλικό γήπεδο. Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου και βήμα, βήμα θέλω να γίνομαι καλύτερος. 

Οι συμπαίκτες μου, μου είπαν πως αυτή είναι μόνο η αρχή και ότι θα έρθουν και άλλα γκολ. Είναι όνειρο να παίξω σε ένα μεγάλο ματς όπως αυτό με τον Ολυμπιακό. Δεν είμαι απλά έτοιμος για ένα τέτοιο ματς αλλά πανέτοιμος...».
Ο Αστέριος Γιακουμής σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στο παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό που ακολουθούσε, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα κατέβει στον Πειραιά για να πάρει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Εντάξει, εγώ απ' τη μεριά μου ξέρετε ότι είναι δύσκολο όταν ένας τερματοφύλακας δεν παίζει για πάρα πολύ καιρό μένει πίσω αγωνιστικά, οι προπονήσεις δε σε βοηθάνε και τόσο πολύ, προσπάθησα αυτό που μου' πε και ο προπονητής μου να έχω θάρρος, θράσος και να είμαι πάνω απ' όλα ήρεμος, έτσι ώστε να φανεί ότι, να μη φανεί αυτή η απραξία μου τόσο καιρό, περίμενα μια ευκαιρία, ήρθε σήμερα. 

Την προηγούμενη φορά όπου είχα την ευκαιρία δεν ήμουν καλός, το παραδέχομαι, πιστεύω σήμερα ήμουνα καλύτερος από την προηγούμενη φορά και φτάσαμε έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι σε μία δύσκολη νίκη παρόλο που είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά ευτυχώς καταφέραμε και κερδίσαμε και ξεφύγαμε απ' τους αντιπάλους μας».

Για το αν ήταν μεγαλύτερος αντίπαλος η ανασφάλεια λόγω των πολλών αλλαγών στην 11άδα ή η Καλλονή: «Εντάξει, η Καλλονή ξέρουμε ότι είναι καλή ομάδα, δε νομίζω όλοι είμαστε παίκτες του ΠΑΟΚ, όποιον και να βάλει ο προπονητής πρέπει να βγούμε έξω και να κερδίσουμε ανεξάρτητα ποιους 11 θα διαλέξει, δε νομίζω ότι παίζει αυτό ρόλο».

Για τη σημασία του αποτελέσματος: «Εντάξει αυτή τη στιγμή έχουμε το πάνω χέρι, μικρό βέβαια επειδή με τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα φτάσαμε σ' αυτήν την κατάσταση, εντάξει έχουμε τα επόμενα παιχνίδια πιστεύω να αυξήσουμε τη διαφορά και με τον Ατρόμητο και να μπούμε με καλύτερο προβάδισμα στα play offs».

Για τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Από την αρχή της χρονιάς με όποιον και να παίζαμε, εντάξει αυτή τη στιγμή είναι ο Ολυμπιακός, ο στόχος της ομάδας είναι το κύπελλο, εντάξει όλοι αυτό λέμε, το ξέρουμε αυτό, θα πάμε εκεί να πάρουμε ό,τι καλύτερο αποτέλεσμα, μακάρι και τη νίκη και να περάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το κύπελλο, δε φτάνει μόνο να περάσουμε, αλλά να το κατακτήσουμε».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4