Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαΐου 2017

Η τελευταία εμφάνιση του Γιώργου Σκαρτάδου (1992)

Σαν σήμερα 16/5/1992, ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με σκορ 1-1,  εκτός έδρας την Κόρινθο, για την 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1991-1992 ...

Σε αυτό το παιχνίδι ο Γιώργος Σκαρτάδος φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος...
Στο 78' της αναμέτρησης ο Γιώργος Σκαρτάδος έδωσε τη θέση του στον Νίκο Πλίτση και πέρασε στο πάγκο.

Αυτό το ματς που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση της ΕΤ1 ήταν το τελευταίο του με τα χρώματα του Δικεφάλου σε αγώνα πρωταθλήματος.
Ο δεκαετής κύκλος του πολυτάλαντου Ροδίτη μέσου στον ΠΑΟΚ θα έκλεινε οριστικά στους διπλούς τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό που ακολούθησαν λίγες ημέρες αργότερα.
Στον επίλογο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ απέναντι στην Κόρινθο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Μπασμπανάς από τον Αχιλλέα Καρασαββίδη και στο 75' ισοφάρισε το σκορ στο τελικό 1-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί σκοράροντας επίσης από τα 11 μέτρα με τον Περικλή Παπαπαναγή στο 69', όταν ο Βοργιάς έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Αδάμου από τον Μαλιούφα.
Οι γηπεδούχοι είχαν 2-3 επικίνδυνες για την εστία μας επιθέσεις όμως την πρώτη ουσιαστική απειλή για να ανοίξει το σκορ την έχασε ο ΠΑΟΚ στο 28', όταν μετά από σέντρα του Αναστασιάδη από τα αριστερά, ο Μπασμπανάς πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον τερματοφύλακα της Κορίνθου να αποκρούει.
Η καλύτερη ευκαιρία για την Κόρινθο στο πρώτο 45λεπτο καταγράφηκε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, όταν ο Αδάμου μπήκε στην περιοχή μας, γύρισε στον Καρασταμάτη, ο οποίος έπιασε το γυριστό σουτ, ο Γκάμπριτς ήταν εξουδετερωμένος, με την μπάλα να βρίσκει στην πλάτη του Μαλιούφα και να περνάει κόρνερ!
Οι συνθέσεις:

Κόρινθος (Λιβαθηνός): Γιαννίκος, Χορμής, Αχ. Καρασαββίδης, Μόνος, Περαχωρίτης, Τζαναβάρας, Κουλούρης, Πολύζος, Αδάμου, Καρασταμάτης (61' Ζλατανόφσκι), Παπαπαναγής.

ΠΑΟΚ (Γούναρης): Γκάμπριτς, Χιονάς, Μήτογλου, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Λαγωνίδης, Αναστασιάδης (84' Παλάσκας), Σκαρτάδος (78' Πλίτσης), Μπασμπανάς, Οικονομίδης, Λεοντιάδης.
* Ο Γιώργος Σκαρτάδος έφτασε εκείνη την ημέρα τα 83 γκολ σε 265 αγώνες πρωταθλήματος, γκολ τα οποία σημείωσε στα δέκα χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΟΚ ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών πίσω από τον Σταύρο Σαράφη (136) και τον Γιώργο Κούδα (133).

Στις έξι από τις δέκα σεζόν του στον Δικέφαλο, μολονότι αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας, ρεκόρ που παραμένει μέχρι σήμερα ζωντανό και το έχει πλησιάσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με πέντε πρωτιές.

Ο Σαλπιγγίδης , πάντως πρόλαβε να του πάρει την τρίτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ όλων των εποχών από την αγωνιστική περίοδο 2013-14 και έτσι ο Σκαρτάδος είναι στην 4η θέση της σχετικής λίστας των σκόρερ μόνο σε αγώνες για το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Βασική πηγή κειμένου: paokfc.gr (ενημερωμένο από τις Ασπρόμαυρες Ιστορίες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4