Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Αυγούστου 2024

Συνέχισε με νίκη επί του Παναιτωλικού (2024)


Σαν σήμερα στις 25/8/2024, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Super League ...

O Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα, Σάστρε, αμυντικά χαφ τους Καμαρά, Σβαμπ, μπροστά τους τους Μουργκ, Κωνσταντέλια, Ντεσπόντοφ και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσάλοφ.

Ένα σχήμα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τη Σάμροκ, καθώς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προχώρησε σε rotation ενόψει της απαιτητικής συνέχειας για την ομάδα μας!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τους φιλοξενούμενους να είναι απειλητικοί και τον Κοτάρσκι να φωνάζει παρών στις 2-3 περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε, ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επικίνδυνος και αφού απείλησε με τους Κωνσταντέλια, Ντεσπόντοφ κκαι Μουργκ, άνοιξε το σκορ στο 51' όταν μετά από από μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα κι ο Σάστρε με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο στο 79′ ο Τισουντάλι , μετά από ασίστ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας το 2-0 και κλειδώνοντας ουσιαστικά το τρίποντο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Καμαρά (Οζντόεφ 71’), Σβαμπ, Μουργκ (Τάισον 71’) , Κωνσταντέλιας (Σορετίρε 85’), Ντεσπόντοφ (Ζίβκοβιτς 71’), Τσάλοφ (Τισουντάλι 71’).

Παναιτωλικός:
Τσάβες, Παντελάκης, Μλάντεν (Μάιντεβαξ 62’), Μαυρίας, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες (Λούις 73’), Μπουζούκης (Κοντούρης 62’), Μπελεβώνης (Λαγιούντ 62’), Ντίαζ (Νικολάου 78’), Λομονάκο.

.........................................
O προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε για την πολύ σημαντική νίκη της ομάδας του και τις επιδόσεις των παικτών του.

Aναλυτικά όσα είπε:

Ο Ρουμάνος τεχνικός απάντησε στην ερώτηση εάν η ομάδα παίζει όπως θέλει και είπε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Στα τελευταία παιχνίδια δείξαμε μία καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα και ειδικά μετά την Μάλμε. Υπήρξαν στιγμές που είχαμε αυτό που θέλαμε. Στο ματς με τον Πανσερραϊκό θέλαμε την νίκη και το πετύχαμε. Ύστερα ήρθε η Σάμροκ. Σε αυτό το ματς, παίξαμε διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο και καταφέραμε να σκοράρουμε. Είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί τα γκολ έδωσαν αυτοπεποίθηση στην ομάδα».

Όσο για τον Τισουντάλι, τόνισε:
«Μπορεί να παίξει και ως κλασικός επιθετικός, αλλά και πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Αυτή την χρονική περίοδο, τον προτιμώ να παίξει πιο μπροστά. Είναι μία πρόκληση για τον ίδιο για να δείξει τις δυνατότητές του. Το ίδιο ισχύει και για τον Τσάλοβ. Ο επιθετικός πρέπει να δείχνει τις δυνατότητές του. Είχα μία συζήτηση με τον Τισουντάλι, του εξήγησα πως δεν είναι εύκολο να ξεκινά βασικός. Του είπα όλες τις συνθήκες που επικρατούν κατά την διάρκεια ενός αγώνα και μέχρι να προσαρμοστεί στην ομάδα. Προφανώς ήθελε περισσότερο χρόνο.

Όταν ένας παίκτης έχει αυτή την ποιότητα, πρέπει να μάχεται για κάθε μπαλιά, να παίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι και να βελτιώνεται. Θα προτιμούσα να τον είχα στην προετοιμασία για να μάθει πολλά περισσότερα. Είναι λογικό να μάθει τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο, τι θέλει από τους συμπαίκτες του. Τον είδα λίγο πεσμένο και του μίλησα. Υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Είναι ένας παίκτης που θα είναι μαζί μας για καιρό. Το ίδιο ισχύει και για τον Σορετίρε. Με το σκορ στο 2-0, τον βάλαμε στο παιχνίδι. Θέλαμε να μάθει και αυτός εμάς και εμείς αυτόν. Θα τον ήθελα και αυτόν στην προετοιμασία».


Για τον ρόλο του Καμαρά στην φάση του πρώτου γκολ, παίζοντας ως οκτάρι, όπως έπαιξε στον Ολυμπιακό και για το αν χρειάζεται ο ΠΑΟΚ έναν τέτοιο παίκτη στην μεσαία γραμμή με πιο ενισχυμένα χαρακτηριστικά: «Ορισμένοι παίκτες ανταποκρίνονται πιο εύκολα, πιο γρήγορα, κάποιοι άλλοι πιο αργά. Αυτό είναι το στυλ του Καμαρά που μας αρέσει. Αγωνιζόταν σε διαφορετικό στυλ ομάδων, πήγαιναν στις μεταβάσεις. Ο κάθε παίκτης προσαρμόζεται διαφορετικά σε κάποιες ομάδες. Έχει ένταση στο παιχνίδι του. Όσο για τον αμυντικό μέσο, ξέρετε την κατάσταση που επικρατεί, ενδεχομένως να έχετε καλύτερη πληροφόρηση την δεδομένη στιγμή».

Για το αν τον αγχώνει το γεγονός ότι η ομάδα πρέπει να πάρει παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις ενόψει και του Europa League:
«Αυτή είναι η δική σας εκτίμηση για την Ευρώπη. Πρέπει να παιχθεί το δεύτερο παιχνίδι και να προκριθούμε. Εμείς έχουμε την δική μας φιλοσοφία. Βαδίζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι όπως γνωρίζετε πολύ καλά. Αυτή την στιγμή παίζουμε με αυτό τον τρόπο. Είναι η τελευταία φορά που θα μιλήσω για τις μεταγραφές αυτή την στιγμή.

Είμαι προπονητής, προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Στο κέντρο έχουμε τον Θυμιάνη. Ξέρετε την άποψή μου για έναν αμυντικό μέσο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έφυγε ο Εκονγκ, επίσης ανακοινώθηκε του Κουλιεράκη. Θα πρέπει λογικά να καλυφθούν τα κενά. Αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε αυτούς που ασχολούνται με αυτά τα θέματα».


Όσο για τον Μιχαηλίδη, είπε:
«Όλοι είναι απαραίτητοι. Και ο Μιχαηλίδης φυσικά. Έπαιξε ξανά. Πέρυσι είχε αγωνιστεί στο τελευταίο ματς που πήρε το πρωτάθλημα. Σε αυτό το ματς, είχαμε επτά αλλαγές σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι. Για τον Μιχαηλίδη θα πω ότι ήταν άτυχος, όταν υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό. Ξέρουμε την ικανότητά και την ποιότητά του. Τον εμπιστευόμαστε, είναι εδώ για να μας βοηθήσει».

.........................................

Ο Ζοάν Σάστρε μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναιτωλικό, λέγοντας πως είναι χαρούμενος που σκόραρε με το κεφάλι, καταλήγοντας πως όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γκολ του:
«Με τον ΠΑΟΚ είναι η πρώτη φορά που σκοράρω με το κεφάλι, είμαι εδώ τρία χρόνια, έχω σκοράρει με το πόδι αρκετές φορές, είναι η πρώτη φορά που πέτυχα γκολ με κεφαλιά και θέλω να το ξανακάνω σίγουρα».

Για το τι του είπε ο Λουτσέσκου στο ημίχρονο, αλλά και συνολικά στην ομάδα:
«Είχαμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας τι πρέπει να κάνουμε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Όταν τελείωσε το παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στην Σάμροκ, δουλέψαμε πάνω σε αυτό το ματς, συζητήσαμε τι πρέπει να κάνουμε. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε, δεν βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο, αυτά που είχαμε δουλέψει. Στην ανάπαυλα ο προπονητής μας είπε κάποια πράγματα και κάποιες λεπτομέρειες, έπρεπε να ανεβάσουμε λίγο την ταχύτητα, να έχουμε όσο γίνεται πιο καθαρές γραμμές, για να βγάλουμε περισσότερες φάσεις, γίναμε πιο δημιουργικοί, βάλαμε τα γκολ και πήραμε τη νίκη».

Για τις μεταγραφές:
«Νομίζω πως είναι πάντα δύσκολο, όταν υπάρχει ανοικτό μεταγραφικό παράθυρο, γιατί η ομάδα είναι σε διαρκή διαμόρφωση, φεύγουν παίκτες, έρχονται παίκτες. Σημασία έχει αυτοί οι παίκτες που θα έρθουν να γίνουν μέλη στην ομάδα, να καταλάβουν τις ιδέες του προπονητή και να μπορέσουν να μας βοηθήσουν. Το κάνουμε σε ένα πολύ καλό βαθμό αυτό και νομίζω πως στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου να έχουμε διαμορφώσει το ρόστερ μας και να παλέψουμε όπως και πέρυσι για τους στόχους μας».

Για το αν θα του λείψει ο Κουλιεράκης και τι έχει να του πει:
«Δεν θεωρώ πως πρέπει να του δώσω κάποια συμβουλή, θα έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί, θα πάει σε ένα πολύ προηγμένο πρωτάθλημα. Δεν έχω να του εκφράσω κάτι. Του εύχομαι μόνο τα καλύτερα και να πάει εκεί, για να πετύχει στην καριέρα του».

Για τα νέα πρόσωπα όπως οι Σορετίρε, Τισουντάλι και Τσάλοφ:
«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις για αυτά τα παιδιά, γιατί είναι μικρό διάστημα στην ομάδα. Σίγουρα εμείς οι πιο έμπειροι πρέπει να τους βοηθήσουμε, να προσαρμοστούν όσο γίνεται πιο γρήγορα και να προσφέρουν. Για τον Ταρίκ (Τισουντάλι) θα τον βοηθήσει να του δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση, μετά και το γκολ που πέτυχε. Όλοι είναι πολύτιμοι για την ομάδα και θα πρέπει να τους εντάξουμε στον βασικό κορμό της ομάδας. Είναι σε καλή φάση και τους χρειαζόμαστε όλους, γιατί έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Πέμπτη, για να μπούμε στη νέα group stage του Europa League».

.........................................
Ο Σόλα Σορετίρε πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μίλησε τόσο για το γεγονός αυτό όσο και για την αποθέωση που έλαβε από τις τάξεις των φίλων της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τι σημαίνει για τον ίδιο το ντεμπούτο του:
«Το περίμενα από την πρώτη ήμερε που ήρθα. Ήθελα όμως πρώτα να γίνω μέρος της ομάδας να έρθω σε καλή φυσική κατάσταση και σήμερα πήρα την ευκαιρία. Είμαι χαρούμενος για είναι… τρελοί οι οπαδοί μας και το απόλαυσα ειλικρινά».

Πρόσθεσε: «Είμαι ευγνώμων στον προπονητή που μου έδωσε την ευκαιρία σχετικά νωρίς μέσα στη σεζόν. Είχα ευκαιρίες να σκοράρω, νιώθω καλά, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και εμείς θέλουμε κι άλλες νίκες στη συνέχεια».

Για την απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ:
«Ήταν μια μεγάλη απόφαση για μένα να φύγω για πρώτη φορά από τη χώρα μου. Ήρθα στην Ελλάδα, βρήκα εδώ πολύ ζέστη. Μίλησα πριν πάρω την τελική μου απόφαση με αρκετό κόσμο από το σταφ του ΠΑΟΚ, με νυν παίκτες του ρόστερ, με κάποιους πρώην, ενώ είδα και πολλά βίντεο από την περσινή σεζόν που η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα. Έτσι πήρα την καλύτερη απόφαση και είμαι δικαιωμένος γι’ αυτό. Θα παλέψω να βοηθήσω την ομάδα».

.........................................
Ο Ταρίκ Τισουντάλι μίλησε για το πρώτο γκολ που σημείωσε με την φανέλα του ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι ήταν μια στιγμή που την ονειρευόνταν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος με το γκολ αλλά στο μυαλό μου προηγείται η ομάδα. Να καταφέρουμε πράγματα μαζί. Να είμαστε συγκεντρωμένοι να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Αν δεν κάνω λάθος σκόραρα στην πρώτη μου ευκαιρία σήμερα.

Πάντα είμαι χαρούμενος όταν σκοράρω, δουλεύω σκληρά να δίνω ασιστ και γκολ! Φυσικά και τον ονειρεύομαι αυτό το γκολ…

Ξέραμε ότι σήμερα θα βρούμε μια ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς και θέλαμε να κρατήσουμε τη μπάλα, να κουράσουμε τον αντίπαλο και αυτό κάναμε».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4