Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Απριλίου 2024

Τρίποντο και ... τρίμπαλο με ανατροπή! (2024)


Σαν σήμερα στις 3/4/2024, για την 3η αγωνιστική των play offs ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την Λαμία με 3-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ...



Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη, Βιεϊρίνια, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Οζντόεφ, μπροστά τους τους Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι, σε αντίθεση με την ομάδα της Λαμίας που με σφιχτή άμυνα και εξαιρετικό τρανζίσιον ήταν πολύ απειλητική. Και μπορεί το γκολ του Μαρτίνεζ στο 7' να ήταν δώρο των Κοτάρσκι - Κεντζιόρα (ειδικά του πρώτου) όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες την ώρα που ο ΠΑΟΚ ολοφάνερα δυσλειτουργούσε!

Η ανούσια κατοχή της μπάλας και τα πολλά λάθη στο παιχνίδι μας, δημιούργησαν μια προβληματική εικόνα. Πάντως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ βρήκε την ισοφάριση με ωραία κεφαλιά του Μιχαηλίδη μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς.

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασαν στο ματς ο Μεϊτέ, ο Μπάμπα και ο Τάισον, με την εικόνα του ΠΑΟΚ να βελτιώνεται αισθητά μετά το 55'. Η ομάδα ανέβασε την πίεση και στρίμωξε τη Λαμία στο 1/3 του γηπέδου, φτάνοντας στο γκολ στο 70' με καλοζυγισμένο σουτ του Σβαμπ.

Στο 86΄ο Σαμάτα μπήκε απ΄τα αριστερά στην περιοχή της Λαμίας, ο Κορνέζος τον ανέτρεψε, το γήπεδο φώναζε το όνομά του για να εκτελέσει το πέναλτι, όμως η εντολή από τον πάγκο δόθηκε στον Σβαμπ και αυτός σημείωσε το 3-1.

Στις καθυστερήσεις, ο Μπάμπα σημάδεψε το δοκάρι και έτσι το σκορ παρέμεινε στα επίπεδα του 3-1, με την Τούμπα να χειροκροτεί την ομάδα και να ζητάει αποτέλεσμα στο ματς της Κυριακής.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα (Μπάμπα 46’), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Σάστρε 81’), Οζντόεφ (Σβαμπ 64’), Τσιγγάρας (Μεϊτέ 46’), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (Τάισον 46’), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

Λαμία: Κοσέλεβ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης, Νούνιες (Σαντάνα 46’), Μαρτίνεθ (Τόσιτς 87’), Τσιλούλης, Σλίβκα (Μάλτσι 78’), Τόσιο (Στάνκο 78’).


............................

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μιχαηλίδης, μίλησε για τη νίκη του Δικεφάλου με 3-1 κόντρα στη Λαμία, τον Σαμάτα, την αγάπη του για τους Τάισον και Βιεϊρίνια αλλά και το ντέρμπι με την ΑΕΚ.


Τα όσα είπε ...

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, το γκολ που δεχθήκαμε μας ξύπνησε. Είχαμε την κυριαρχία του αγώνα, το γκολ μπήκε σε καλό σημείο και άλλαξε το παιχνίδι. Βγήκαμε καλύτεροι και με μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε τη νίκη. Δεν υπάρχει εύκολο ματς, η Λαμία προηγήθηκε και μας έβαλε τα δύσκολα, αλλά αντιδράσαμε καλά

Έχουμε πετύχει πολλά μέχρι στιγμής, όσο και... τίποτα. Τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή μας βοήθησαν πολύ και κερδίσαμε το ματς. Κάθε ματς είναι τελικός, το λέμε από την αρχή της χρονιάς, στα play offs δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, σκεφτόμαστε πάντα το επόμενο ματς. Σαφώς και το ματς της Κυριακής είναι πολύ δύσκολο αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι».


Για την σχέση του με τον Τάισον αλλά και την συμβολή του Βιεϊρίνια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου: «Με τον Τάισον έχω μία εξαιρετική σχέση, με βοηθάει πολύ καθημερινά και μαθαίνω πράγματα από αυτόν μέσα και έξω από το γήπεδο. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του όπως και του Βιεϊρίνια, έχουν πετύχει πολλά στην καριέρα τους και για εμάς είναι κίνητρο να τους βλέπουμε και να φτάσουμε όσα έχουν κάνει».

Για τον Σαμάτα
: «Το ποδόσφαιρο έχει πάνω και κάτω. Ο Σαμάτα είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και έκανε καταπληκτικό παιδί, δεν είναι τυχαία η καριέρα του. Βοήθησε πολύ όπως και στο προηγούμενο ματς, εύχομαι τα καλύτερα στον Αλί γιατί του αξίζουνε».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Αθήνα:
«Δεν κοιτάμε τα προηγούμενα ματς, από αύριο θα αναλύσουμε το παιχνίδι και να μπούμε πιο συγκεντρωμένοι ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

............................

Ο Στέφαν Σβαμπ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος μετά τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Λαμία (3-1), τονίζοντας τη σημασία που δίνει ο ΠΑΟΚ στο Conference και στο πρωτάθλημα, εκφράζοντας και την επιθυμία του να μείνει στην ομάδα.


Αναλυτικά όσα είπε...

Για το πως νιώθει μετά τα δύο γκολ που πέτυχε: «Είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνω δύο γκολ στο Ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι το οποίο είναι πολύ ευχάριστο για κάθε παίκτη. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι, ότι αυτά τα γκολ βοήθησαν την ομάδα να κερδίσει το παιχνίδι.

Μπήκα στο γήπεδο με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση σήμερα, αλλά χρειάζεσαι και τύχη σε τέτοιες καταστάσεις, γιατί στο πρώτο σουτ που έκανα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Σήμερα μου πήγε πολύ καλά το παιχνίδι και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό, αλλά πιο πολύ για τους τρεις βαθμούς που κέρδισε η ομάδα».


Για το αν μπήκε στον πειρασμό να δώσει το πέναλτι στον Σαμάτα: «Ίσως να το άξιζε το γκολ ο Σαμάτα, διότι στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν λίγο άτυχος. Πριν εκτελέσει το πέναλτι τον ρώτησα αν θέλει να το εκτελέσει εκείνος, αλλά μου απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως είμαι ''καυτός''.

Είναι σημαντικός παίκτης, είναι αυτός που μου δίνει τις ασίστ και είμαι χαρούμενος που τον έχουμε στην ομάδα και επαναλαμβάνω πως άξιζε να πετύχει κάποιο τέρμα».


Για το αν ήταν απαραίτητο το ροτέισον στο πρώτο ημίχρονο: «Αρχικά ξέραμε πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί κάναμε μια μεγάλη νίκη την Κυριακή και σήμερα μπορούσαμε να χάσουμε τα πάντα. Είναι δύσκολη η διαδικασία των play offs, πρέπει να είσαι διαρκώς πολύ συγκεντρωμένος, όλοι οι αντίπαλοι σου περιμένουν να χάσεις βαθμούς, οπότε δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι.

Μετά από ένα τόσο απαιτητικό ματς όπως ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό, ήταν δεδομένο πως η ομάδα σήμερα χρειαζόταν φρεσκάρισμα. Ο προπονητής γνωρίζει καλά, ποιοι παίκτες πρέπει να αγωνίζονται σε κάθε παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο, υπήρξαν κάποιες λεπτομέρειες, που δεν μας άφησαν να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι.

Μετά ήρθαν οι παίκτες από τον πάγκο που βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα και ευτυχώς με τις πέντε αλλαγές οι οποίες λειτουργούν σαν όπλο για τις ομάδες που έχουν βάθος. Τελικά, σήμερα έγινε μια πολύ καλή διαχείριση που έφερε και το τελικό νικηφόρο αποτέλεσμα».

Για το αν προτιμάει την κατάκτηση του Conference ή τον τίτλο του πρωταθλητή: «Δεν έχω να διαλέξω κάτι, εμείς θα πάμε να τις παλέψουμε και τις δύο. Τώρα έχουμε στο μυαλό μας το πρωτάθλημα, είναι μια μακρά διαδικασία, είναι και το κύρος που σου δίνει η κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι κάτι δύσκολο κάτι το οποίο θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος.

Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ και μετά το ματς με την Μπριζ, για να πάμε και εκεί να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε και τις δύο διοργανώσεις».


Για το αν θα μείνει και μετά το καλοκαίρι: «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω και μετά το καλοκαίρι στην ομάδα, αλλά εγώ επειδή περνάω πολύ καλά στον ΠΑΟΚ, θα ήθελα να παραμείνω».

............................

Για την σπουδαιότητα της νίκης επί της Λαμίας, το σκεπτικό των αλλαγών του αλλά και για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.


Μιλώντας για τις τρεις αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο, ανέφερε: «Παίζαμε στο πρώτο ημίχρονο χωρίς αυτοπεποίθηση. Δεν κάναμε κάτι σημαντικό. Βήμα προς βήμα προσπαθήσαμε να φθάσουμε στην μεγάλη περιοχή της Λαμίας. Η πρώτη σημαντική στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, ήταν όταν σκόραρε ο Μιχαηλίδης.

Δεν έκανα τις τρεις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για να τιμωρήσω κάποιον. Θέλαμε απλά, να προσθέσουμε ποιότητα στην ομάδα μας. Ήθελα επίσης να σοκάρω το γκρουπ σε εκείνο το χρονικό σημείο, για να προσπαθήσει περισσότερο. Ακόμη ήθελα να δώσω χρόνο συμμετοχής στον Μπάμπα. Πάντως το γκολ που δεχθήκαμε νωρίς στο παιχνίδι, μας επηρέασε. Όσο περνούσε ο χρόνος στο παιχνίδι, χτίζαμε για να αποκτήσουμε τον πλήρη έλεγχο.

Επίσης οι αλλαγές του Ντεσπόντοφ και του Ράφα έγιναν για να τους προστατέψουμε, να τους φρεσκάρουμε, διότι έπαιξαν με τον Παναθηναϊκό και έδωσαν πολλά κατά την διάρκεια του προηγούμενου αγώνα. Είχαν παλέψει και είχαν τρέξει πάρα πολύ. Ο Μπάμπα ήταν φρέσκος όπως και ο Τάισον που είχε καθαρές ιδέες στο παιχνίδι του. Αυτό είναι το σκεπτικό και για τις αλλαγές».


Στο πρώτο ημίχρονο φοβηθήκατε ότι θα ξέφευγε το παιχνίδι; Θεωρείτε το τελικό αποτέλεσμα δίκαιο; «Σίγουρα ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε και με μεγαλύτερο σκορ. Η Λαμία σκόραρε νωρίς, εκεί το γκολ ήταν ένα πολύ μεγάλο δώρο από εμάς, ενώ είχε και φάσεις. Στο ποδόσφαιρο, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να κοντρολάρουμε τον ρυθμό. Προερχόμασταν από μία μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Έπρεπε να την διαχειριστούμε. Έλεγα στον εαυτό μου, πως έπρεπε να σκοράρουμε στο ημίχρονο. Όπως κι έγινε. Δεν φοβήθηκα ότι θα ξεφύγει το παιχνίδι. Ακόμη και μετά το γκολ της Λαμίας, είχαμε πολύ χρόνο για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Πνευματικά πάντως, ήμασταν επηρεασμένοι από το προηγούμενο ματς. Και το προηγούμενο παιχνίδι με την Λαμία ήταν δύσκολο, παρόλο που δεν δεχθήκαμε γκολ».

Το μεγάλο μυστικό την φετινή σεζόν ήταν το ροτέσιον που κάνατε από την έναρξη της σεζόν. Μήπως τελευταία διαπιστώνετε πως υπάρχουν και παίκτες δύο ταχυτήτων; Και εάν μπορείτε να εξηγήσετε γιατί έμεινε εκτός ο Αντόνιο; «Υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για την αποστολή. Έπρεπε να μπει ο Μπάμπα. Είχαμε τον Σάστρε που έπαιξε στα τελευταία λεπτά αλλά και τον Κουλιεράκη για να καλύψει, εάν χρειαζόταν κάποια ανάγκη στα στόπερ. Ο Μεϊτέ είχε μείνει στον πάγκο, όπως και ο Σβαμπ. Ο Τάισον, ο Μουργκ και ο Μπράντον δίνουν λύσεις. Επιλέξαμε τον Τσιγγάρα και δίπλα βάλαμε τον Οζντόεφ που προερχόταν από ένα μικρό τραυματισμό. Δεν έχει να κάνει με τον Μάρκος Αντόνιο. Οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να βρεθεί σε αυτή την θέση. Το ροτέσιον που κάναμε σε όλη την σεζόν ήταν για να διατηρήσουμε τον ανταγωνισμό όλου του γκρουπ».

Ακολουθεί ένα ντέρμπι κορυφής στην Αθήνα με την ΑΕΚ με την οποία δυσκολεύετε ο ΠΑΟΚ. Πως σκέφτεστε να ετοιμάσετε την ομάδα;
«Αυτή είναι η γνώμη σας. Έχουν ένα καλό γκρουπ, όπως και εμείς. Υπάρχουν περίοδοι και περίοδοι. Θα πάμε εκεί για να παλέψουμε, με την αυτοπεποίθησή μας, για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4