Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαρτίου 2024

Άντεξε στην πίεση, πήρε το τρίποντο! (2024)


Σαν σήμερα στις 31/3/2024, για την 2η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό με 2-3 ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Ρλαφα Σοάρες, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ, Σβαμπ, μπροστά τους τους Τάισον, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Ο Δικέφαλος μπήκε εξαιρετικά στο ματς και μόλις στο 2΄σημείωσε το 0-1 με τον Ντεσπόντοφ να τελειώνει ιδανικά το γύρισμα του Ράφα Σοάρες, μετά από παλικαρίσια προσπάθεια του Μπράντον.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε περιμένοντας την ευκαιρία να χτυπήσει στην κόντρα, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί, παρά τα αβίαστα λάθη μας!

Στο 17' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Μπράντον να σουτάρει από κοντά και ο Ντραγκόφσκι να αποκρούει με τα πόδια και στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σταμάτησε την κεφαλιά του Κεντζιόρα.

Στο 29' έγινε το 1-1 ο Μπερνάρ με συρτό σουτ στη γωνία και στο 37' ο Μπράντον με προβολή μετά από γύρισμα του Μουργκ έκανε το 1-2, σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο 50' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντραγκόφσκι να σταματάει το σουτ του Μπράντον, διώχνοντας σε κόρνερ! Στο 68' είχαμε μεγάλη επέμβαση του Κοτάρσκι σε προσπάθεια του Γεντβάι. Στη συνέχεια ο Κουλιεράκης πρόλαβε τον Γεντβάι πριν σκοράρει!

Στο 89' κέρδισε πέναλτι ο ΠΑΟΚ και είδε την κόκκινη ο Παλάσιος, με τον Σβαμπ να μετατρέπει το πέναλτι σε γκολ για το 1-3! Το τελικό 2-3 διαμορφώθηκε στο 93' από τον Μπερνάρ...

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός:
Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46' Χουάνκαρ), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (46' Ρούμπεν Πέρεθ), Αράο, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Τσέριν (79' Γερεμέγεφ), Κώτσιρας, Ιωαννίδης, Σπόραρ (46' Παλάσιος).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Όττο (77' Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα (46' Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Σβαμπ, Τάισον, Μουργκ (61' Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (61' Αν. Ζίβκοβιτς), Μπράντον (73' Σαμάτα).

............................

Ο Μπράντον Τόμας αφιέρωσε τη νίκη του Δικεφάλου στον Γιάννη Μιχαηλίδη, καθώς ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έχασε πριν από λίγες ημέρες τον πατέρα του, αλλά και στη μνήμη του Γιώργου Παπαδόπουλου («Παπέν») του γνωστού φίλου της ομάδας, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγα 24ωρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Θέλουμε να την αφιερώσουμε στον «Παπέν» έναν οπαδό της ομάδας που δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας και στον Γιάννη Μιχαηλίδη και την οικογένειά του. Είναι μία νίκη γι’ αυτούς.

Μετά από μία δύσκολη περίοδο, παίξαμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά ήμασταν πολύ καλοί. Ήμασταν ενωμένοι ακόμα και μετά τις δύσκολες στιγμές που είχαμε στο παιχνίδι. Είναι ένα αποτέλεσμα σημαντικό που αλλάζει την ψυχολογία και δείχνει πως μπορούμε να κάνουμε πολύ μεγάλα πράγματα στη συνέχεια.

Όλα τα παιχνίδια μέχρι το φινάλε για εμάς είναι τελικοί. Είναι σημαντικά παιχνίδια. Κρίνουν τον στόχο μιας σεζόν, είμαστε στην τελική ευθεία. Έτσι και το αποψινό. Το κερδίσαμε, έχουμε μπροστά μας άλλα οκτώ παιχνίδια. Παίξαμε καλά, νικήσαμε, αλλά μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι όπως ήμασταν σήμερα θα τα καταφέρουμε».

............................

Στον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και τους φιλάθλους που στέκονται στο πλευρό του ΠΑΟΚ αφιέρωσε την άλωση της Λεωφόρου ο Ράζβαν Λουτσέσκου.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου»

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει την προσωπικότητα να αντιδρά στα δύσκολα: «Είναι 50 παιχνίδια στην σεζόν, δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι, ότι είμαστε σε δύσκολη κατάσταση και αντιδράμε. Το θέμα είναι να παίρνουμε ό,τι μπορούμε. Το καλοκαίρι ίσως κανείς δεν περίμενε ότι θα ήμασταν εδώ».

Για το αν ταιριάζει η Λεωφόρος: «Αυτό το γήπεδο μου φέρνει τύχη, από την εποχή που ήμουν στην Ξάνθη. Κάθε ματς έχει την ιστορία του, υπάρχουν δύσκολα ματς, τα έχουμε παίξει καλά. Έχουμε καλά προετοιμασμένους αντιπάλους, καλά δομημένες ομάδες. Έχουμε όμως την ποιότητά μας, την διάθεσή μας, την μαχητικότητά μας και ήρθε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ άξιζε να κερδίζει, νομίζω υπήρχε διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου μέρους».

Για το ότι νικάνε οι φιλοξενούμενοι και για το συναρπαστικό πρωτάθλημα: «Έχω πει ότι η ελληνική λίγκα είναι πολύ δύσκολη, υπάρχουν πολλές ομάδες με ποιοτικούς παίκτες, με φιλοδοξία και δεν καταλαβαίνεις αν παίζει εντός ή εκτός. Από την πλευρά μας, μας έχει βοηθήσει πολύ η Ευρώπη, γιατί κερδίζοντας διαδοχικά ματς, αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Και πέρυσι ήταν δύσκολο το πρωτάθλημα, δύσκολα ματς που γινόταν μάχη μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Είναι δύσκολο και συναρπαστικό. Ήταν πέρσι δυο ομάδες στην μάχη του τίτλου, αλλά και άλλες δύο έδιναν το 100%, θυμάμαι πέρσι πήραμε πέρυσι ισοπαλία εδώ με τον Παναθηναϊκό πρώτο και μετά τον κέρδισε ο Ολυμπιακός. Φέτος είναι συναρπαστικό και δύσκολο, ίσως λίγο παραπάνω για εμάς και τον Ολυμπιακό που έχουμε την Ευρώπη. Παιχνίδια όμως που μας δίνουν εμπειρία».

Για το αν η νίκη επί του Παναθηναϊκού δίνει την προοπτική του τίτλου πιο έντονα:
«Εξακολουθώ να λέω πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, έχουμε ένα ματς την Τετάρτη που πρέπει να διαχειριστούμε. Οι οπαδοί είναι για να βιώνουν τα συναισθήματα, αλλά εμείς πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πριν το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς, στη συνέντευξη μετά τον Άρη, ένιωσα λες και παλεύαμε για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό και μετά όταν νικήσαμε με 5-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα στην πόλη σαν κάτι άλλο. Θα πρέπει να έχουμε μία ισορροπία. Το ξαναλέω το καλοκαίρι κανείς άνθρωπος του ΠΑΟΚ δεν θα ονειρευόταν ότι θα είμαστε εδώ οκτώ ματς πριν το τέλος και στα προημιτελικά του Conference League.

Είναι μέρος της οργάνωσής μας αυτό, το διαφορετικό μπιλντ απ ανάλογα τον αντίπαλο. Μερικές φορές κοντρολάρουμε το παιχνίδι, άλλες φορές πιο άμεσοι όπως στο δεύτερο γκολ, κομμάτι της ανάγνωσης του ματς. Όσο για την διακοπή (σ.σ. ο Τερίμ είχε γκρινιάξει για την διακοπή), αυτό που θέλω να πω ότι εμείς κάναμε την δουλειά μας για το σημερινό παιχνίδι, δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους.

Θέλω να σας πω ότι αυτή την νίκη την αφιερώνουμε στον Ιβάν Σαββίδη, για τα γενέθλιά του. Ζει πολύ έντονα την καθημερινότητα, την ομάδα, συμμετέχει πολύ, έστω και από μακριά, αλλά και στους οπαδούς που μας βοηθούν και ήρθαν χθες για να μας εμψυχώσουν και αυτό είναι απάντηση για την ενότητα που έχουμε. Οι παίκτες που ήταν εδώ δούλεψαν καλά και με την ενσωμάτωση των διεθνών κάναμε αυτό που έπρεπε για το ματς εδώ».


Για το αν φοβήθηκε στο φάουλ στο τελευταίο λεπτό μην επαναληφθεί ό,τι στο κύπελλο και στο ματς της κανονικής διάρκειας που χάθηκαν στόχοι στο τέλος:
«Όχι δεν φοβήθηκα, ήμασταν αποφασισμένοι και ήμουν σίγουρος».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4