Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Μαρτίου 2024

Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη! (2024)


Σαν σήμερα στις 14/3/2024, για τον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των "16" του Conference League, ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ επικρατώντας με 5-1...



Μπροστά σε 25.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού αποφασιστικά και άρχισε να πιέζει τους Κροάτες, αναγκάζοντάς τους να υποπέσουν σε λάθη. Ο Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά στο 15’, όταν ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Νέβιστιτς έσωσε την εστία του.

Στο 19’ το σουτ του Ζίβκοβιτς από πολύ καλή θέση πέρασε άουτ και στο 27’ ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά του Μπάμπα! Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τ' αριστερά, ο Κουλιεράκης πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μπάμπα που με νέα κεφαλιά έστειλε την στα δίχτυα του Νέβιστιτς κάνοντας το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Κουλιεράκης με μακρινό σουτ σημείωσε το 2-0, βάζοντας φωτιά στις κερκίδες της Τούμπας και στο 42’ ο Τάισον σέντραρε υποδειγματικά, ο Μπράντον με  κεφαλιά ψαράκι νίκησε για Τρίτη φορά τον Νέβιστιτς!

Με την έναρξη της επανάληψης οι Κροάτες, με την πλάτη στον τοίχο πλέον, μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να μειώσουν σε 3-1 στο 49' με τον Χότζα να νικάει τον Κοτάρσκι με διαγώνιο σουτ. Ο Κοτάρσκι εξιλεώθηκε πάντως καθώς σε δύο επικίνδυνες φάσεις στο 56' και στο 64' σταμάτησε τους Σούσιτς και Χότζα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή του και στο 73' μετά από κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο Κουλιεράκης με το στήθος σημείωσε το 4-1.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν το γκολ που πέτυχε στο φινάλε της αναμέτρησης ο Ζίβκοβιτς, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντεσπόντοφ από τον Μίσιτς...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Ότο 77’), Σβαμπ (Οζντόεφ 82’), Μεϊτέ, Τάισον (Ντεσπόντοφ 67’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 77’), Αντρίγια, Μπράντον (Σαμάτα 77’).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς (Ογκιγιάρα 80’), Μπερνάουερ Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς , Μπατούρινα, Σπίκιτς (Κανέκο 74’), Χότζα (Βίντοβιτς 80’), Πέτκοβιτς.

..................................

Ο Μπράντον Τόμας υποστήριξε πως τα ισχυρά αποδυτήρια και η πίστη στη δουλειά που γίνεται όλη τη σεζόν ήταν τα βασικά στοιχεία που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει την ιστορική ανατροπή πρόκρισης.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα συναισθήματά του: «Ήταν κάτι μοναδικό. Μετά από κάποιες δύσκολες ημέρες και την ήττα στο πρωτάθλημα πετύχαμε αυτό. Ήταν κάτι το εκπληκτικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Το χρειαζόμασταν και το πιστεύαμε. Ανατρέψαμε το σκορ του πρώτου αγώνα και τώρα ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε».

Για το πως γύρισε ο ΠΑΟΚ τον διακόπτη:
«Η σεζόν είναι πολύ πολύ μεγάλη. Είναι λογικό όλες οι ομάδες να έχουν ένα καλό διάστημα. Το γνωρίζουμε αυτό. Εμείς ξέρουμε ποιοι είμαστε, τις δυνατότητές μας σαν ομάδα και δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι απ' έξω. Πιστεύαμε στην ανατροπή. Έχουμε δυνατά αποδυτήρια, είμαστε δεμένοι σαν ομάδα και μαζί με τον κόσμο μας καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. Θα το απολαύσουμε, θα ξεκουραστούμε και θα επιστρέψουμε για τη συνέχεια».

Είπε ακόμα...:
«Εγώ είμαι επιθετικός και προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα, την ομάδα και την νίκη. Εγώ ότι κάνω το αφιερώνω στον παππού μου. Είναι όλα γι' αυτόν, σε αυτόν οφείλω το ότι είμαι ποδοσφαιριστής».

...................................

Ενδεχομένως στο καλύτερο έως τώρα παιχνίδι της καριέρας του, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης βοήθησε τα μέγιστα τον ΠΑΟΚ στο να φτάσει στη νίκη – πρόκριση με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.


Αρχικά, ο Έλληνας αμυντικός είπε: «Δεν έχω να πω πολλά. Με την εικόνα μας μέσα στο παιχνίδι, το πάθος την ενέργεια, το σκορ έτσι όπως ήρθε μπορεί να καταλάβει τι έγινε σήμερα και κάποιος που δεν έχει δει το ματς».

Όσον αφορά τη δική του εικόνα:
«Ήταν ματς καριέρας, ήταν ίσως από τα καλύτερά μου».

Για το πού οφείλεται η εικόνα του ΠΑΟΚ: «Δείξαμε το ότι είμαστε καλή ομάδα και δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης, όπως ακουγόταν το τελευταίο διάστημα με τα κακά αποτελέσματα που είχαμε. Θεωρώ ότι περάσαμε την κακή περίοδο, που κάθε ομάδα περνάει. Όχι τόσο κακή αγωνιστικά, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Δείξαμε όμως, σήμερα ότι είμαστε πάλι εδώ και σίγουρα δεν έχουμε αφήσει τίποτα πίσω αρνητικό»

...................................

Πανευτυχής ο Ράζβαν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου μετά τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ με 5-1 απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την σπουδαία πρόκριση του Δικεφάλου στους «8» του Conference League.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ στο ματς και το πως γυρίζει η χρονιά και το παιχνίδι αυτό:
«Πρώτα από όλα, γνωρίζω πολύ καλά ότι στην Ελλάδα σήμερα είσαι Θεός, αύριο είσαι ο πιο ηλίθιος στον κόσμο, μετά είσαι πάλι Θεός. Είναι μια μεγάλη σεζόν και είναι λογικό να υπάρχουν πανω και κάτω. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες στην γη, να έχουν τέτοια σκαμπανεβάσματα. Υπάρχουν ζητήματα συγκέντρωσης, πνευματικής κόπωσης και στιγμές που κρίνουν έναν αγώνα. Είναι εντελώς νορμάλ να υπάρχουν τέτοια θέματα σε μια περίοδο που έχουμε παίξει αρχικά τρία ντέρμπι, μετά σερί πέντε εκτός έδρας ματς και μετά πάλι δύσκολα παιχνίδι. Είναι λογικό τα πόδια να μην ακούν ότι τους λέει το μυαλό.

Σήμερα δείξαμε τεράστια αποφασιστικότητα στον αγώνα, αλλά γενικά η σεζόν είναι τέτοια που μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Όσον αφορά για το σύστημα και το αν είμαστε προβλέψιμοι. Η Λίβερπουλ παίζει συνεχώς το ίδιο σύστημα, η Παρί το ίδιο παίζει το ίδιο σύστημα, αυτό σημαίνει οργάνωση, σημαίνει ότι γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις με την μπάλα, πότε να επιτεθείς, πως να κινηθείς στους χώρους.

Το πιο σημαντικό είναι να δείχνουμε αυτή την ένταση και να βρούμε χώρους για να επιτεθούμε. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα τέλεια, αλλά γνωρίζω ότι στο τέλος το ποδόσφαιρο κρίνεται από το αποτέλεσμα ότι δουλειά έχει κάνει η ομάδα. Αλλά δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Υπάρχουν ομάδες με πιο εύκολο πρόγραμμα από εμάς, με καλύτερο τρόπο ξεκούρασης και ένα παιχνίδι που προσπαθούν να καταστρέψουν το δικό μας παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός μακάρι να περάσει γιατί αυτό θα βελτιώσει το ίματζ του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα δώσει βαθμούς στην Ελλάδα και θα δώσει την ευκαιρία να παίξουν περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη και να παίξουν σε φάσεις πιο κοντά σε φάση ομίλων».


Για το ότι ο ΠΑΟΚ πέρασε για δεύτερη φορά σε προημιτελικά διοργάνωσης και το ότι για μια ακόμα φορά βγάζει αντίδραση στα δύσκολα: «Με όλο μου το σεβασμό στους ανθρώπους που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, έχουμε αρχίσει να γινόμαστε μια ομάδα ευρωπαϊκή και να κάνουμε τεράστια βήματα στην Ευρώπη. Έχουμε πάει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο στην Ευρώπη μέσα σε τρία χρόνια. Όσον αφορά στο δεύτερο, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό πρέπει να είσαι δυνατός και να είσαι έτοιμος για μάχη σε κάθε γήπεδο με κάθε αντίπαλο. Ακόμα και αν δεν ακούν τα πόδια, πρέπει να το προσπεράσεις αυτό και πρέπει να δείχνεις προσαρμοσμένος σε αυτές τις καταστάσεις γιατί είμαστε επαγγελματίες.

Πρέπει να δείχνουμε μαχητικό πρόσωπο και αποκτάμε τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη, δεν είναι εύκολο να κερδίζεις την Άιντραχτ, δεν είναι εύκολα να γυρίσεις από το 2-0 στην Αμπερντιν, δεν είναι εύκολο να γυρίζεις από 2-0 με την Ντιναμό που είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη. Στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά έπρεπε να προσπεράσουμε το γρήγορο 3-1 και να κοιτάξουμε μπροστά. Ήρθαν άλλα δυο γκολ μέχρι το φινάλε και πήραμε μια δίκαιη πρόκριση».


Για το ότι προκάλεσε τον εγωισμό των παικτών πριν το ματς και αν θέλει να πει τι τους είπε στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα: «Μετά το 5-1 δεν έχεις να πεις και πολλά. Περισσότερο από χαρούμενος από ότι είμαι τώρα, δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι. Έδειξαν οι παίκτες τεράστια αποφασιστικότητα για την πρόκριση, τους είπα πριν τον αγώνα ότι πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη, ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά και αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ.

Ότι αξίζουμε την πρόκριση και μπορούμε να την πάρουμε. Καμιά φορά μπορεί να υπάρχουν αρνητικά γεγονότα, αλλά αυτά δημιουργούν σκληρούς χαρακτήρες. Είμαστε στα προημιτελικά της διοργάνωσης και πρέπει να πάμε και συνεχίσουμε την μάχη μας».


Για το πόσο μακριά πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην διοργάνωση:
«Είμαστε αυτή την στιγμή στους 8, θα δούμε αύριο την κλήρωση. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι να δείξουμε κίνητρο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι ξεκάθαρα πνευματικό το ζήτημα. Ότι είναι να έρθει μπροστά μας, θα έρθει. Είμαστε σε φανταστική θέση και θα το αντιμετωπίσουμε».

Για το πως αλλάζει πόσο εύκολο το παιχνίδι μετά από ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο και το πως πήγε να χαθεί στο δεύτερο ημίχρονο: «Ήταν ένα λάθος που έδωσε την ευκαιρία στην Ντιναμό να μειώσει σε 3-1. Κάναμε λάθη και ο αντίπαλος βρήκε ευκαιρία να κερδίσει αυτοπεποίθηση και να δημιουργήσει καταστάσεις, αλλά βγάλαμε αντίδραση και καταφέραμε να απαντήσουμε».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4