Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Μαρτίου 2024

Τρίποντο και κορυφή με Τάισον και Μπάμπα! (2024)


Σαν σήμερα στις 3/3/2024, για την 26η -και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου- ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λαμία, επικρατώντας με 0-2 της τοπικής ομάδας...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Ότο, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Μεϊτέ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Μια ενδεκάδα αποτελούμενη από παίκτες που θεωρούνται βασικοί, με τον Ρουμάνο τεχνικό να αφήνει κατά μέρος το ροτέισον αυτή τη φορά, καθώς η νίκη σήμερα ήταν επιβεβλημένη! Ο Δικέφαλος ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο ματς και θα μπορούσε να είχε τελειώσει με την αναμέτρηση από το πρώτο κιόλας 45λεπτο!

Παρά το ότι ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας σε συντριπτικά ποσοστά, λίγες ήταν οι καλές στιγμές μας στο πρώτο ημίχρονο. Στο 12΄ ο Μεϊτέ σούταρε άουτ, και στο 26΄ ο Σαμάτα έχασε το άχαστο, όταν βρέθηκε ολομόναχος με την εστία κενή μπροστά του, καταφέρνοντας να χάσει ένα γκολ που δε χανόταν με τίποτε!

Στο 52΄ ο Κοσέλεφ απέκρουσε πολύ δύσκολα την κεφαλιά του Μεϊτέ και επτά λεπτά αργότερα το σουτ του Μπράντον από καλή θέση πέρασε άουτ.

Στο 71΄ ο Τάισον με συρτό γωνιακό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Λαμίας κάνοντας το 0-1, λυτρώνοντάς μας από την αγωνία που είχε αρχίσει να μας ζώνει!

Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε με ένα σεντερφορίσιο σουτ του Μπάμπα στο 92'... Η σημερινή μας νίκη, σε συνδυασμό με την ισοπαλία της ΑΕΚ, έφερε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας και όλα θα κρινόταν στα play offs...

Οι συνθέσεις:

Λαμία:
Koσέλεφ, Αμαράλ (81΄ Κοντονίκος), Κορνέζος, Τζανετόπουλος (81΄ Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνεθ (29΄ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60΄ Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Οτο (75΄ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (84΄ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς (75΄ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (84΄ Μουργκ), Τάισον, Σαμάτα (35΄ Τόμας).

........................................

Για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια, το ματς που ακολουθεί με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και τον Αλί Σαμάτα, μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη νίκη κορυφής του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας στο «Αθ. Διάκος».

Ο τεχνικός του Δικεφάλου δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:

«Κερδίσαμε 2-0 απέναντι σε μια ομάδα που έδωσε παραπάνω από τα πάντα για να μας σταματήσει. Δεν μπορούμε να σκοράρουμε πάντα 5 και 6 γκολ. Ήταν το τέλειο παιχνίδι για εμάς. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που αμυνόταν μαζικά. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Ίσως κάτι μας έλειψε σε εκείνο το σημείο. Είχαμε όμως υπομονή, βρήκαμε χώρους, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, έχοντας στο μυαλό μας ότι μπορεί να υπάρξει και τρανζίσιον από την αντίπαλη ομάδα. Όπως μια προσπάθεια του Τσιλούλη που αναχαιτίστηκε όμως από τον Κουλιεράκη. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει νωρίτερα, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια: «Το καλοκαίρι κανένας δεν μας έδινε καμία τύχη. Υπήρχε αρνητικό κλίμα. Τώρα, μπορώ να πω ότι υπάρχει ικανοποίηση για τη δουλειά που έχει γίνει και φτάσαμε ως εδώ. Εννοείται ότι κοιτάμε τι κάνουν και οι άλλες ομάδες, αλλά δεν έχουμε το μυαλό μας σε αυτές. Εστιάζουμε σε εμάς.

Είναι ψυχολογικό πλεονέκτημα η πρωτιά στην κανονική διάρκεια. Αλλά πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε στιγμή στα παιχνίδια. Έχουμε μπροστά μας και τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κατακρίθηκα για αυτά που είπα για τα συνεχόμενα ντέρμπι. Και στα play offs υπάρχουν ντέρμπι, αλλά το πρόγραμμα εκεί είναι για όλους.

Είχαμε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με δυνατές ομάδες, συν δύο αγώνες κυπέλλου. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να πιέσουμε τους εαυτούς μας και αυτό να κρατήσουμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από κάθε παιχνίδι».

Όσον αφορά τα πρόσωπα που επέλεξε και αν ήταν ένα μήνυμα ενόψει της συνέχειας: «Έχω μια πρώτη εικόνα για το ματς με τη Ντιναμό, θα καταστρώσουμε τα πλάνα μας από τη Δευτέρα. Κάποιους παίκτες ίσως ήθελα να τους φρεσκάρω σήμερα. Εάν κρατήσουμε την ισορροπία έχουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σε ψυχολογικό επίπεδο».

Για το αν θα επηρεάσει η ανακοίνωση του προγράμματος των play offs τις επιλογές για το ματς με τη Ντιναμό: «Είμαι περίεργος να δω το πρόγραμμα. Δεν μπορώ να απαντήσω χωρίς να δω το πρόγραμμα. Ο κάθε παίκτης έχει διαφορετική ποιότητα, εμείς κοιτάζουμε να τους εναλλάσσουμε και να παίρνουμε το καλύτερο από αυτούς. Και τέσσερα ντέρμπι συνεχόμενα να έρθουν δεν μας πειράζει. Έχουμε παίκτες να ανταπεξέλθουν».

Σε ερώτηση για τον Σαμάτα και αν ο παίκτης έχει ένα «βάρος» ψυχολογικό: «Οι αντιδράσεις του έδειξαν ότι έχει πίεση στους ώμους του. Δεν επηρεάζομαι από τα όσα ακούγονται. Ο Σαμάτα μπορεί να αισθάνεται την πίεση του να πετύχει γκολ, επειδή είναι επιθετικός. Είναι σημαντικός παίκτης για την ομάδα για τα όσα προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο. Μας βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Και ο Μπράντον μας βοηθάει. Μπορεί να μην σκοράρει και αυτός τώρα, αλλά δεν επηρεάζεται.

Θα μιλήσουμε μαζί του να του κάνουμε ξανά σαφές ότι δεν πρέπει να επηρεάζεται από το γεγονός ότι δε σκοράρει, ότι είναι σημαντικό που βοηθάει τόσο πολύ. Αυτό είναι σημαντικό για εμένα, να βλέπω τους παίκτες να βοηθούν για να απελευθερώνονται όλοι».

........................................

Ο Τάισον, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Λαμία, τονίζοντας πως πρέπει να διατηρήσουν την φόρμα τους ενόψει play offs.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρέπει να κρατήσουμε την αυτοπεποίθηση μας, γιατί έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια, Έχουμε καλή φόρμα και πρέπει να προσπαθήσουμε και άλλο γιατί τώρα ξεκινάνε τα play offs. Μας δίνουν αυτοπεποίθησή αυτά τα αποτελέσματα, αλλά τίποτα δεν τελείωσε, χρειαζόμαστε την καλή εικόνα και να είμαστε ενωμένοι όπως είμαστε από την αρχή της σεζόν.

Ζω την κάθε στιγμή και να δίνω το 100% στο κάθε παιχνίδι, μου δίνει κίνητρο να κερδίσω τίτλους, κάθε μέρα μιλάω με τους μικρούς, δυστυχώς θα υπάρξει κάποια μέρα που θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, οπότε κάθε στιγμή προσπαθώ να την απολαμβάνω, οπότε ευχαριστώ την στήριξη που δέχομαι απ' όλους.

Ο προπονητής είναι φανταστικός, δουλεύω πολύ καλά μαζί του και είμαι μέλος της οικογένειας, γιατί συνεργάστηκα και με τον πατέρα του. Εμείς προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

........................................

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια, άφησε πίσω του τη νίκη κόντρα στην Λαμία, κοιτώντας το ματς της Πέμπτης απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια και ντέρμπι. Κατά την διάρκεια της σεζόν δεν είμαστε αυτοί που πρέπει, αλλά πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Πλέον η προσοχή μας στρέφεται στο παιχνίδι της Πέμπτης».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4