Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Οκτωβρίου 2023

Έχασε το τρίποντο στην τελευταία φάση! (2023)


Σαν σήμερα 1/10/2023, για την 7η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2, εκτός έδρας, με τον Παναθηναϊκό ...

Ο Δικέφαλος δέχτηκε την ισοφάριση στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκη, Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο με τους Τζούρισιτς και Ιωαννίδη, με τον ΠΑΟΚ σταδιακά να ισορροπεί το ματς και στο 19' ο Μπράντον με προβολή μετά από γύρισμα του Ζίβκοβιτς να κάνει το 0-1!

Στο 32
ο λεπτό ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Παλάσιος, σημειώνοντας ένα πολύ τυχερό γκολ, αφού η μπάλα πήγε στα δίχτυα μας από κόντρα και με τη βοήθεια του δοκαριού!

Στην επανάληψη ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που απείλησε για δεύτερο γκολ στο δίλεπτο 49'-50'. Αρχικά στο 49' σε γύρισμα του Κεντζιόρα, δε βρήκε την μπάλα ο Μπράντον για να τη στείλει στα δίχτυα και στο επόμενο λεπτό, όταν ο Κεντζιόρα από κοντά, έκανε την προβολή, αλλά πέρασε ελάχιστα άουτ η μπάλα! Στο 57' ο Μπράντον σούταρε, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ!

Στο επόμενο λεπτό ξαναπήραμε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με πλασέ για σεμινάριο σκόραρε, μετά από μπαλιά του Τάισον! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ήταν φλύαροι, με τον Κοτάρσκι να φωνάζει παρών όποτε χρειάστηκε!

Υποδείχτηκαν πέντε λεπτά καθυστερήσεων και στο 94΄ο Σαμάτα έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει το διπλό! Στην τελευταία φάση του αγώνα, έχοντας περάσει για λίγα δευτερόλεπτα το 95', ο Μλαντένοβιτς σέντραρε, ο Κουλιεράκης έχασε την κεφαλιά και ο Γερεμέγεφ ισοφάρισε!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός:
Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (82' Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76' Βιλένα), Τζούρισιτς (68' Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Παλάσιος (68' Μαντσίνι), Ιωαννίδης (82' Γερεμέγεφ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (61' Οζντόεφ), Σβαμπ (68' Μεϊτέ), Κωνσταντέλιας (61' Ντεσπόντοφ), Αν. Ζίβκοβιτς, Τάισον (83' Μουργκ), Μπράντον (68' Σαμάτα).

..........................

Ικανοποιημένος για τη συνεισφορά του με γκολ για τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο αλλά απογοητευμένος από την ισοπαλία ενάντια στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Μπράντον Τόμας αφήνοντας αιχμές για τον χρόνο των καθυστερήσεων.

«Αξίζαμε τη νίκη αλλά για ακόμη μία φορά εδώ ξεπεράσαμε τον χρόνο των καθυστερήσεων, παίξαμε όσο χρειάστηκε για να ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός. Κρατάμε τη νοοτροπία που είχαμε όλοι οι ποδοσφαιριστές, στην πρώτη περίοδο του αγώνα δεν είχαμε καλή απόδοση, διορθώσαμε τα λάθη μας, πιέσαμε πολύ και αξίζαμε τη νίκη. Σίγουρα η ισοφάριση μας απογοητεύει, κρατάμε αυτή τη νοοτροπία και στρέφουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι της Πέμπτης (σ.σ Άιντραχτ Φρανκφούρτης)», δήλωσε αρχικά μετά το παιχνίδι ο Ισπανός φορ των «ασπρόμαυρων» για να προσθέσει:

«Όλοι οι επιθετικοί όταν κάνουμε τη δουλειά μας σκοράροντας και δίνοντας ασίστ είμαστε χαρούμενοι. Ειδικά όταν αυτό συνοδεύεται με καλό αποτέλεσμα. Κανείς δεν χαίρεται όταν η ομάδα χάνει. Όταν έχεις βοηθήσει και εσύ, είναι ό,τι καλύτερο».

..............................

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Μπάμπα Ράχμαν, στάθηκε στο γεγονός πως η ισοπαλία στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικός, ενώ είναι παράλληλα και στεναχωρημένος για το γεγονός πως δεν ήρθε η νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ξεκινήσαμε καλά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ελέγξαμε τον ρυθμό και καταφέραμε να σκοράρουμε. Μετά το γκολ δώσαμε χώρο στον αντίπαλο και μας πίεσαν όπως και στο δεύτερο ημίχρονο γι' αυτό ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:  «Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλή ανοιχτές τις γραμμές μας και μας έκαναν πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο το περιορίσαμε αυτό κλείσαμε τις γραμμές και τους χώρους, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Τέλος είπε: 
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με πάρα πολύ καλές ομάδες. Καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας, που σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι είναι πάντα δύσκολο, αλλά μας στενοχωρεί που δεν πήραμε τη νίκη».

................................

Πυρ ομαδόν κατά των όσων συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξαπέλυσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου της Λεωφόρου μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό.

Ειδικότερα, ο Ρουμάνος τεχνικός παραδέχθηκε πως οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο με την ομάδα του αντίστοιχα ν' ανεβάζει στροφές στο δεύτερο ενώ έκανε λόγο για αδικία εις βάρος του «Δικεφάλου» στην ισοφάριση του Γερεμέγεφ εκτός του χρόνου των καθυστερήσεων.

«Είναι ντροπή. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζεται με το fair play όχι με την οποιαδήποτε άλλη βοήθεια. Δεν μπορεί να υπάρχει στήριξη σε μια από τις δύο ομάδες σε κάποιες στιγμές. Θα πάω τρεις μέρες πριν που δόθηκαν πέναλτι εκτός περιοχής, οφσάιντ που δόθηκαν χωρίς να είναι και φάουλ. Ο Παναθηναϊκός βοηθήθηκε με σφυρίγματα.

Μια κίτρινη στον Τάισον στο πρώτο μέρος, ένα φάουλ στον Μπάμπα, η φάση με τον Κουλιεράκη που γίνεται ξεκάθαρο φάουλ και πάνω από όλα το γκολ το οποίο μπήκε μετά το τέλος των καθυστερήσεων. Δεν είναι συναγωνισμός, δεν υπάρχει ο σωστός ανταγωνισμός. Ας αποφασίσουν ότι πρέπει να πάρει μια ομάδα το πρωτάθλημα, να τελειώνουμε. Είναι υπερβολικά αυτά που συμβαίνουν. Δεν είμαστε ηλίθιοι. Δεν είναι η κατάσταση που θέλουμε να έχουμε. Δεν είναι ο ανταγωνισμός που θέλουμε. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Υπάρχουν ομάδες που ευνοούνται και έχουν και την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να αντιδράσουν διαφορετικά μέσα στο γήπεδο γιατί θα πάρουν κάποιο σφύριγμα. Είναι υπερβολικό», δήλωσε αρχικά ο 54χρονος κόουτς των «ασπρόμαυρων»
για να προσθέσει:

«Είναι θέμα αυτοπεποίθησης, αξιολόγησης και δύναμης. Να σου δοθεί ένα φάουλ υπέρ σου. Αυτό ταράζει την ψυχολογία σου. Το γκολ που δεχθήκαμε με τον ΟΦΗ είναι διαφορετικό με αυτό που δεχθήκαμε σήμερα. Σήμερα μιλάμε για ένα γκολ που ήρθε σε νεκρό χρόνο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ. Έχει ένα δυνατό σύνολο και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να βοηθηθεί από τον διαιτητή. Θα έπρεπε να έχουμε αντιδράσει εντελώς διαφορετικά. Είναι διαφορετικός ο τρόπος που αντιμετωπιζόμαστε εμείς και οι άλλες ομάδες. Στο ματς με τον Άρη μια δεύτερη κίτρινη δεν δόθηκε και ήταν ξεκάθαρη φάση.

Στα παιχνίδια μας αναλύονται τρία τέσσερα λεπτά μια φάση. Αν παρόμοιες φάσεις συνέβαιναν στα ματς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ δεν θα γινόταν αυτά. Είναι πολύ όλο αυτό. Δεν θεωρώ ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Στο πρώτο μέρος μας διέλυσε, δεν υπήρχε τρόπος να αντιδράσουμε. Αν μου λέγατε ότι στο τέλος του πρώτου ημίχρονου το σκορ θα ήταν 3-1 υπέρ του Παναθηναϊκού, θα συμφωνούσα. Στο δεύτερο επιστρέψαμε, είχαμε διαφορετική στάση και αποφασιστικότητα, ήμασταν πιο συμπαγείς και είχαμε ευκαιρίες. Δεν είμαι σίγουρος αν υπήρξε οφσάιντ στη φάση στο τέλος. Είναι δύσκολο να χάνεις το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο».


Έπειτα, σε σχετική ερώτηση για το αν έχει ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός την τελευταία διετία, ο κ. Λουτσέσκου απάντησε:
«Ναι πολύ».

Ακολούθως, σε ερώτηση γιατί ο ίδιος του δεν τοποθετείται σε περιπτώσεις που οι Θεσσαλονικείς ευνοούνται από τη διαιτησία, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Πες μου ένα κρίσιμο παιχνίδι που κερδίσαμε με τη διαιτησία. Ίσως δεν καταλαβαίνω το ποδόσφαιρο. Μπορεί η ομάδα μου να βοηθήθηκε αλλά πρέπει να γυρίσω πολύ πίσω. Όταν δεν δόθηκε πέναλτι στη Λαμία αλλά στην επόμενη φάση δίνεται κόκκινη στον Κάνιας. Δεν θεωρώ ότι είναι βοήθεια. Όταν έβαλε ένα γκολ ο Ατρόμητος και δόθηκε οφσάιντ. Ήταν καθαρά τα σκορ που είχαμε τότε. Μιλάω για τώρα όμως. Δεν χρειαζόταν βοήθεια ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει στην Τρίπολη. Θα μπορούσε να το κάνει όπως και με τη Βιγιαρεάλ. Είναι μια συνεχόμενη βοήθεια που είναι ντροπή. Μιλάω για αυτή τη στιγμή».

Κλείνοντας, για τα όσα συζήτησε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το φινάλε του ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέφερε:
«Η κουβέντα που κάναμε είχε να κάνει με την συμπεριφορά του Σένκεφελντ, ο οποίος γύρισε προς το μέρος μου στο τέλος της αναμέτρησης και μου είπε γιατί θέλω να παραπονεθώ στο διαιτητή αφού μας διέλυσαν. Είναι ποδοσφαιριστής και αρχηγός και πρέπει να κοιτάει την ομάδα και τους παίκτες του. Ήθελα να του πω αυτά τα πράγματα. Είναι ντροπή να είσαι αρχηγός και να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο στους αξιωματούχους».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4