Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Αυγούστου 2023

Μεγάλο διπλό με ανατροπή στο Εδιμβούργο (2023)


Σαν σήμερα στις 24/8/2023, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τη σκωτσέζικη Χαρτς (Heart of Midlothian FC) με 1-2, στο πρώτο παιχνίδι των Play-off του Conference League, της περιόδου 2023-2024...

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Εκόνγκ, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Σβαμπ, μπροστά τους τους Κωνσταντέλια, Τάισον, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Μόλις στο 5' ο Τρεϊμάνις με τη βοήθεια του Ολλανδού Varίστα, έδωσε πολύ αυστηρό πέναλτι στην Χαρτς, δίνοντας την ευκαιρία στον Σάνκλαντ να κάνει το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα το σκηνικό μεταφέρθηκε στην αντίπαλη περιοχή, ο Ζίβκοβιτς ανατράπηκε και ο Σβαμπ ισοφάρισε από τα 11 μέτρα!

Στο 31' ο Κοτάρσκι φώνακε παρών, σε τεράστια ευκαιρία της Χαρτς! Αρχικά σταμάτησε τον Σάνκλαντ και στη συνέχεια το σουτ του Μπόις. Στο 51' ο Τρεϊμάνις έδειξε κίτρινη στον Σάνκλαντ για αγκωνιά στον Κουλιεράκη, ενώ άνετα μπορούσε να στείλει τον παίκτη της Χαρτς στα αποδυτήρια!

Στην επανάληψη, αρχικά στο 55' ο Κλάρκ σταμάτησε με το πόδι το σουτ του Τάισον, αλλά στο 75' ο Ζίβκοβιτς με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, σημείωσε το 1-2, με τον ΠΑΟΚ να έχει λίγο αργότερα την ευκαιρία για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ και να κλειδώσει από σήμερα την πρόκριση! Το ρολόι σημάδευε το 78' όταν ο Κλαρκ σταμάτησε τον Ζίβκοβιτς...

Να σημειωθεί ότι στο 66' σκόραρε ο Σάνκαλντ, αλλά σωστά το γκολ ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ!

Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους ομίλους, καθώς την επόμενη Πέμπτη υποδέχεται τους Σκωτσέζους στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

Χαρτς:
Κλαρκ, Κεντ, Κίνγκσλεϊ, Μπόις (86' Σίμπικ), Άτκινσον (90' Όντα), Ντέβλιν, Ρόουλς, ΜακΚέι (64' Λάουρι), Κόχρεϊν (86' Ταγκάβα), Βάργκας (90' Οφία), Σάνκλαντ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Τάισον (79' Νάρεϊ), Αν. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70' Μουργκ), Μπράντον (88' Τζίμας).

...............................

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, τόνισε ότι το παιχνίδι στο Εδιμβούργο, ήταν πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα και κράτησε τη νοοτροπία και το μαχητικό πνεύμα, το οποίο θέλει να το δει και στη ρεβάνς της Τούμπας, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους του Conference League.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν το παιχνίδι πήγε όπως το περίμενε ή αν έγινε πιο δύσκολο λόγω του τρόπου που έπαιζε η Χαρτς: «Ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε. Ανταποκριθήκαμε με ένα σχεδόν τέλειο τρόπο. Καταφέραμε να φύγουμε από το γήπεδο με τη νίκη, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προετοιμασμένοι για το δεύτερο παιχνίδι. Να έχουμε ταπεινότητα και το ίδιο πνεύμα που είχαμε σήμερα. Σε αυτούς τους τρεις προκριματικούς, έχουμε αντιμετωπίσει τρία πολύ διαφορετικούς αντιπάλους. Ανταποκριθήκαμε σε ένα παιχνίδι με μεγάλες μπάλες, με δεύτερες μπάλες, καταστάσεις στις οποίες αν δεν προσέχαμε θα ήταν δύσκολα. Αν δεν είμαι ικανοποιημένος απόλυτα για κάτι, είναι γιατί δεν κρατήσαμε όσο θα θέλαμε τον έλεγχο της μπάλας».

Για την έλλειψη εναλλακτικών και αν αυτό είχε σχέση με το γεγονός ότι η ομάδα δεν προσπάθησε να κρατήσει πολύ τη μπάλα: «Θα ήμουν πολύ πιο ικανοποιημένος, αν κρατούσαμε τη μπάλα περισσότερο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε».

Για τη ρεβάνς και αν τον προβληματίζει ο ενθουσιασμός μετά το σημερινό αποτέλεσμα: «Πάντα ανησυχώ για το επόμενο παιχνίδι. Ανησυχώ για το πνεύμα των παικτών μας και πως θα είναι εκείνη τη στιγμή. Ανησυχώ γιατί ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι έτοιμος σε κάθε κατάσταση. Δεν ανησυχώ για τους φιλάθλους μας και η συμπεριφορά τους. Θα μας δώσουν ενθουσιασμό και κίνητρο για να διεκδικήσουμε σε απόλυτο βαθμό με επιθετικότητα για την πρόκριση. Δεν έχουμε πετύχει κάτι. Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα για το δεύτερο παιχνίδι».

Για το μαχητικό πνεύμα της ομάδας: «Ίσως να μην περιμένατε τόσο δυνατό παιχνίδι σήμερα, που θα ανταποκριθούμε τόσο καλά. Θέλουμε να κερδίζουμε αυτές τις μάχες, να παίρνουμε τη μπάλα και να κάνουμε ευκαιρία. Ξέραμε ότι θα έχει πολλές μεγάλες μπάλες και να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Σε κάθε περίπτωση κόντρα στη Μπεϊτάρ στην Ιερουσαλήμ, ήταν τελείως διαφορετικό παιχνίδι παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 30'. Στο Σπλιτ, ήταν τελείως διαφορετικό παιχνίδι, με μια ομάδα που ήθελε τελείως διαφορετικά πράγματα στο γήπεδο. Ήρθαμε σήμερα, αναλύσαμε τον τρόπο που θα παιζόταν. Όλα αυτά είναι στοιχεία που έχουν βοηθήσει στη νοοτροπία μας και στην αυτοπεποίθηση μας».

.................................

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης παραχώρησε δηλώσεις, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Χαρτς με 1-2 στο Εδιμβούργο, με τον Χανιώτη κεντρικό αμυντικό να αποδίδει την επικράτηση στον γεγονός πως το γκρουπ του Δικεφάλου είναι δεμένο και παλεύει σαν οικογένεια.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το στυλ παιχνιδιού που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ: «Σίγουρα για μας ήταν μια μεγάλη νίκη γιατί ανατρέψαμε και το σκορ. Με έναν αντίπαλο που παίζει τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο από ότι έχουμε συνηθίσει γενικά. Παρόλα αυτά η ομάδα προσαρμόστηκε, μπορώ να πω ότι παλέψαμε όλοι μαζί σαν οικογένεια. Πάλευε ο ένας, κάλυπτε ο άλλος, ήταν τρομερό αυτό που ζήσαμε σήμερα και μπορώ να πω ότι είναι ακόμη ένα ματς που μας δυναμώνει και μας δίνει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε».

Για την ένταση που έβγαλε και τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε στον τραυματισμό του:
«Εντάξει πιστεύω ότι αυτά τα ματς -όπως όλα- αν δεν τα ζεις ξεχωριστά δεν κερδίζεις αυτήν την εμπειρία. Οπότε είναι σημαντικό όπως και όλη η ομάδα το έζησε. Για μένα ήταν πρωτόγνωρο να με αποδοκιμάζει όλο το γήπεδο επειδή χτύπησα αλλά νομίζω ότι δεν με επηρέασε και συνέχισα».

Για τους κινδύνους του επαναληπτικού: «Σίγουρα δεν έχει κριθεί τίποτα, αλλά θα είμαστε στην Τούμπα με τους οπαδούς μας, θα έχουμε άλλη αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι θα μπορούμε να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι. Πρέπει να το κοιτάξουμε όπως και εδώ, να παλέψουμε το ίδιο, γιατί θα είναι και εκεί ένα δυνατό ματς, ο αντίπαλος πιστεύω θα παίξει το ίδιο. Πρέπει να παλέψουμε, αλλά πρώτα έχουμε ένα παιχνίδι την Κυριακή, το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε».

Για τον ρόλο που έπαιξε η γρήγορη ισοφάριση: «Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικό ότι ισοφαρίσαμε αμέσως γιατί δεν πρόλαβε να μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα. Αν και πιστεύω ότι θα βρίσκαμε ούτως ή άλλως γκολ γιατί ήμασταν πολύ οργανωμένοι και ήρεμοι».

Για το αν είναι κοντά στον πρώτο του στόχο ο ΠΑΟΚ: «Φαίνεται ότι είμαστε ομάδα. Ο ορισμός της ομάδας. Με τα προβλήματα, τις απουσίες και τα παιδιά τα οποία μπήκαν και εμείς που παίξαμε και όλα τα παιδιά που ήταν στην αποστολή παλέψαμε για να κερδίσουμε».

Για το αν ήταν κόκκινη στο μαρκάρισμα που δέχτηκε: «Ναι 100%. Τώρα αν στην Σκωτία δεν δίνεται δεν ξέρω. Φάγαμε πολλά χτυπήματα, αλλά τι να κάνουμε».

Για την ατμόσφαιρα του γηπέδου:
«Ήταν πολλή ωραία ατμόσφαιρα. Ποδοσφαιρικό γήπεδο, σε εμπνέει να παίζεις σε τέτοια γήπεδα και γι' αυτό νομίζω ότι ήμασταν πάρα πολύ καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4