Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Ιουλίου 2023

Ανούσιος και προβλέψιμος, με την Μπεϊτάρ (2023)

Σαν σήμερα στις 27/7/2023, o ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 στην Τούμπα με την Μπεϊτάρ, στο πρώτο παιχνίδι του 2ου προκριματικού γύρου του Conference League, της περιόδου 2023-2024...

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαρχής το φαβορί της αναμέτρησης, είχε την κατοχή της μπάλας, έφτιαξε ευκαιρίες, πάλεψε, αλλά έπεσε πάνω στην πολυπρόσωπη άμυνα των Ισραηλινών και πλήρωσε τις κακές επιλογές του στην τελική ενέργεια, με το τελικό 0-0 να αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τον επαναληπτικό.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, επέβαλε τον ρυθμό του από το πρώτο λεπτό κι η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 12΄. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κέρδισε το πέναλτι, ο Σβαμπ ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά ο Σίλβα απέκρουσε την εκτέλεση του Αυστριακού.

Στη συνέχεια, δύο καλά σουτ των Τάισον και Μπάμπα δεν βρήκαν στόχο, όπως κι ο Εκόνγκ με κεφαλιά, ενώ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είχε απαντήσεις σε προσπάθειες των Κωνσταντέλια και Σβαμπ.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, η Μπεϊτάρ είχε μεγάλη ευκαιρία, όταν η μπάλα κόντραρε μετά από σέντρα και βρήκε στο δοκάρι του Κοτάρσκι, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα στα πρώτα 45 λεπτά.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε διαδρόμους προς την εστία του Σίλβα. Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί έπαιξαν με όλους τους παίκτες τους πίσω από την σέντρα κι έψαχναν την κόντρα.

Ο Δικέφαλος είχε κάποιες καλές στιγμές, ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο όλα τα διαθέσιμα όπλα του, κέρδισε κι εκτέλεσε πολλές στατικές φάσεις, αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Τα πάντα πλέον θα κρινόταν σε επτά μέρες στον επαναληπτικό στην Ιερουσαλήμ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (71' Φιλίπε Σοάρες), Τάισον, Κωνσταντέλιας (64' Νάρεϊ), Ζίβκοβιτς (87' Μουργκ), Μπράντον (71' Σαμάτα).

Μπεϊτάρ: Σίλβα, Μορόσοφ, Κρίεφ, Γκότλιβ (57' Κόρσια), Ντγκάνι, Μπιτόν, Τόμας, Ασκενάζι, Αζάριν, Σούα, Νικολαέσκου.

...................................

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λευκή ισοπαλίας της Τούμπας ενάντια στη Μπεϊτάρ, ο τεχνικός του «Δικεφάλου» υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να αποδομείται η ομάδα ενώ χαρακτήρισε τον Ντόουγκλας Αουγκούστο ως «μεγάλο κεφάλαιο» για τον σύλλογο.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την σημερινή εικόνα του ΠΑΟΚ: «Εξαρτάται από το πώς βλέπετε το παιχνίδι. Εγώ πρώτη φορά αισθάνθηκα στο καλοκαίρι αυτό αυτοπεποίθηση, δεν ήταν και το πιο εύκολο. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουμε, το πέναλτι που μας έδωσε ο αντίπαλος προέρχεται από λάθος αμυντικού. Θεωρώ ότι ήμασταν αρκετά συμπαγείς στην άμυνα, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να πάει σε μεταβάσεις. Κρατάω θετικά στοιχεία, ήμασταν συνδεδεμένοι. Σαν προπονητής έχω την ανάλυση στο μυαλό μου της διαδικασίας και της εξέλιξης που πρέπει να υπάρχει. Και οι παίκτες μου γνωρίζουν ότι θα πάμε στο Ισραήλ να παλέψουμε για την πρόκριση».

Για τις δηλώσεις Αμπουκασίς πως ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί και την επιστροφή του Αουγκούστο ενόψει της ρεβάνς: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις του αντίπαλου προπονητή. Εξέφρασα πριν τη δική μου άποψη για το πώς βλέπω τα πράγματα γενικότερα. Το μοναδικό πράγμα που ίσως να είχαμε διαφορετικό σήμερα είναι η ένταση όταν θ' αλλάζαμε τις πλευρές μεταφέροντας το παιχνίδι από τη μία πλευρά στην άλλη. Αυτό έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση των παικτών, στον ρυθμό που φυσιολογικά χρειάζεται. Είμαι ικανοποιημένος για την παρουσία παικτών με λίγες προπονήσεις, όταν βλέπω αυτή τη συνέπεια και τη συνέχεια με ικανοποιεί. Ελπίζω όλα να είναι απόλυτα καλά στο μυαλό του Ντόουγκλας, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμάς».

Για το αν είναι ανησυχητικό πως ο ΠΑΟΚ δεν πάτησε αρκετά στην περιοχή της Μπεϊτάρ έχοντας ευκαιρίες εκτός αυτής: «Θεωρώ πως είχαμε αρκετές ευκαιρίες, έξι μεγάλες. Δεν έχει σημασία αν ήταν μέσα ή έξω από την περιοχή. Δεν είναι καθόλου εύκολο σε ομάδα που αμύνεται τόσο χαμηλά, αν πάρουμε για παράδειγμα τη Μάντσεστερ Σίτι που αντιμετωπίζει τέτοιες άμυνες, δεν είναι εύκολο να διασπαστεί τέτοια άμυνα. Ένα γκολ θα άλλαζε τη ροή του παιχνιδιού. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα για να δημιουργούμε 100 ευκαιρίες τελειώνοντας έτσι την κατάσταση».

Για το αν όλη η χρονιά κρίνεται στη ρεβάνς και αν ο ίδιος πιστεύει στους παίκτες του αναφορικά με την πνευματική τους κατάσταση: «Δεν είναι αυτή η γνώμη μου, είναι δική σας γνώμη. Μόνο στην Ελλάδα ίσως ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαλύει ή να κρίνει μια χρονιά. Η χρονιά θα κριθεί τον επόμενο Μάιο. Όταν έχεις ποδοσφαιριστές να αμύνονται στα 25-30 μέτρα δεν είναι εύκολο να διασπάσεις αυτή την κατάσταση. Είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες από κόρνερ, καταστάσεις που η μπάλα δεν μπήκε. Δεν έχουμε τον Πελέ, τον Μαραντόνα και τον Νεϊμάρ στην ομάδα μας. Δεν πρέπει να αποδομούμε τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση».

Για το αν τον προβληματίζει η ποιότητα των τελειωμάτων από τους παίκτες του:
«Ενδεχομένως να μην είχαμε την καλύτερη ποιότητα τελειωμάτων. Η δουλειά είναι εκεί και συνεχίζεται, η ομάδα μεγαλώνει καθημερινά. Και ο Νάρεϊ ήταν εκτός για τρεις μήνες, τραυματίστηκε στην προετοιμασία και αυτός του στέρησε μέρες προπονήσεων. Τα πράγματα εξελίσσονται και βρίσκονται σ' ένα σημείο που βλέπουμε την εξέλιξη που θέλουμε. Έχω την αυτοπεποίθηση πως θα δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παλεύει προσπαθώντας ν' αφήσει έξω οτιδήποτε άλλο».

Για το αν πιστεύει πως η ομάδα του έχει την ικανότητα για να μπει στους ομίλους του Europa Conference League:
«Έχω αναφερθεί σε αυτά τα ζητήματα και στην προετοιμασία, ξεκίνησαν οι επίσημες υποχρεώσεις, προτιμώ να αφοσιωθώ σε αυτό. Αν πάτε σε έναν ειδικό ψυχολόγο, όπως πάω εγώ, θα σας πει να σκέφτεστε την στιγμή και όχι τόσο το μέλλον. Αυτό κάνω και εγώ στους παίκτες μου, τους λέω να σκέφτονται το τώρα και όχι το μέλλον. Η δουλειά μου είναι να βελτιώσω την εικόνα της ομάδας. Έχουμε μία βδομάδα να δώσουμε χρόνο σε παίκτες που ενδεχομένως να μην είχαν τον αριθμό που θέλαμε, να προσθέσουμε και στους υπόλοιπους με απώτερο στόχο να πάρουμε την πρόκριση στο Ισραήλ χωρίς να σκεφτόμαστε τη Χάιντουκ ή οτιδήποτε άλλο. Ο μήνας Αύγουστος, είναι ο μήνας... Αύγουστος και στο ποδόσφαιρο είναι ένας μήνας μετεγγραφών».

.........................................

Ο Γουΐλιαμ Τροστ-Εκόνγκ έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ σήμερα στην Τούμπα, αλλά δεν κατάφερε να το συνδυάσει και με νίκη επί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Ο Νιγηριανός αμυντικός, αναφέρθηκε αρχικά στις πρώτες του εμπειρίες από την Τούμπα.


«Είχα ακούσει πολλά, αλλά σήμερα που το βίωσα ήταν το κάτι άλλο. Ήθελα να ξεκινήσω με μία νίκη αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Πιστεύω ότι όμως ότι θα πάμε στο Ισραήλ και θα πάρουμε την πρόκριση εκεί».

Σε ερώτηση για αν του φέρνει έξτρα πίεση το γεγονός ότι ήρθε για να αντικαταστήσει τον Ίνγκασον, ανέφερε: «Είμαστε μια ομάδα που έχει εξαιρετικούς αμυντικούς. Οι παρόντες είμαστε μια πολύ δυνατή αμυντική ομάδα. Δεν είναι ο Ίνγκι, αλλά έχω εμπειρίες, έρχομαι από υψηλές παραστάσεις, έχω παίξει σε μεγάλα γήπεδα. Δεν ένιωσα έξτρα πίεση. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και εγώ, θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθάω την ομάδα σε κάθε παιχνίδι».

Όσο για τη ρεβάνς στο Ισραήλ: «Παίξαμε καλά, είχαμε τη μπάλα, νομίζω μας έλειψε η δημιουργικότητα στα τελευταία μέτρα. Αν έμπαινε το πέναλτι, μπορεί να ήταν τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Στον επαναληπτικό θεωρώ ότι θα κάνουν κάτι περισσότερο από το να παίζουν άμυνα. Αν συνεχίσουμε με την ίδια επιθετικότητα και εκεί, θα μπορούμε να «πνίξουμε» τον αντίπαλο και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

.....................................

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης μίλησε για την δυσκολία που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ στο γκολ, τονίζοντας ότι υπάρχουν παίκτες με ποιότητα που θα δώσουν το σκοράρισμα στον Δικέφαλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:


«Κάναμε ένα καλό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Πάμε τώρα στο Ισραήλ να κάνουμε την δουλειά μας και να πάρουμε την πρόκριση.

Ήταν ένα καλό συναίσθημα για εμένα, δουλεύω καθημερινά και συνεχίζουμε. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά εντάξει δεν μπήκε σήμερα, θα μπει αύριο, έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και το γκολ είναι κάτι που θα έρθει».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4