Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιουλίου 2023

Ξεκίνημα στα φιλικά με ισοπαλία (2023)

Σαν σήμερα στις 5/7/2023, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, τη ρουμανική Στεάουα Βουκουρεστίου με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1...

Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε ο ΠΑΟΚ στη χώρα της τουλίπας και ο Ράζβαν Λουτσέσκου Ρουμάνος παρέταξε την ομάδα με δύο διαφορετικές 11αδες, μια σε κάθε ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από νωρίς να πιέσει ψηλά την Στεάουα και να κλέψει μπάλες, ενώ οι Ρουμάνοι έδειξαν να έχουν το μυαλό τους στην κόντρα.

Ο Δικέφαλος είχε καλές στιγμές στο πρώτο μέρος για να ανοίξει το σκορ, αλλά η Στεάουα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 24′ με τον Κομάν.

Στην επανάληψη οι Ρουμάνοι διατήρησαν την ίδια 11άδα και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά με την πάροδο του χρόνου ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε κι άρχισε να γίνεται απειλητικός.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 70′, με τον Γκορντεζιάνι να κλέβει ψηλά και να εκτελεί άψογα από δύσκολη γωνία.

Στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ απείλησε κυρίως με κάποια σουτ, ενώ η Στεάουα είχε μια καλή στιγμή με τον Ταλιχμανίδη να αντιδρά εξαιρετικά.
Οι συνθέσεις:

Στεάουα Βουκουρεστίου: Βλάντ, Ποπέσκου, Ντάουα, Αρούτ, Ραντούνοβιτς, Σουτ, Τζόκοβιτς, Ολάρου, Μπαλούτα, Μικούλεσκου, Κομάν.

ΠΑΟΚ (α' ημίχρονο): Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Παναγιώτου, Μιχαηλίδης, ΡάφαΣοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Τάισον, Μουργκ, Νάρεϊ, Τόμας.

ΠΑΟΚ (β' ημίχρονο): Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Παναγιώτου ( Κουλιεράκης), Νάσμπεργκ, Τσαούσης, Ντόουγκλας, Γιαξής, Ρικάρντο ( Κωνσταντέλιας), Βρακάς, Κανίς ( Α.Ζίβκοβιτς), Γκορντεζιάνι.

.......................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι...
«Είναι ένα πρώτο φιλικό, είχαμε ποδοσφαιριστές με μεγάλη αποχή πέρσι όπως οι Τσιγγάρας, Μουργκ, Μιχαηλίδης, ο Νάρεϊ είχε ένα πρόβλημα, δοκιμάζουμε και κάποιους άλλους παίκτες, Λυπάμαι γιατί ίσως μπορούσαμε να κερδίσουμε και κάτω υπό αυτές τις συνθήκες», ανέφερε αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» μετά το ισόπαλο ματς ενάντια στους συμπατριώτες του για να προσθέσει:

«Δεν είναι απλά αργά, είναι πάρα πολύ αργά. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι, έχοντας το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου όπως θα το θέλαμε για να μπορούμε να προπονούμαστε έχοντας μπροστά μας τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από εκεί και πέρα έχουμε τις επιστροφές από τις εθνικές ομάδες, του Ζίβκοβιτς του Κουλιεράκη, του Κωνσταντέλια, του Κοτάρσκι σε λίγες ημέρες. Κάποιοι παίκτες οι οποίοι θα μας δώσουν κάποια πράγματα παραπάνω. Παρόλα αυτά γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς πίεσης γιατί όπως είπα και πριν έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο deadline για το πότε θα έρθουν παίκτες. Θα προσπαθήσω να δώσω την ισορροπία και τα μηνύματα αυτοπεποίθησης στην ομάδα».

Ακολούθως, σε σχετική ερώτηση για το ζήτημα της ενίσχυσης στην «ασπρόμαυρη» γραμμή κρούσης ανέφερε: «Δεν έχω πολλές πληροφορίες σχετικά, προσπαθούμε πάρα πολύ. Έχουμε δει αρκετούς ποδοσφαιριστές που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν μπόρεσαν να έρθουν. Είτε λόγω της τιμής τους, είτε γιατί δεν ήθελαν οι ίδιοι να έρθουν. Κοιτάζουμε ακόμη ποδοσφαιριστές, ήμουν άτυχος λόγω του Euro K19, ήταν καλή ευκαιρία για τον Τζίμα να βρεθεί μαζί μας».

Kλείνοντας, για το θέμα της αποχώρησης Ίνγκασον,  ξεκαθάρισε: «Όταν ένας ποδοσφαιριστής θέλει να αποχωρήσει, είναι δύσκολο να τον κρατήσεις. Με πήρε τηλέφωνο 10 ημέρες πριν ζητώντας μου να τον βοηθήσω να πουληθεί. Μου εξήγησε τους λόγους που ήθελε να γίνει η μετεγγραφή, ένα μεγάλο συμβόλαιο και μία ομάδα κοντά στη χώρα του. Θεωρούσε ότι έδωσε τα πάντα στον ΠΑΟΚ, είναι αληθές αυτό, μας βοήθησε πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να πούμε πάρα πολλά. Είμαι χαρούμενος που ήρθε ο Εκόνγκ και θα ξεκινήσει αύριο δουλειά».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4