Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Μαΐου 2023

Κλώτσησε τις ευκαιρίες, χάθηκε η κούπα! (2023)

Σαν σήμερα στις 24/5/2023, ο ΠΑΟΚ έχασε από την ΑΕΚ με 2-0 στο Πανθεσσαλικό, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 2022-2023...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο 6' ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα μετά από κόρνερ της ΑΕΚ, με τον Ρότα να τραβάει εσκεμμένα τον Τάισον, όντας τελευταίος παίκτης, και να βλέπει την κόκκινη κάρτα!

Στο 11
' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ωραία συνεργασία των Μπράντον και Τάισον, με τον Βραζιλιάνο να γυρίζει την μπάλα στα όρια της περιοχής και τον Σβαμπ να σουτάρει, για να στείλει την μπάλα μόλις άουτ! 

Στο 13', νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Κωνσταντέλια να βρίσκει τον Σάστρε και τον Ισπανό να σουτάρει δυνατά, για να του πει "όχι" ο Στάνκοβιτς!

Στο 19' σέντρα του Σάστρε στην περιοχή, κεφαλιά του Μπράντον άουτ. 

Στο 20' το δυνατό σουτ του Ζίφκοβιτς πέρασε για λίγο άουτ! 

Στο 26' ο Μουκουντί σκόραρε μετά την εκτέλεση του φάουλ από τον Ελίασον. 

Στο 30', χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει! Ο Κωνσταντέλιας γύρισε από τα αριστερά και ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά, για να "απαντήσει" με διπλή προσπάθεια ο Στάνκοβιτς. 
Στο 39' το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε! Ο Κωνσταντέλιας σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από την εστία! 

Στο 42', τεράστια ευκαρία με τον Σάστρε, που βρέθηκε δεξιά μέσα στην περιοχή αμαρκάριστος, σούταρε δυνατά και διαγώνια και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ που είχε μείνει άγαλμα.

Το σφύριγμα της λήξης από τον Γερμανό βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται με 1-0, σκοράροντας σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις της στην περιοχή μας, με τους παίκτες μας να σπαταλούν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα.

Στην επανάληψη η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή, ο ΠΑΟΚ ήταν μπλοκαρισμένος στη διπλή άμυνα της ΑΕΚ και ουσιαστικά απείλησε στο 77' 
όταν το σουτ του Ντόουγκλας από καλή θέση πέρασε άουτ! 
 
Οι αλλαγές του Λουτσέσκου, όλες μετά το 60', δε βοήθησαν (άργησε να βάλει δεύτερο φορ) και έτσι μοιραία ήρθε η ήττα με 2-0, καθώς στις καθυστερήσεις ο Φερνάντες αφού απέφυγε τον Ίνγκασον σημείωσε το τελικό 2-0...

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:
Στάνκοβιτς, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ρότα, Σιμάνσκι (61' Γιόνσον), Πινέδα (61' Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86' Φερνάντες), Ελίασον (82' Μάνταλος), Γκαρσία (61' Άμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62' Μπίσεσβαρ), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86' Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (62' Βιεϊρίνια), Σβαμπ (78' Ελ Καντουρί), Ντόουγκλας, Αν. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86' Τζίμας), Μπράντον.

..................................

Σε μια συνέντευξη Τύπου που κράτησε παραπάνω από μισή ώρα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου απάντησε σε όλα, ανέλαβε αυτός την ευθύνη για τη φετινή σεζόν και μίλησε για το τι χρειάζεται η επόμενη για να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στις επιτυχίες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

«Ο πρώτος υπεύθυνος για την εικόνα στο γήπεδο είμαι εγώ. Οι παίκτες έκαναν τα πάντα, ξεπέρασαν τους εαυτούς όποτε δεν μπορώ να τους προσάψω τίποτα σχετικά άρα για τα αποτελέσματα στο γήπεδο υπεύθυνος είμαι εγώ. Όσον αφορά την Ευρώπη, η ομάδα είναι συνηθισμένη να αγωνίζεται τόσο νωρίς, η διαφορά είναι το μικρό διάστημα ξεκούρασης μέχρι να ξεκινήσουμε τη δουλειά».

Πόσο μακριά είναι ο ΠΑΟΚ από τον πρωταθλητισμό και αν η αποβολή της ΑΕΚ έδωσε παραπάνω πίεση στην ομάδα του:

«Δεν είναι η κόκκινη, αλλά το σχετικά γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε από μια φτωχή αξιολόγηση της φάσης, μια κατάσταση που μπορούσαμε να αποφύγει. Μετά γίναμε νευρικοί γιατί είχαμε το μυαλό μας να βάλουμε το γκολ, αν είχαμε βρει δίχτυα νωρίτερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Νομίζω στους τελικούς η ομάδα που είναι πιο έτοιμη πνευματικά είναι αυτή που κερδίζει. Είναι μια δύσκολη μέρα για να απαντήσω το πόσους παίκτες χρειάζεται η ομάδα για να φτάσει στα επίπεδα που είχε παλιότερα».

Αν οι αλλαγές του στο δεύτερο μέρος ίσως και να μπέρδεψαν την ομάδα που είχε φάσεις στο πρώτο μέρος και ρυθμό αλλά όχι στο δεύτερο:

«Η καθίζηση ήρθε από την πίεση στη σκέψη ότι θα χάσουμε το παιχνίδι. Είναι μια κουβέντα που έχουμε κάνει πολλές φορές, όταν είχαμε έναν στόχο μπροστά μας και ερχόταν η πίεση, καταρρέαμε. Και ο υπεύθυνος σε αυτή τη περίπτωση είναι ο προπονητής. Για το δεύτερο σκέλος, δε συμφωνώ, περάσαμε κάποιους παίκτες μέσα πιο κοντρολαρισμένους (Μπίσεσβαρ - Βιεϊρίνια) ώστε να έχουμε υπομονή και να δημιουργήσουμε φάσεις. Είχαμε φάσεις, ειδικά με τον Αουγκούστο, όταν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θελουμε τα πράγματα ερμηνεύονται με πιο «σκοτεινό» τρόπο».

Αν η χρόνια για τον ίδιο είναι επιτυχημένη η αποτυχημένη και τι θα έλεγε στους οπαδούς της ομάδας για να είναι με κάτι αισιόδοξοι την επόμενη μέρα:

«Για τον καθένα είναι μια κακή σεζόν. Για εμένα ήταν μια φυσιολογική θέση αυτή που πήραμε, αλλάξαμε πολλοί με νέους παίκτες χωρίς εμπειρία, χάσαμε δυο ποδοσφαιριστές σημαντικούς για εμάς, τον Ολιβέιρα και το Νάρει, γενικώς όλα ήταν κατά μας αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Όσο για τον κόσμο, είναι λογικό να είναι απογοητευμένος και νευριασμένος γιατί είναι δύσκολο να αντιληφθείς μια μεταβατική χρόνια και τα προβλήματα που υπάρξουν. Χρειάζεται θετική ενέργεια και υποστήριξη ούτως ώστε τα πράγματα να βελτιωθούν, είναι κάτι που κάνουν εδώ και τόσα χρόνια».

Αν η ομάδα προδόθηκε από την απειρία των παλιών ή από την εμπειρία των μπαρουτοκαπνισμένων αθλητών:

«Νομίζω πως δεν πρέπει να διαχωρίζουμε το γκρουπ, η ποιότητα ενός συνόλου χαρακτηρίσετε από την πλειοψηφία. Ίσως το γεγονός ότι οι πιο έμπειροι παίκτες δεν παίζουν όπως παλιά δημιουργεί αναστάτωση καθώς έχουν περάσει σε δεύτερο ρόλο, αλλά εδώ δεν είμαστε για να ψάχνουμε κάποιον ένοχο. Πληρώσαμε αρκετά λάθη αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, ειδικά στο σύνολο που έχουμε, γενικώς είναι κάτι που σου κοστίζει. Οι ομάδες που κερδίζουν τέτοια ματς είναι αυτές που είναι πιο έτοιμες πνευματικά».

Το δικό του σχόλιο για την ΑΕΚ και αν το Νταμπλ της είναι δίκαιο:

«Επειδή με κάποιον τρόπο με «προκαλείται», είμαι πάντες αυτός που είναι δίκαιος με όσα συμβαίνουν. Όποτε ναι, η ΑΕΚ άξιζε 100% το Νταμπλ, ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα της χρονιάς. Όπως άξιζε να κερδίσει και σήμερα και το έκανε».

Αν πιστεύει ότι το πλάνο που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον φέρει και πάλι στον δρόμο του πρωταθλητισμού:

«Είναι μια σεζόν που αρκετοί παίκτες κέρδισαν εμπειρίες, πρέπει να προσθέσουμε ποιότητα και προσωπικότητα. Το δεύτερο είναι το πιο σημαντικό αλλά χρειάζεται και το πρώτο».

Αν υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει με τον ΠΑΟΚ:

«Είναι χαζές ιστορίες αυτές, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».
.............................

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να εκφράζει την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Νομίζω πως παίξαμε καλά, δεν σκοράραμε και μετά χάσαμε το παιχνίδι. Πρώτα έρχεται η απογοήτευση και μετά θα δούμε τι θα γίνει.

Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, είχαμε δοκάρι, αλλά μερικές φορές νιώθω ότι δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Αυτό μας οδήγησε σε αυτή την απογοήτευση. Νομίζω πως η ομάδα πάλεψε και έδειξε χαρακτήρα, απλά μας έλειψε το γκολ σε αυτό το παιχνίδι. Η ΑΕΚ ήταν πολύ τυχερή».

.............................

Οι δηλώσεις του Ίνγκι Ίνγκασον μετά τον χαμένο τελικό ...

«Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, κρατήσαμε τον ρυθμό, αλλά μετά την κόκκινη της ΑΕΚ μάλλον χαλαρώσαμε χωρίς λόγο.

Δε δούλεψε τίποτα σωστά Δεν αξίζαμε τίποτα σήμερα. Πονάει πολύ, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Ήταν πολύ δύσκολη σεζόν. Και προσωπικά για εμένα. Ήθελα και θέλαμε να τελειώσει η σεζόν θετικά. Πονάει πολύ η σημερινή ήττα».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4