Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαΐου 2022

Η ανακοίνωση της διεξαγωγής του τελικού (1939)

Σαν σήμερα στις 17/5/1939, ανακοινώθηκε στον τύπο της εποχής, η ημερομηνία και ο τόπος της διεξαγωγής του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 1938-1939...

Ο ΠΑΟΚ μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση του στο συντριβάνι,  στον ημιτελικό με τον Εθνικό Πειραιώς στις 14/5/1939, όπου θριάμβευσε με το επιβλητικό 4-0, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του, στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Εκεί θα αντιμετώπιζε την ΑΕΚ που ουσιαστικά είχε περάσει στον τελικό ανευ αγώνα.

Σαν σήμερα λοιπόν, στις 17/5/1939 ανακοινώθηκαν στον τύπο της εποχής η ημερομηνία και ο τόπος του τελικού (ντοκουμέντο εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από κάτω).

Ο τελικός είχε προγραματιστεί για 2 εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα για τις 28/5/1939 στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, με κάθε επισημότητα, όπως δείχνει και το παρακάτω αρχείο της αθλητικής Αθηναϊκής εφημερίδας "Αθλητισμός" στο φύλλο της 24/5/1939.

Η είδηση αυτή, δημιούργησε στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ εκτός από μεγάλη εφορία, μεγάλη ανυπομονησία και ανάγκη προγραμματισμού εκδρομής, αφού το κοινό του, εκδήλωσε απίστευτα μεγάλο ενδιαφέρον, για να παραστεί στον αγώνα και να ενισχύσει την ομάδα, κάτι που ήδη έκανε από την ίδρυσή του συλλόγου αλλά όχι τόσο μαζικά.

Μετά από 2 μέρες (19/5/1939) ανακοινώθηκε στις εφημερίδες η διοργάνωση της πρώτης μεγάλης εκδρομής του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, με ειδική έκτακτη αμαξοστοιχία και φθηνά εισιτήρια, που θα μετέφερε μόνο οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Και εδώ, κάθε οπαδός και φίλος του ΠΑΟΚ απλά φέρνει στο μυαλό του το διαχρονικό σύνθημα μας. Ένα σύνθημα που τραγουδιέται και χορεύεται αγκαλιά στην κερκίδα... Εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια, μες την Αθήνα στέλναμε "βαγόνια", με ΠΑΟΚτσήδες τρελοκομεία...  

Διαβάστε περισσότερα για την πρώτη μεγάλη εκδρομή στην Αθήνα ΕΔΩ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4