Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαΐου 2022

Νίκη με καλή εμφάνιση και 2η θέση (2022)


Σαν σήμερα στις 17/5/2022, o ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα του Παναθηναϊκού με 2-0, για την 10η και τελευταία αγωνιστική των play offs, της Super League, της περιόδου 2021-2022...


Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος, ουσιαστικός κι αποφασισμένος να πάρει τη νίκη! Δεν άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους και πήρε τη νίκη και μαζί την δεύτερη θέση της Super League για τη σεζόν 2021-22.

O Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα με τους Λύρατζη και Μπίσεσβαρ στο αρχικό σχήμα, έδωσε ανάσες στον Κούρτιτς, που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, έριξε στο δεύτερο μέρος και τους Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Ελ Καντουρί, προκειμένου να πάρουν ρυθμό και το σχέδιο πέτυχε στο απόλυτο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά κι απείλησε με τους Μπίσεσβαρ και Σβαμπ με σουτ, ενώ στο 13′ ο Άκπομ είχε μία εξαιρετική κεφαλιά που εξουδετέρωσε ο Διούδης. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε ο Σβαμπ να δώσει τη λύση.

Ο Αυστριακός πήρε κεφαλιά-πάσα του Ίνγκασον και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσούμπα Άκπομ. Ο Άγγλος φορ πήρε το... ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Διούδη σε κεφαλιά του Σίντκλεϊ κι έκανε το 2-0.

Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Μέχρι την ανάπαυλα ο Σοάρες είχε δύο καλές στιγμές, αλλά αρχικά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε πόδια, ενώ στη συνέχεια ο Διούδης βγήκε γρήγορα και τον πρόλαβε.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και κυκλοφόρησε τη μπάλα, έχοντας μερικές καλές ευκαιρίες με κορυφαίες αυτές των Ολιβέιρα και Σβαμπ να μην μπορούν να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις.
 
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις πέρα από ένα σουτ του Μακέντα, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Το ενδιαφέρον όλων πλέον στρεφόταν στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, όπου οι δύο ομάδες θα διεκδικούσαν τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας 2021-22.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
(Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (72' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον (62' Μιχάι), Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71' Καντουρί), Α.Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (61΄ Μιτρίτσα), Άκπομ (62' Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Γκατσίνοβιτς (62' Βαγιαννίδης), Κουρμπέλης (86' Πέρεζ), Σάρλια, Σένκεφελντ (62' Πούγγουρας), Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο (75' Μακέντα), Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάννης, Βιτάλ, Καρλίτος.

.........................................

Ο Φερνάντο Βαρέλα δάκρυσε στην τελευταία του συνέντευξη απ' την Τούμπα καθώς όπως είναι γνωστό ότι θα αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πώς νιώθει: «Είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα. Έχω ζήσει καλές και κακές στιγμές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που έζησα στον ΠΑΟΚ. Ήλπιζα να ζήσω αυτά ακριβώς. Θα θυμάμαι για πάντα τα όσα πέρασα με την ομάδα.

Περίμενα από τον κόσμο να με αποθεώσει και έτσι έγινε. Μπορεί ο κόσμος να μην αντιληφθεί τους λόγους που φεύγω και μπορεί να αποδειχτεί λάθος απόφαση, αλλά ό,τι και αν συνέβη δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έζησα εδώ. Δεν θα έλεγα ποτέ οτιδήποτε κακό για τον ΠΑΟΚ. Πλέον θα είμαι και εγώ ένας οπαδός του συλλόγου».


Για το τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για αυτόν: «Για εμένα αυτό το κλαμπ μου έδωσε πράγματα που δεν είχα ποτέ στην καριέρα μου. Να μάχομαι για κάθε φάση, να χαίρομαι, να λυπάμαι και να ζω τα πάντα με πάθος. Αν δεν έχεις το τελευταίο δεν μπορείς να παίξεις εδώ. Αυτή είναι η λέξη που με χαρακτηρίζει, στην καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Το κλαμπ μου έδωσε πράγματα που δεν είχα ποτέ στην καριέρα μου».

Για τον τελικό κυπέλλου: «Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ξέρουμε πως είναι να παίζεις σε έναν τελικό. Σε αυτά τα ματς πρέπει να παίξεις και να τα κερδίσεις. Περιμένω από τον Παναθηναϊκό διαφορετική εικόνα και απόδοση. Θα είναι ένα πιο έντονο ματς. Θέλουμε και εμείς το κύπελλο».

.........................................

Στο ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει επικρατήσει στον τελικό του Κυπέλλου για να κριθεί ως επιτυχημένη η σεζόν του στάθηκε ο αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά, μετά το 2-0 επί του Παναθηναϊκού.

Μεταξύ άλλων ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σημείωσε πως:

«Είναι καλά η ομάδα, οποτε είμαι καλά και εγώ. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλές υποχρεώσεις. Κατακτήσαμε τη 2η θέση και πλέον πάμε και για το Κύπελλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Όποιος το θέλει περισσότερο θα το πάρει. Είναι μια επιτυχημένη σεζόν, αλλά δεν πρέπει να γίνει αποτυχημένη. Αυτό το ματς θα κρίνει αν θα είναι επιτυχημένη ή αν απλά μια καλή σεζόν».

Για το "αντίο" του Βαρέλα:
«Κάποιοι θα φύγουν από αυτούς που έχουν γράψει ιστορία με την ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θέλουμε το Κύπελλο ώστε και αυτοί να φύγουν με ψηλά το κεφάλι. Να δώσουμε ακόμη μια χαρά στον κόσμο μας και τον πρόεδρό μας».

Για τον Μαουρίσιο: «Ο κόσμος εκτιμάει την παρουσία τέτοιων παικτών και το έδειξε στην αλλαγή του. Όπως και με πολλούς ακόμη παίκτες».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί στον τελικό: «Μπορούμε να αντέξουμε τον τίτλο του φαβορί, αλλά όπως αποδείχτηκε και στα play offs ο τελικός του Κυπέλλου θα είναι 50-50».

.........................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4