Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Απριλίου 2023

Τραγικά λάθη, με 10 από νωρίς και βαριά ήττα! (2023)


Σαν σήμερα στις 26/4/2023, o ΠΑΟΚ έχασε με το βαρύ 4-0, εκτός έδρας από την ΑΕΚ, για την 6η αγωνιστική των play offs της Super League, της περιόδου 2022-2023...
 
Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα λάθη του στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, προσπάθησε να αντιδράσει, πάλεψε, αλλά στο φινάλε κατέρρευσε και ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 για την 6η αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League 2022-23.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στην αναμέτρηση, πίεσε ψηλά, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα, πάτησε περιοχή, αλλά τα πάντα άλλαξαν στο 9
ο λεπτό.

Ο Κάργας είδε απευθείας κόκκινη από τον Στίλερ, μετά από χρήση του VAR, για μαρκάρισμα στον Γιόνσον στην μεσαία γραμμή. Ο Κεντζιόρα γύρισε στο κέντρο της άμυνας, ο Α.Ζίβκοβιτς αγωνίστηκε ως δεξί μπακ και η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο κι άρχισε να πιέζει για το γκολ.

Ο Δικέφαλος μετά την ψυχρολουσία της αποβολής έκανε εύκολα λάθη στο δικό του μισό και στο 20′ το πλήρωσε με τον Τσούμπερ να ανοίγει το σκορ.

Στο 25′ ο Μουκουντί μετά από εκτέλεσε κόρνερ έκανε το 2-0 κι απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος με τον ΠΑΟΚ να το παλεύει και να προσπαθεί, αλλά την ΑΕΚ να έχει την ψυχολογία και το αριθμητικό πλεονέκτημα και να βρίσκει δύο ακόμα γκολ, ένα με τον Λιβάι Γκαρσία στο 77′ κι ένα με τον Φερνάντες στο 86′.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:
Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Πινέδα (58′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (69′ Πάολο Φερνάντες), Τσούμπερ (79′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79′ Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον (67′ Σάστρε), Κάργας, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (75′ Φιλίπε Σοάρες), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (75′ Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας (75′ Μπίσεσβαρ), Α.Ζίβκοβιτς, Μπράντον (21′ Νάσμπεργκ).

................................

Ο Ίνγκι Ίνγκασον, μίλησε μετά την ήττα από την ΑΕΚ  λέγοντας πως όποιο πλάνο υπήρχε χάθηκε μετά την αποβολή.
 
Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Αισθάνθηκα κάποια ενόχληση στην τελευταία ενέργεια. Θα περιμένουμε την διάγνωση και θα δούμε».

«Σίγουρα το παιχνίδι έγινε πάρα πολύ δύσκολο μετά την κόκκινη που είδε ο Κάργας. Εμείς πριν την αποβολή μπορέσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα αλλά το πλάνο μας χάλασε μετά από αυτό. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, σίγουρα είναι δύσκολο καθώς υποφέραμε για 80 λεπτά. Αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν προσπαθήσαμε στο γήπεδο καθώς το τρέξιμο και οι προσπάθειες ήταν εκεί».

................................

Ο Στέφαν Σβαμπ μίλησε για την ενότητα και τον χαρακτήρα που πρέπει να δείξουν τώρα άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα, τονίζοντας πως ακόμα υπάρχουν σημαντικοί στόχοι για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι δύσκολη στιγμή για εμάς γιατί γκρεμίσαμε μέσα σε λίγα παιχνίδια όσα χτίζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Τώρα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Από κάθε παιχνίδι κάτι παίρνεις, κάτι μαθαίνεις και πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια για να αντιστρέψουμε την κατάσταση».

Είπε ακόμα: «Η κόκκινη κάρτα σίγουρα μας αποσυντόνισε, αλλά λάθη κάνουν όλοι οι παίκτες. Δεν πρέπει να το συζητάμε αυτό. Δεν φανήκαμε αρκετά έξυπνοι. Κάναμε δώρο και το 1-0. Έπρεπε να παίξουμε πιο έξυπνα, ήρθε και το 2-0. Παίξαμε στη συνέχεια καλύτερα αλλά ήδη είχαμε κάνει δύσκολο το έργο μας. Πρέπει να παίζουμε με μεγαλύτερη εξυπνάδα. Το αφήνουμε, κρατάμε ψηλά το κεφάλι, πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο, να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι. Έχουμε μπροστά μας ακόμα ο στόχος της 3ης θέσης και το κύπελλο. Εξαρτάται από την ενότητά μας το πως θα προχωρήσουμε».

...................................

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου.

Για την αποβολή του Κάργα και την εξέλιξη του αγώνα: «Είναι πολύ σκληρό για όλους μας και δεν μπορείς να μιλήσεις πολύ για αυτό το ματς. Θα μπορούσα να δώσω κάποιες εξηγήσεις ή αναλύσεις αλλά ίσως εμπεριέχει ένα ρίσκο και να μη γίνω κατανοητός. Σε κάθε περίπτωση πρώτα απ΄ όλα για μένα είναι σκληρό αποτέλεσμα και φυσικά για όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για ένα ματς που ουσιαστικά τέλειωσε νωρίς είναι να εστιάσουμε στο επόμενο, αυτό της Κυριακής».

Για την ψυχολογία του ΠΑΟΚ ενόψει και του τελικού κυπέλλου εκ νέου με αντίπαλο την ΑΕΚ: «Εμείς στις τελευταίες τρεις εβδομάδες καταστρέψαμε ότι είχαμε χτίσει με προσπάθεια όλο εκείνο το προηγούμενο διάστημα. Μέσα σε τρεις εβδομάδες τα γκρεμίσαμε αλλά θα πω ότι έχουμε άλλες τρεις εβδομάδες μπροστά μας για να σηκωθούμε και πάλι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε μπροστά μας ένα διάστημα για να χτίσουμε ξανά χαρακτήρα και κυρίως να βρούμε ξανά κίνητρα και ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες.

Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τη χρονιά με θετικό τρόπο. Το αν επηρεάσει αυτό το σκορ τον τελικό, αυτό είναι για εσάς τους δημοσιογράφους. Θα πω απλά πως πριν από τρεις εβδομάδες ήμασταν στην κούρσα του τίτλου. Αλλά νομίζω πως το κομβικό ματς για εμάς ήταν το εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα στην αρχή των play-off. Εκείνη η ήττα μας στοίχισε γιατί μας έκανε να χάσουμε την αυτοπεποίθηση μας και κυρίως το κίνητρο πως μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Εκείνη η ήττα μας στοίχισε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να επικαλείται το «χτίζουμε μια ομάδα για τη νέα σεζόν» όταν βρίσκεται στο -15 από την κορυφή: «Θα επαναλάβω πως πριν από τρεις εβδομάδες ήμασταν στην κούρσα του τίτλου. Επομένως δεν μπορούμε να πούμε πως όλη η σεζόν αντικατοπτρίζει αυτό που είναι τώρα στη βαθμολογία. Θα πω επίσης πως η σεζόν είναι μεταβατική και περιμέναμε πως αυτή τη διαδικασία πρέπει να τη βιώσουμε και δεν μπορούσαμε να την προσπεράσουμε με ένα άλμα. Δηλαδή και ανώριμα λάθη θα βλέπαμε και μεταπτώσεις στην ψυχολογία μας αφού έχουμε πολλά νέα παιδιά που τη μια μέρα μπορεί να πετούν ψυχολογικά και από την άλλη μια αποτυχία να τους επηρεάσει. Αυτές είναι εμπειρίες που τώρα παίρνουν και θα τους βοηθήσουν την επόμενη σεζόν να διαχειριστούν όλες τις καταστάσεις».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4