Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Απριλίου 2023

"Φιλική" νίκη επί της Έρφουρτ Ροτ Βάις (2010)

Σαν σήμερα στις 15/7/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Μπαντ Χέρσφελντ τη γερμανική Έρφουρ Ροτ Βάις και την κέρδισε με 1-0 ...

Μια ομάδα που θα αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας της Γερμανίας αλλά είναι σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας και σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας σε σχέση με τον "Δικέφαλο".

Ο ΠΑΟΚ μετά από ένα προβληματικό πρώτο ημίχρονο ανέβηκε σημαντικά στην επανάληψη και έδωσε τα πρώτα θετικά και ελπιδοφόρα -ως ένα σημείο- σημάδια.
Για να πάρουμε όμως τα πράματα από την αρχή: Με προβλήματα στην ανάπτυξη, αλλά και με σημαντικά κενά στην άμυνα εμφανίστηκε στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι Γερμανοί να βρίσκουν διαδρόμους προς την εστία μας και να γίνονται απειλητικοί σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις. Μιλάμε για καθαρές ευκαιρίες που εξέθεσαν την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Ο Χαλκιάς όμως ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας αποσοβώντας τον κίνδυνο και με τη βοήθεια της τύχης. Ειδικά στο 21΄ όταν απέκρουσε την κεφαλιά του Μπέλστερ και στην συνέχεια ο Ράιχβαϊν έστειλε την μπάλα άουτ.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες μας αφυπνίστηκαν και αντέδρασαν . Πρώτα στο 24΄ ο Μουσλίμοβιτς δεν «έπιασε» όπως θα ήθελε την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μπουσαϊντί από τα δεξιά, ενώ αργότερα, ο Βιεϊρίνια έκανε σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Ορλισχάουζεν μπλόκαρε.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Μπερέτα είχαν την υπεροχή, ωστόσο δεν μπορούσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί, απέκτησαν όμως ρυθμό και κυκλοφορία της μπάλας βγαίνοντας πλέον και με αξιώσεις στην επίθεση, όπως στο 56΄ που έκανε το σουτ ο Σαλπιγγίδης, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ απειλούσε και με στημένες φάσεις. Σε μία από αυτές, ο Μπουσαϊντί εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Φιλομένο «έπιασε» την κεφαλιά, με τον Αθανασιάδη να κάνει το σουτ, στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ στο 77΄.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η υπεροχή του «Δικέφαλου» μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν ο Βιεϊρίνια έφυγε από τα αριστερά , έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Φιλομένο, που με δυνατό σουτ, άνοιξε το σκορ.
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε και άλλο στροφές θέλοντας να πετύχει δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο να να τα καταφέρει.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Σαβίνι (64΄ Σνάουτσνερ), Μαλεζάς (55΄ Ζουέλα), Τσιρίλο, Σορλέν, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (64΄ Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια (88΄ Μίλιεβιτς), Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς.

Έρφιυρτ: Ορλισχάουζεν, Ζεντί, Μπέλστερ, Μαλούρα, Πολ, Βάινλιχ, Ράιχβαϊν, Μέκελ, Ελ Χάντζι Άλι, Πφίνγκστεν, Χίλεμπραντ.

* Στα αρνητικά του αγώνα ο γελοίος διαιτητής που επέτρεπε το αντιαθλητικό παιχνίδι των Γερμανών με αποτέλεσμα Βιερίνια και Μούσλι να φάνε πολύ "ξύλο" και να κινδυνεύουν με σοβαρό τραυματισμό. Στα θετικά ο Μπουσαϊντί ο οποίος φάνηκε να έχει καλά στοιχεία και ήταν από τους διακριθέντες.

Δηλώσεις Μπερέτα: «Σήμερα η ομάδα μας ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Όσο μάλιστα περνούσε η ώρα γινόταν όλο και καλύτερη. Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από την εικόνα της. Επίσης έμεινα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4