Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαρτίου 2023

Τεράστιο διπλό στη Γάνδη και ... πρόκριση! (2022)


Σαν σήμερα στις 17/3/2022, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Ghelamco Arena, τη Γάνδη με 1-2, στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των "16" του Conference League, της περιόδου 2021-2022 ... και πέρασε στους "8" ...

Ο Λουστέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζη, αμυντικά χαφ τους Σβαμπ, Τσιγγάρα, μπροστά τους τους Μπίσεσβαρ, Ντόουγκλας, Μουργκ και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ.

Οι Βέλγοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και σφυροκόπησαν την περιοχή μας με κύματα επιθέσεων, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του ΠΑΟΚ στις πτέρυγες. Στο 6
ο λεπτό, το πλασέ του Τισουντάλ πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε το γυριστό του ίδιου παίκτη δύο λεπτά αργότερα.

Στο 13
ο λεπτό, η κεφαλιά του Σαμουίζ κατέληξε άουτ και έξι λεπτά αργότερα το πέταλο που φιλοξενούσε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ απειλήθηκε με κατεδάφιση! Ο λόγος; Ο Κρέσπο με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Ρεφ κάνοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη, ανέκοψαν για 15 λεπτά τις επιθέσεις τους, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς, με τους Βέλγους να απειλούν ξανά στο 35
ο λεπτό, με τον Τισουντάλι, που από θέση τετ α τετ σούταρε άουτ!

Στο 39
ο λεπτό η Γάνδη έφτασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Ντεπουάτρ, σε μια φάση στην οποία η άμυνά μας ολιγώρησε. Με το σκορ ισόπαλο 1-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι Βέλγοι μπήκαν και πάλι με φόρα και στο 47
ο λεπτό, χάθηκε καλή ευκαιρία για αυτούς όταν το κοντινό σουτ του Σαμουίζ πέρασε ευτυχώς άουτ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε δύο λεπτά αργότερα με τον Άκπομ να βγαίνει τετ α τετ με τον Ρεφ αλλά να πλασάρει άουτ!

Ο Λουτσέσκου βλέποντας την αδυναμία του ΠΑΟΚ στα πλάγια (μεσοαμυντικά) πέρασε στο ματς τους Σίντκλεϊ, Τέιλορ και κάπου εκεί καθήλωσε την επιθετικότητα των Βέλγων. 

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, στο 76ο λεπτό, χτύπησε για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά με τον Ντόουγκλας, μετά από μπαλιά του Βιεϊρίνια, ο οποίος έπαιζε με ράμματα στο κεφάλι! 

Τα λεπτά που ακολούθησαν ως τη λήξη ήταν διαδικαστικά και ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πανηγύρισε την πρόκριση στους "8", όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του Ζίμπερτ!

Οι συνθέσεις:

Γάνδη:
Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντέ, Τορουναρίνγκα, Κάστρο Μέντεζ (86' Όλσεν), Κουμς, Οβούσου, Σαμουΐζ (91' Φορτούνα), Οφόε (82' Μπεζούς), Τισουντάλι, (82' Χιουζλάγκερ) Ντεμπουάτρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο (46' Μιχάι), Ίνγκασον, Λύρατζης, Σβαμπ (85' Μιτρίτσα), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (57' Σίντκλεϊ), Ντόουγκλας, Μουργκ (70' Τέιλορ), Άκπομ (85' Τσόλακ)

................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του Γάνδη - ΠΑΟΚ ...


Αναλυτικά ο τεχνικός του Δικεφάλου τόνισε:

Για τη δήλωση ότι πιστεύει στις δυνατότητες του ρόστερ που διαθέτει: «Είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Είμαι σε αυτό το γκρουπ και εγώ σαν προπονητής και οι συνεργάτες μου. Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί και να δουλεύουμε όλοι μαζί. Πιστεύουμε στη σκληρή δουλειά του συνόλου. Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν στιγμές σαν αυτή και δεν πρέπει να τα παρατάμε.

Πιστεύαμε ότι ο αντίπαλος δεν θα μπορέσει να αντέξει σε αυτούς τους ρυθμούς και έτσι έγινε. Θα πρέπει να ξέρουμε απόλυτα την ποιότητα των παικτών. Αυτό κάνουμε. Έχει παίξει κι άλλες φορές ο Τέιλορ σαν εξτρέμ και ο Σίνκλεϊ στη Ντιναμό με τον πατέρα μου ξέρω ότι έχει παίξει και μπορεί να παίξει σαν εξτρέμ
».

Για τον Μιχάι: «Είναι ένας παίκτης που πολλές φορές βάζει περισσότερη πίεση στον εαυτό του από όσο πρέπει. Από το καλοκαίρι που είμαστε και δουλεύουμε μαζί και ξέρουμε τι μπορεί να κάνει, απλά θέλει να είναι πάντα σε μία συνεχόμενη ροή. Παρόλα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται με αυτόν τον τρόπο και είναι από τους καλύτερους της ομάδας. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι παρότι τα προβλήματα που είχαμε ήμασταν καλύτεροι από την Γάνδη στο πρώτο παιχνίδι και σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο».

Τα συναισθήματά του μετά από αυτή την μεγάλη πρόκριση σε παίχνίδι που έμοιαζε με αγώνα σκάκι:
«Είναι φυσιολογικό να είμαι ψύχραιμος και ήρεμος αυτή τη στιγμή. Είναι μία μάχη που κερδίσαμε και πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη στιγμή που είναι ο αγώνας της Κυριακής. Αν μπορώ να πω κάτι περάσαμε γιατί είχαμε 3 καλύτερα ημίχρονα από τα 4 που παίξαμε με την Γάνδη».

Για την πορεία με την Ραπίντ Βουκουρεστίου το 2006 στο κύπελλο UEFA και αν έχει ομοιότητες με τη φετινή του ΠΑΟΚ: «Φυσικά και θυμάμαι εκείνη την χρονιά. Ήταν από τις πρώτες μου σαν προπονητής σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ είναι σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο από την τότε Ραπίντ και το ελληνικό πρωτάθλημα και σε καλύτερο επίπεδο από το ρουμάνικο.

Οπότε αυτό που πέτυχε ο ΠΑΟΚ με αυτό που πέτυχε η Ραπίντ τότε, έχουν πολλές διαφορές. Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα και πιστεύαμε ότι θα προκριθούμε και σήμερα όπως και με την Μίντιλαντ. Πάντως η μεγαλύτερη μου στιγμή σε μία διασυλλογική διοργάνωση παραμένει το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας με την Αλ Χιλάλ».


................................

Ο Χοσέ Κρέσπο ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ στην ιστορική πρόκριση επί της Γάνδης και μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε για το τέλειο παιχνίδι που έκανε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.


Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς βίωσε το πρώτο ημίχρονο: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε ότι στον αντίπαλο αρέσει να αλλάζει πλευρές και προσπαθήσαμε να το περιορίσουμε αυτό. Θεωρώ ότι η ομάδα έκανε απίστευτο παιχνίδι και της άξιζε η πρόκριση».

Για το πρόβλημα που αντιμετώπισε:
«Ήξερα από την αρχή ότι έχω ένα μικροπρόβλημα στον προσαγωγό. Δεν χρειάζεται να ρισκάρουμε αυτή την περίοδο και για αυτό έγινα και αλλαγή».

................................

Άκρως ειλικρινής και πλήρως ενθουσιασμένος, ο Χάρης Τσιγγάρας μίλησε για την σπουδαία πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Γάνδης, αφιερώνοντας της παράλληλα στον Γιάννη Μιχαηλίδη.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη φανέλα Μιχαηλίδη που φόρεσε στους πανηγυρισμούς: «Η φανέλα είναι για το δωμάτιο μου, για τον αδερφό μου. Εύχομαι να γυρίσει σύντομα κοντά μας. Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς όπως έχω πει και στον ίδιο. Τον περιμένουμε πίσω».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ και αν περίμεναν την πίεση που δέχθηκαν: «Δείξαμε χαρακτήρα, δεχθήκαμε πίεση αλλά τα καταφέραμε και κερδίσαμε το παιχνιδι. Ξέραμε τι σύστημα παίζουν, γνωρίζαμε πως θέλουν τη νίκη. Δεχθήκαμε πολύ πίεση αλλά το κρατήσαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι
».

Αναφορικά με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο Βέλγιο: «Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα για τον κόσμο που έκανε τόσα χιλιόμετρα. Τους ευχαριστούμε, χαιρόμαστε να τους έχουμε στο πλευρό μας».

Για την πρόκριση και αν έχει κατανοήσει τι συμβαίνει: «Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έχουμε κάνει. Αρχίζω και το συνειδητοποιώ σιγά σιγά».

................................

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ εξήρε την προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδας στο να έρθει η μεγάλη πρόκριση επί της Γάνδης στο Βέλγιο.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια:

Για το πώς αισθάνεται: «Έκανα έξι ράμματα αλλά αισθάνομαι καλά, γράψαμε ιστορία, είμαστε χαρούμενοι, βοηθήσαμε τη βαθμολογία της Ελλάδας, από αύριο σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Κυριακής. Μίλησα με τη γυναίκα μου, με προσέχει αλλά λίγο παραπάνω... δεν είναι κακό».

Για το παιχνίδι:
«Το ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, γνωρίζαμε το ποδόσφαιρο της Γάνδης με μακρινές και δεύτερες μπαλιές, στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και την πρόκριση».

Για την είσοδο του Σίντκλεϊ στην πλευρά του: «Με βοηθούσε να κλείσουμε λίγο την πλευρά που ήταν στο πρώτο ημίχρονο όλο το παιχνίδι της Γάνδης από εκεί».

Για τη συνέχεια: «Περιμένουμε τώρα τους «8», ποιότητα έχουν όλοι αλλά πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας και θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το γεγονός ότι παρά τον τραυματισμό του δεν αντικαταστάθηκε:
«Ως αρχηγός πρέπει να δίνω το παράδειγμα, θεώρησα ότι μπορούσα, ήμουν ζαλισμένος αλλά ήθελα να βοηθήσω την ομάδα και είμαι χαρούμενος για την πρόκριση».

................................

Ο «χρυσός σκόρερ» του ΠΑΟΚ, Ντούγκλας Αουγκούστο μετά το τέλος του αγώνα με την Γάνδη, μίλησε για την παλικαρίσια πρόκριση που πήρε ο Δικέφαλο, αλλά και την παρουσία του στο νέο ρόλο που του έχει δώσει ο Ράζβαν Λουτσέσκου.


Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν μια παλικαρίσια πρόκριση και μια σπουδαία βραδιά για εμάς. Ήταν αυτό που χρειάζονταν ο ΠΑΟΚ και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, κάνω μια υπερπροσπάθεια γιατί παίζω σε μια καινούργια θέση. Με βοηθούν συνεχώς στα παιχνίδια οι συμπαίκτες μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Δεν έχω προτίμηση για τον αντίπαλο, εμείς θα παλέψουμε και θα τα δώσουμε όλα στο επόμενο παιχνίδι. Ευχαριστώ πολύ και την οικογένειά μου όλους όσους με βοηθούν στην καθημερινότητά μου».

....................................

Οι δηλώσεις του Τσούμπα Άκπομ μετά τη νίκη-πρόκριση στο Βέλγιο...

 

«Είναι για εμάς μεγάλο επίτευγμα. Ξέραμε ότι η Γάνδη είναι καλή ομάδα και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλά προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο μιλήσαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε. Το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε καλά, είχαμε φάσεις και για άλλα γκολ και είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη και την πρόκριση».

Για τη δήλωση την προηγούμενη εβδομάδα για το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρα του: «Πλέον τα επόμενα δύο παιχνίδια θα είναι τα σημαντικότερα παιχνίδια στην καριέρα μου και αυτό θα είναι το μότο μας για τα επόμενα παιχνίδια, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν μπορώ να διαλέξω κάποια ομάδα. 

Όλες θα είναι δύσκολες ομάδες για εμάς, όπως και εμείς για αυτούς. Είμαστε σε αυτό το επίπεδο που όλα πλέον είναι δύσκολα για τους πάντες. Παίξαμε με καλές ομάδες όπως η Μίντιλαντ και η Γάνδη και δείξαμε ότι μπορούμε να περάσουμε και ομάδες καλύτερες από τους προηγούμενους αντιπάλους».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4