Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαρτίου 2023

Ήττα στο ΟΑΚΑ με βοηθό για κλάματα (2001)


Σαν σήμερα 17/3/2001, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001...

Ο ΠΑΟΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, παρά την καλή του εμφάνιση, έχασε με 1-0, με γκολ που σημείωσε στο 34' ο Ανατολάκης.

Πριν φτάσουμε όμως εκεί, οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν τη βοήθεια του δεύτερου βοηθού, ο οποίος με λανθασμένες υποδείξεις οφ σάιντ σταμάτησε τους παίκτες μας, ενώ ακύρωσε και κανονικότατο γκολ του Οκκά για τον ίδιο λόγο, όπως μπορείτε να δείτε στο video που υπάρχει στο κείμενο!

Μοιραίος παίκτης για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Παντελής Καφές που τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο βρέθηκε αφύλακτος στο σημείο του πέναλτι, αλλά το σουτ και η κεφαλιά που επιχείρησε δεν παραβίασαν την εστία του Γεωργίου.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με μία πολύ έξυπνη κίνηση «βραχυκύκλωσε» τον Νινιάδη, βάζοντας συνέχεια κάποιον παίκτη δίπλα του.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε με τον Ηλία Πουρσανίδη στο 14', όταν το σουτ που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Τοχούρογλου. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» σχετικά γρήγορα, αφού ο Γιαννάκης Οκκάς βρέθηκε δύο φορές σε πλεονεκτική θέση, αλλά αστόχησε.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία μας χάθηκε στο 24', όταν ο Καφές ύστερα από σέντρα του Βενετίδη σούταρε μόνος του από το σημείο του πέναλτι πολύ ψηλά άουτ. Στο 34' το σκορ άνοιξε, όταν ο Νινιάδης εκτέλεσε από τα δεξιά ένα φάουλ, ο Άλβες πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ανατολάκης με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54', μετά την εκτέλεση του τρίτου στη σειρά κόρνερ που κερδίσαμε ο Βενετίδης έστειλε την μπάλα στη μικρή περιοχή, όπου ο ανενόχλητος Καφές προσπάθησε να «σκοτώσει» τον Γεωργίου, ο οποίος με έγκαιρη έξοδο απέκρουσε με το σώμα. Η μπάλα κατέληξε στον Οκκά που σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός:
Γεωργίου, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος (69' Λουτσιάνο), Νινιάδης, Πουρσανίδης (82' Αντζας), Τζόρτζεβιτς, Αλβες (65' Πατσατζόγλου), Αλεξανδρής.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσαμπής, Κωνσταντινίδης, Φρούσος (30' Ναλιτζής), Αμπονσά, Οκκάς (67' Γεωργιάδης), Ουντέζε, Καφές (70' Σπάσιτς), Τετράτζε.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ή
ττες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4