Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2023

Πρόκριση με συγκλονιστικό ΠΑΟΚ στο φινάλε (2022)


Σαν σήμερα στις 9/2/2022, στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕΚ με 1-2, αν και μέχρι το 95' ήταν πίσω στο σκορ με 1-0...

Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που θα αναφέρονται σε κουβέντες μετά από χρόνια, από εκείνα τα παιχνίδια που δεν θα ξεχαστούν εύκολα. Ο ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου αρνήθηκε για άλλη μία φορά να φύγει με το κεφάλι κατεβασμένο από το γήπεδο και πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 1-2 της ΑΕΚ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο 83′, ο Δικέφαλος του Βορρά, είχε την ψυχραιμία, το σθένος και τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει την κατάσταση και να φύγει πανηγυρίζοντας από το ΟΑΚΑ για μία ακόμα φορά.

Οι φάσεις ήταν ελάχιστες προς τις δύο εστίες. Η ΑΕΚ σκόραρε δύο φορές, μία σε κάθε ημίχρονο, αλλά από θέση οφ σάιντ, με το VAR να δικαιώνει τους επόπτες. Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε ρυθμούς και ήταν η ομάδα που ήθελε να αποφύγει την παράταση και να κλειδώσει την πρόκριση, στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού.

Σε μία αντεπίθεση στο 83′, η ΑΕΚ προηγήθηκε. Ο Γκαρσία γύρισε στον Σιμόες κι αυτός σκόραρε με σουτ στην κίνηση. Όλοι στην αθηναϊκή ομάδα πίστεψαν ότι αυτή τη φορά θα τα κατάφερναν και θα έβλεπαν το χρώμα της νίκης. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Το γκολ που δεχτήκαμε ξύπνησε για τα καλά τους παίκτες μας. Και τότε "μίλησε" ο Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος με ένα απίθανο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Τσιντώτα και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το εκτός έδρας γκολ και του αρκούσε απλά να ακούσει το τελευταίο σφύριγμα. Όμως αυτό για τον  δεν του ήταν αρκετό. Ο Μιτρίτσα πήρε τη μπάλα, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και με ένα απίθανο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και έβαλε τη σφραγίδα του σε ένα αξέχαστο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την σπουδαία πρόκριση και έστρεφε πλέον την προσοχή του στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα της Super League. Στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ θα αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό, ο οποίος με γκολ στο 115′ της παράτασης πήρε την πρόκριση επί του Παναιτωλικού.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:
Τσιντώτας, Ρότα (90′ Μισελέν), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Άμραμπατ (93′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Γκαρσία, Αραούχο (90′ Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (63′ Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ (93′ Μουργκ), Τσιγγάρας (63′ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Ντόουγκλας, Α.Ζίβκοβιτς (82′ Βιεϊρίνια), Άκπομ, Μπίσεσβαρ.

.................................

Ο Γιασμίν Κούρτιτς χαρακτήρισε το αποψινό του γκολ ως το καλύτερο και πιο σημαντικό της καριέρας του, ενώ την καλύτερη ατάκα την κρατούσε για το τέλος.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γκολ του και όσα βίωσε μετά από αυτό: «Είναι πολλά τα συναισθήματα. Είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Να βλέπεις όλες αυτές τις αντιδράσεις. Είναι κάτι υπέροχο».

Για το τι σκέφτηκε όταν του ήρθε η μπάλα στα πόδια:
«Έβλεπα τους αμυντικούς να θέλουν να διώξουν. Ήξερα πως θα έρθει σε μένα. Αυτό που σκέφτηκα είναι να κάνω καλό κοντρόλ για να σουτάρω. Αυτό έγινε και είμαι χαρούμενος γιατί είναι από τα καλύτερα γκολ της καριέρας μου. Το χάρηκα».

Στη συνέχεια είδε το γκολ για πρώτη φορά στη διάρκεια της εκπομπής του συνδρομητικού καναλιού και σχολίασε: «Είμαι περήφανος για όλη την ομάδα, για τους συμπαίκτες μου, για τη πρόκριση, για την αντίδραση είναι κάτι που μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν μπορώ να αναλύσω το γκολ ακόμα. Είναι κάτι σημαντικό, κάτι που συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο. Είμαι περήφανος και έχω πολλά συναισθήματα».

Για το αν τον κυνηγήσει να τον πάρει πίσω η Πάρμα: «Δεν θα επέστρεφα ποτέ, θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ».

Καταλήγοντας, αυτοσαρκάστηκε και είπε: «No penalty, no problem».

......................................

Ο Αλεξάντρου Μίτριτσα κλήθηκε να σχολιάσει την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με νίκη - ανατροπή (1-2) στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου και ο ίδιος σκόραρε, ερχόμενος ως αλλαγή από τον πάγκο του Δικεφάλου.


Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν έχει να κάνει μόνο με μένα, αλλά με όλους όσοι μπήκαν ως αλλαγή, ήμασταν φρέσκοι. Κι αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα δεν έχει μόνο 11 βασικούς ποδοσφαιριστές, υπάρχει όλο το ρόστερ και είναι σημαντικοί όσοι έρχονται από τον πάγκο».

Για το γεγονός ότι οι παίκτες που έρχονται ως αλλαγή δεν κατορθώνουν πάντα να αλλάξουν τα πράγματα και για το τι είπε ο Λουτσέσκου σε όσους έβαλε απόψε, με αποτέλεσμα να βοηθήσουν τόσο: «Φυσικά, η δουλειά του προπονητή είναι αυτή αλλά δε θα σας πω εγώ τι οδηγίες μάς έδωσε πριν το παιχνίδι, το βλέπετε οι ίδιοι».

Για το αν του άρεσε το τέρμα του Κούρτιτς: «Ήταν καλό αλλά νομίζω πως το δικό μου ήταν καλύτερο».

......................................


Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι, αποκλειστικά από την κάμερα του PAOK TV...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4