Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Φεβρουαρίου 2023

Βαριά ήττα στα Γιάννινα και αποκλεισμός (2010)


Σαν σήμερα στις 2/2/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και γνώρισε βαριά ήττα με 4-0...

Ο αγώνας έγινε σε ένα γήπεδο πραγματικό χωράφι, εντελώς ακατάλληλο για να παιχτεί ποδόσφαιρο, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών στην περιοχή!

Μόλις στο 2' ο Βιτόλο είδε την κίτρινη κάρτα του Παμπορίδη (σωστή), δεν έκανε όμως το ίδιο σε μαρκάρισμα στον Πάμπλο Γκαρσία μπροστά στα μάτια του, σε φάση που σήκωνε μέχρι κόκκινη! Στο 8' το σκορ άνοιξε. Ο Καζναφέρης από από τα δεξιά ελίχθηκε και ο Ντιμπαλά που έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, σούταρε και πέτυχε το 1-0, περνώντας την μπάλα μέσα από τα πόδια του Χαλκιά.

Στο 24' σημειώθηκε το 2-0, όταν από εκτέλεση φάουλ του Κανακούδη στο δεύτερο δοκάρι, ο Κούσας πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Στο 28' ο Φωτάκης σέντραρε, ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σικαλιά.

Δύο λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο, ο Μπακαγιόκο από δεξιά σέντραρε και ο Σνάουτσνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην προσπάθεια του να διώξει. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 81' με δυνατό σουτ του Ντιμπαλά.

Ένταση δημιουργήθηκε λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όταν περίπου 500 οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τη θύρα 7 του γηπέδου των «Ζωσιμάδων». Εκεί βρέθηκαν εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ με στόχο να αποτρέψουν την είσοδό τους. 
 
Νωρίτερα είχαν στηθεί μπλόκα στην Εγνατία Οδό από την αστυνομία με στόχο να μην είναι εφικτή η πρόσβαση εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη στα Γιάννενα. Κάποιοι όμως μεμονωμένα κατάφεραν να περάσουν!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα:
Σικαλιάς, Ντάσιος, Κανακούδης, Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο, Αράς (62' Κοντογουλίδης), Ανδράλας, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Καζναφέρης (57' Τζάνης), Ρόβας (74' Μπουχάν).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Λίνο (70' Σαβίνι), Φωτάκης, Κουτσιανικούκης (33' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ (60' Εντίνιο).

...................................

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος:


Εμφανώς απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος απέφυγε τα πολλά λόγια μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ, έκανε λόγο για κακή παρένθεση της ομάδας του και έδωσε συγχαρητήρια στους νικητές.

Ξεκινώντας ο Φερνάντο Σάντος είπε: «Είναι αλήθεια ότι μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν έχεις να πεις πολλά πράγματα. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ, πέτυχε μια μεγάλη νίκη, ενώ εμείς σε αντίθεση με ότι κάνουμε από την αρχή, μπήκαμε πολύ άσχημα. Δεχθήκαμε δύο γρήγορα γκολ, ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε. Και το παιχνίδι τελείωσε όταν το σκορ έγινε 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά ο ΠΑΣ δεν μας άφησε και πλέον ήταν πολύ αργά».

Ο Σάντος ρωτήθηκε για το αν έγινε αποχή από τους παίκτες την παραμονή του αγώνα και αν το όλο σκηνικό επηρέασε την ομάδα του: «Θέλω να μιλήσω μόνο για το παιχνίδι», απάντησε.

Ρωτήθηκε σχετικά με τις αιτίες της τραγικής απόδοσης: «Δεν είχαμε συγκέντρωση και δεν μπήκαμε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Υστερήσαμε σε τόσους πολλούς τομείς και ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο δε αγωνιστικός χώρος ήταν πάρα πολύ βαρύς», είπε και συμπλήρωσε: «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και έρχεται μετά από διαδοχικές καλές εμφανίσεις. Πρέπει να το δούμε ως μια κακή παρένθεση, ως μια κακή μέρα. Τώρα παίζουμε με τον Ηρακλή και δεν πρέπει να ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο».

Ο Σάντος ρωτήθηκε για την προετοιμασία και για το κατά πόσο ήταν έτοιμη η ομάδα για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι:
«Ξέραμε πολύ καλά την ομάδα του ΠΑΣ και δεν τίθεται θέμα αιφνιδιασμού. Είχαμε προειδοποιήσει τους παίκτες προβάλλοντας πολλά βίντεο, συνεπώς δεν τίθεται θέμα έκπληξης», είπε και αναφέρθηκε στη συνέχεια: «Όλα εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να αντιδράσουμε θετικά και να δούμε τι δεν πήγε καλά και αυτά ήταν πάρα πολλά. Πρέπει να δείξουμε μια διαφορετική εικόνα με τον Ηρακλή ή καλύτερα να παρουσιάσουμε την συνηθισμένη εικόνα μας».

Ο Σάντος απέρριψε κάθε δικαιολογία περί κακού αγωνιστικού χώρου ή περί απουσίας του Βλάνταν Ίβιτς: «Αν ο ΠΑΟΚ φτάσει στο σημείο να εξαρτάται από έναν παίκτη, τότε είναι προτιμότερο να τα παρατήσουμε όλοι. Δεν ισχύει...».

Ρωτήθηκε επίσης για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε στην ενδεκάδα του Εντίνιο, Μουσλίμοβιτς: «Ο Εντίνιο τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι και δεν ξέραμε αν μπορούσε να βγάλει ολόκληρο 90πτο. Ο δε Μουσλίμοβιτς προέρχεται από επέμβαση και δεν έχει δύο συνεχόμενα παιχνίδια, γι' αυτό προτιμήσαμε να μην τους βάλουμε για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή τους».

Ο Σάντος αναφέρθηκε και στον χαμένο στόχο του Κυπέλλου Ελλάδος:
«Είχαμε στόχο στο Κύπελλο και θέλαμε να προχωρήσουμε, οπότε σίγουρα είμαστε πολύ θλιμμένοι για ό,τι συνέβη. Αλλά όπως είπα και πριν, είναι στο χέρι των παικτών να βρουν τον σωστό δρόμο και να δώσουν απαντήσεις στο γήπεδο, στον αγώνα με τον Ηρακλή».

.................................

Πρόβλημα προέκυψε στην πρωινή προπόνηση των παικτών του ΠΑΟΚ την προηγούμενη του αγώνα (1/2/2010) αφού κάποιοι παίκτες έθεσαν ζήτημα για τα χρήματα που δεν τους έχουν καταβληθεί!

Συγκεκριμένα, εκείνο το πρωί έγιναν κάποιες πληρωμές για τον μήνα Δεκέμβριο, παρόλα αυτά οι παίκτες δεν εξοφλήθηκαν ολοκληρωτικά. Οι περισσότεροι, κυρίως οι υψηλόμισθοι, αντέδρασαν -όχι πάντως έντονα - και χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση των Βρύζα και Κονσεϊσάο για να λήξει το θέμα . Οι δύο υπεύθυνοι της ομάδας μίλησαν με τους παίκτες, τονίζοντας τους πως πολύ σύντομα το πρόβλημα θα έχει λυθεί. Αιτία του κακού ήταν η καθυστέρηση στην πληρωμή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.

Πάντως λίγο αργότερα επανήλθε η ηρεμία και οι παίκτες ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα, με τον Φερνάντο Σάντος να ανακοινώνει την αποστολή για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4