Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Δεκεμβρίου 2022

Απέφυγε την ήττα με Κούρτιτς στην εκπνοή! (2021)


Σαν σήμερα στις 1/12/2021, για τον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στο Αλκαζάρ με την τοπική ΑΕΛ ...

Ο αντίπαλος πέρασε ελάχιστες φορές το κέντρο. Στη μια από αυτές κατάφερε και έβαλε ένα γκολ, παίρνοντας το προβάδισμα στο ματς!

Ο ΠΑΟΚ πήγε με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία στο Αλκαζάρ μετά τα γεγονότα και τα παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας με τον Άρη και τη Σλόβαν. Μπήκε στο γήπεδο με μοναδικό στόχο τη νίκη, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε αποτέλεσμα την κυριαρχία του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η ΑΕΛ στη μοναδική της ευκαιρία βρήκε γκολ και διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι την τελευταία στιγμή της αναμέτρησης. Εκεί όμως μίλησε η ικανότητα του Γιάσμιν Κούρτιτς στις στατικές φάσεις. Ο Σλοβάκος με ένα απίθανο χτύπημα διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

O Ράζβαν Λουτσέσκου προχώρησε σε πολλές αλλαγές, έδωσε φανέλα βασικού στον Ίνγκι Ίνγκασον μετά από επτά μήνες, έπαιξε με Άκπομ και Σφιντέρσκι ταυτόχρονα στο γήπεδο από το ξεκίνημα κι ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με στόχο να επιστρέψει στις νίκες.

Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό και απείλησε την εστία του Σουλούκου. Ο Άκπομ στο 5′ δεν έκανε καλή επαφή κι ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 20′ ο Σφιντέρσκι δεν βρήκε στόχο μέσα από την περιοχή, ενώ στο 31′ η κεφαλιά του Μιχάι πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά μετά ο Μουργκ με απευθείας φάουλ τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Σουλούκου, ενώ στο 37′ ο Άκπομ πήρε τη μπάλα από τον Μιχάι στην πλάτη της άμυνας, έκανε το κοντρόλ, αλλά δεν πρόλαβε να εκτελέσει.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 55΄ο Άκπομ έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Άγγλος φορ έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, έστησε ιδανικά το σώμα του για να εκτελέσει, αλλά η προσπάθεια του δεν βρήκε στόχο.

Στο 63′ ο Λουτσέσκου έκανε τριπλή αλλαγή ρίχνοντας στο γήπεδο τους Σίντκλεϊ, Α.Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς με στόχο να φρεσκάρει την ομάδα μεσοεπθετικά, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα.

Μετά από σέντρα από τα αριστερά και μία πρώτη κεφαλιά, ο Ταχάρ πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς κι έκανε το 1-0.

Το ταμπούρι της ΑΕΛ στο δικό της μισό του... χωραφιού δεν απέτρεψε την πίεση και τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, με A.Ζίβκοβιτς, Μιχάι , Ελ Καντουρί, φαινόταν όμως να αποτρέπει το γκολ. Ο Κούρτιτς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τον κεραυνό του έδωσε ανάσα στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ:
Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73' Ηλιάδης), Γιάκος (62' Συμελίδης), Κούστα (62' Ακούνια), Μαυρίας (62' Παπαγεωργίου Κ.), Γλυνός (82' Μπαντιμπαγκά).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Λύρατζης (83' Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Μιχάι, Τέιλορ, Εσίτι (63' Κούρτιτς), Σβαμπ (75' Μπίσεσβαρ), Μουργκ (63΄ Α.Ζίβκοβιτς), Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι, Άκπομ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4