Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Δεκεμβρίου 2022

Ήττα-αποκλεισμός από την αδιάφορη Ομόνοια (2020)


Σαν σήμερα στις 3/12/2020, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ έχασε στην Κύπρο από την Ομόνοια με 2-1 ...

O Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Ζίβκο Zίβκοβιτς, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο Σοάρες, Ουαγκέ, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Τζόλης, Σφιντέρσκι, Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, την ώρα που ο ΠΑΟΚ ψαχνόταν μεσοαμυντικά, με τους παίκτες μας να κάνουν απανωτά λάθη!


Μόλις στο 9ο λεπτό, έγινε το 1-0 για την Ομόνοια με τον Κακουλή, σε μια φάση στην οποία κοιμήθηκε η άμυνά μας και το πληρώσαμε! Ο ΠΑΟΚ σταδιακά άρχισε να ανεβάζει στροφές, είχε την κατοχή της μπάλας, την ώρα που η επιλογή της Ομόνοιας ήταν να παίξει πίσω από τη σέντρα, έχοντας το νου της στις αντεπιθέσεις!

Έτσι στο 22ο λεπτό, το διαγώνιο σουτ του Ζίβκοβιτς, πέρασε άουτ και στο στο 34ο λεπτό, χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Κρέσπο να πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα να περνάει δοκάρι και άουτ. 

Πέντε λεπτά όμως αργότερα ήρθε η ισοφάριση με τον Τζόλη. Προηγήθηκε εκπληκτικός Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί και μπαλιά στον Τζόλη που εκτέλεσε τον Φαμπιάνο. Στο 40' υπήρξε ανατροπή του Σφιντέρσκι μέσα στην περιοχή χωρίς ο Πόουσον να δείξει κάτι.


Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την κατοχή να είναι στο 26%-74% και οι τελικές 3-9!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γκαρσία πέρασε στο ματς τους Γιαννούλη και Μουργκ να περνάνε στις θέσεις των Ουαγκέ και Σβαμπ, κινήσεις που δεν βοήθησαν!

Ο Ελ Καντουρί έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 και στο 50ό λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από λάθος του Κρέσπο, ο Τζιωνή σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Ζίβκοβιτς άλλαξε την μπάλα όσο έπρεπε, γλιτώνοντας –προσωρινά- τα χειρότερα!

Η παγωμάρα ήρθε στο 83
ο λεπτό, όταν έγινε το 2-1 για την Ομόνοια με πέναλτι του Γκόμεζ, ένα πέναλτι στο υπέπεσε ο Ελ Καντουρί στην προσπάθειά του να διορθώσει δικό του λάθος! Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα από την ΑΔΙΑΦΟΡΗ βαθμολογικά Ομόνοια και να αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης!

Οι συνθέσεις:

Ομόνοια
: Φαμπιάνο, Κούσουλος (59' Γκόμεζ), Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο (59' Λέζιακς), Λοΐζου, Τζιωνή, Βίτορ Γκόμες, Κακουλής (20' Σεχού), Σένε (59' Ντούρις). 

ΠΑΟΚ: Ζ.Zίβκοβιτς, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο Σοάρες, Ουαγκέ (46' Γιαννούλης), Τσιγγάρας (78' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Σβαμπ (46' Μουργκ), Τζόλης, Σφιντέρσκι, Α. Ζίβκοβιτς.

.......................................

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την εικόνα της ομάδας στο ματς της Λευκωσίας απέναντι στην Ομόνοια...


Αναλυτικά ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε:

«Είχαμε κάποιο πρόβλημα στην αρχή, μπήκαμε άσχημα στο ματς οι γραμμές ήταν πιο ανοιχτά και φάγαμε το γκολ. Δεν ξέρω αν ήταν οφσάιντ, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε, χρειαζόμαστε δουλειά. Βάλαμε το 1-1, στο δεύτερο μέρος είχαμε ευκαιρίες για το 1-2, αλλά μετά το 1-1 ξέραμε ότι δεν μας κάνει, δεν το θέλαμε, θέλαμε την νίκη. Αφήσαμε ένα αμυντικό χαφ, βάλαμε τα άλλα παιδιά που είναι πιο επιθετικά, ρισκάραμε λίγο, αλλά το 2-1 γίνεται από ατομικά λάθη και πληρώσαμε αυτά τα λάθη. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πιο δύσκολα ματς, δεν είναι όπως στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται».

Για την αλλαγή Ουαγκέ και για τον Μουργκ: «Βλέπουμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο, υπάρχουν πολλές γνώμες για το ποδόσφαιρο. Βάλαμε τον Γιαννούλη για να έρθει ο Ροντρίγκο δεξιά. Είχαμε κατοχή, είχαμε κόρνερ αλλά αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι να κάνουμε καλύτερο πρέσινγκ όταν χάνουμε την μπάλα. Για μένα είναι εύκολο να κάνουμε μια πεντάδα πίσω, τέσσερα χαφ και να περιμένουμε τον αντίπαλο. Αυτό όμως δεν θα είναι ο ΠΑΟΚ, εμείς θέλουμε δουλειά σε αυτό το κομμάτι του πρέσινγκ». 

Για την εμφάνιση Κρέσπο: «Με την εφημερίδα της Δευτέρας είναι εύκολο να λες ποιος έπαιξε καλά και ποιος δεν έπαιξε καλά. Είμαστε απογοητευμένοι από την ήττα σίγουρα, θέλει δουλειά η ομάδα και αποφάσεις».

Γιατί έκανε τρεις από τις πέντε αλλαγές που είχε δικαίωμα: «Γιατί μπήκε ένας αμυντικός χαφ, ρισκάραμε. Μόνο τον Τσόλακ δεν βάλαμε, όλοι οι άλλοι μπήκαν. Είναι απόφαση δική μου, παίρνω την ευθύνη».

Για το αν αξίζει κάτι περισσότερο ο ΠΑΟΚ στον όμιλο: «Είχαμε ευκαιρία για να έχουμε με την Γρανάδα με στόχο να περάσουμε. Δεν το καταφέραμε και αυτό που ισχύει για την Ευρώπη είναι ότι όλα τα ματς είναι δύσκολο. Έπαιξαν με αλλαγές, αλλά έχουν γρήγορους παίκτες. Εμείς δεν είμαστε χάλια, αλλά κάποια πράγματα. Πονάει αυτή η ήττα και ειδικά ο τρόπος που ήρθε».

Για το τι έφταιξε για την ήττα και το πώς θα την ξεπεράσει: «Ξέραμε ότι αν τους αφήσουμε να τρέξουν θα είχαμε πρόβλημα, κάποια στιγμή το κάναμε καλά να παίρνουμε τις δεύτερες μπαλιές. Κάποιες άλλες φορές δεν το κάναμε και αυτό το πληρώσαμε,. Προσπαθώ να μεταφέρω σε όλους τους παίκτες σε ποια ομάδα είμαστε, δεν είναι δικαιολογία ότι αλλάξαμε το σχήμα, αλλά γενικά δεν μπορεί να είμαι ευχαριστημένος. Μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά χρειάζεται δουλειά. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4