Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Δεκεμβρίου 2022

Κλοπή με αλλοίωση αποτελέσματος! (2020)


Σαν σήμερα στις 13/12/2020, για την 12η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε με 1-0 εκτός έδρας τον Άρη ...

Ο Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Ουαγκέ, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη, Γιαννούλη, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 1ο λεπτό με ένα στημένο του Γκάμα, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι μας και από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έβαλε την μπάλα κάτω και έχτιζε επιθέσεις με υπομονή, έχοντας την κατοχή της μπάλας σε μεγάλα ποσοστά.

Έλειψαν όμως οι καθαρές ευκαιρίες, απέναντι στη συμπαγή άμυνα του Άρη, ο οποίος στο 40ό λεπτό πήρε το δώρο του απαράδεκτου Ολλανδού ρέφερι που είδε πέναλτι σε φάση στην οποία ο Πασχαλάκης διώχνει καθαρά την μπάλα! 

Την υπόδειξη την έκανε ο ΙΔΙΟΣ και το VAR συμφώνησε προς γενική έκπληξη! Το εκτέλεσε ο Γκάμα και σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.


Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, το ανάποδο ψαλίδι του Σβαμπ, το μπλόκαρε ο Μπουσέ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει φορτωμένους με κάρτες τους Τσιγγάρα, Ντόουγκλας, με τον Γκαρσία να μην έχει λύσεις στον πάγκο  και οι δύο μέσοι να παίζουν και στην επανάληψη, με τον κίνδυνο της αποβολής τους ορατό.

Αντίθετα, ο ρέφερι χαρίστηκε ουκ ολίγες φορές στους Σούντγκρεν, Σάσα και Ματίγια, που όσο έμεναν ατιμώρητοι συνέχιζαν το βιολί τους.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ, προσπάθησε, ανορθόδοξα τις περισσότερες φορές να φτάσει στην ισοφάριση και στο 72' ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε πέσιμο του Τζόλη, αλλά με τη βοήθεια του VAR το πήρε πίσω. Η φάση είναι περίεργη γιατί ναι μεν δεν υπάρχει πέναλτι στο πέσιμο του μικρού, υπάρχει όμως δευτερόλεπτα νωρίτερα...

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έχασε ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσε τουλάχιστον να μη χάσει! Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν καλύτερος ο Άρης και ο ύποπτος Ναϊχάους φρόντισε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα!

Και κάτι τελευταίο που μάλλον πέρασε στα ψιλά. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς, υπήρξε ΧΕΡΙ παίκτη του Άρη μέσα στην περιοχή, χωρίς να δοθεί και πάλι ΤΙΠΟΤΕ!

Οι συνθέσεις:

Άρης:
Μπουσέ, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόλιο (76' Τζέγκο), Γκάμα (96' Μπαγκαλιάνης), Γκαρσία (62' Σίλβα), Μάνος (62' Λόπεθ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ουαγκέ, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Σβαμπ (79΄Εσίτι), Ντόουγκλας (79' Τσόλακ), Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.

.............................

Ο Χρήστος Τζόλης μίλησε για το παιχνίδι με τον Άρη και το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του....


Αναλυτικά τόνισε:

«Νομίζω ότι δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Ο Άρης είχε το δοκάρι. Προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα, είχαμε κατοχή αλλά δεν δημιουργούσαμε φάσεις, όπως και ο αντίπαλος. Δεν είχαμε την απόδοση που θέλαμε. 

Θέλαμε να έχουμε κυρίαρχο ρόλο. Δεν έπαιξε ρόλο η κούραση. Έπρεπε να μπούμε πιο συγκεντρωμένοι. Πιστεύω ότι παίζει ρόλο πως σκέφτεται και αντιμετωπίζει ο κάθε ποδοσφαιριστής το παιχνίδι».

Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη διαιτησία και τη φάση που αρχικά δόθηκε πέναλτι και στη συνέχει άλλαξε απόφαση ο διαιτητής: 
«Εγώ είμαι μικρός σε ηλικία και δεν μπορώ να απαντήσω για τις ανακοινώσεις. Στη φάση που συμμετείχα μου κάνει πέναλτι ο αντίπαλος. Έπρεπε να δοθεί. Θέλαμε να παίξουμε από τις πτέρυγες. Κάναμε πολλές σέντρες και γεμίσματα που δεν είχαν αποτέλεσμα. 

Ήταν σκληρό παιχνίδι, ειδικά στο τέλος. Εγώ είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι για αυτή την ομάδα. Δεν μπορώ να κρίνω τον εαυτό μου. Η δουλειά μου είναι να προσπαθώ για το καλύτερο. Τα υπόλοιπα μπορούν να τα σχολιάσουν οι ειδικοί για το αν πηγαίνω καλά.

Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να βελτιώνεται καθημερινά. Έχω πολλά ελαττώματα τα οποία πρέπει να βελτιώσω. Να δουλεύει έξτρα από τις προπονήσεις και να δουλεύει σκληρά
».

..............................

Όσα δήλωσε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, μετά τη λήξη του αγώνα στο "Βικελίδης"...


«Ήταν το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ξέραμε ότι έχουν πολύ καλούς παίκτες και τι μας περιμένει εδώ. Το παιχνίδι ήταν σκληρό και για τις δύο ομάδες. Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο νομίζω, δεν ήμασταν η χειρότερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, μπορούσαμε να πάρουμε τουλάχιστον ισοπαλία».

Για το ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα του: «Όταν δεχτήκαμε το γκολ, είχαμε κάποιες ευκαιρίες, όχι πολύ μεγάλες, αλλά είχαμε. Μετά αλλάξαμε λίγο σύστημα, βάλαμε δεύτερο επιθετικό. Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι για εμάς. Είχαμε δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή που έπαιξαν αρκετό χρόνο με κίτρινη κάρτα, και φοβηθήκαμε να πάρουμε δεύτερη κίτρινη και να παίξουμε με δέκα. 

Έτσι αποφασίσαμε να αλλάξουμε και τους δύο και να βάλουμε δεύτερο φορ. Παίξαμε πιο επιθετικά αλλά ο Άρης έκλεισε τους χώρους πίσω και δεν είχαμε μεγάλες ευκαιρίες, μόνο κάποιες στατικές φάσεις. Γενικά ήταν δύσκολο για εμάς μετά...

Μας έλειπαν παίκτες στην επιθετική γραμμή, ξέραμε ότι και ο Ντάγκλας και ο Τσιγγάρας είχαν κίτρινη κάρτα και υπήρχαν φάσεις που ο Ντάγκλας έκανε φάουλ και όλος ο πάγκος του Άρη είχε πιεστική αντίδραση για να πάρει τη δεύτερη κίτρινη. Αμέσως θέλαμε να τον αλλάξουμε, για να τον προστατεύσουμε».

Για το γεγονός ότι ήταν το πρώτο ντέρμπι για τον ίδιο και τον Γκαρσία ως προπονητές στον ΠΑΟΚ: «Εμείς δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα με τα παιδιά. Τα πήγαν μια χαρά. Έρχεται ξένος διαιτητής και δε μπορεί να σηκώσει το βάρος του ντέρμπι. Νομίζω έκανε αρκετά λάθη σήμερα. Στη φάση του πέναλτι νομίζω ο Πασχαλάκης βρίσκει πρώτα μπάλα, βέβαια πρέπει να το ξαναδώ. Αλλά έκανε πάρα πολλά λάθη».

Για τον τραυματισμό του Ουαγκέ:
«Δεν έχω μάθει κάτι, όχι. Δεν έχουμε προλάβει να μάθουμε κάτι νεότερο».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4