Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Δεκεμβρίου 2022

Ροτέισον και ισοπαλία με τη Γρανάδα! (2020)


Σαν σήμερα στις 10/12/2020, για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην Τούμπα με τη Γρανάδα ...

O Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Λύρατζη, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Εσίτι, Μουργκ, Κούτσια, Τζόλη, Τσόλακ.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες (Λύρατζη, Κούτσια), καθώς και κάποιους που τελευταία δεν ξεκινούσαν στη βασική ενδεκάδα, όπως οι Εσίτι, Τσόλακ, Μουργκ, κάνοντας το απαραίτητο ροτέισον ενόψει του κυριακάτικου αγώνα πρωταθλήματος.

Η ισπανική ομάδα ήταν αυτή που είχε 2-3 καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ευκαιρίες που προήλθαν και από λάθη των παικτών μας, χωρίς ωστόσο να φτάσει σε κάποιο γκολ.

Στο 13ο λεπτό, χρειάστηκε η επέμβαση του Πασχαλάκη στο τετ α τετ με τον Πουέρτας, ενώ στο 22ο λεπτό, το μεγάλο και πάλι λάθος του Ελ Καντουρί, το διόρθωσαν Πασχαλάκης - Ίνγκασον. Ο Μαροκινός πήγε να γυρίσει την μπάλα στον Πασχαλάκη, χωρίς να δει τον Μολίνα που καιροφυλαχτούσε!

Στο 28ο λεπτό, αμαρκάριστη κεφαλιά του Μολίνα, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και στο 44' μετά από καλοτραβηγμένο φάουλ του Μουργκ, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε δοκάρι και άουτ!

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασαν στο ματς οι Ζίβκοβιτς, Τσιγγάρας, η Γρανάδα πίεσε αναγκάζοντας τους παίκτες μας σε εύκολα λάθη. Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι, προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Ααρόν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Η Γρανάδα πίεσε στα τελευταία λεπτά καθώς ήθελε τη νίκη για την πρωτιά στην άμυνα, όμως η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 94', όταν ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα, Κρέπο - Σφιντέρσκι μπερδεύτηκαν, ο τελευταίος τελικά σούταρε αλλά ο Ααρόν απέκρουσε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Λύρατζης (63' Ουαγκέ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Εσίτι (63' Ντόουγκλας), Μουργκ, Κούτσιας (46' Τσγγάρας), Τζόλης (46' Ζίβκοβιτς), Τσόλακ (81' Σφιντέρσκι).

Γρανάδα: Ααρόν, Φολκιέ, Νεουέν, Βίγια (76' Γκοναλόν), Γερμάν, Ετεκί, Μολίνα, Κένεντι (67' Σουάρες), Σόρο (76' Ματσίζ), Πουέρτας, Πέπε (67' Νέβας).

..................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου σχολίασε την εικόνα της ομάδας στο ισόπαλο χωρίς σκορ, ματς κόντρα στη Γρανάδα...


Αναλυτικά ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε:

«Σήμερα έπαιξαν πολλά παιδιά που δεν έπαιζαν πολύ και τα πήγαν καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αλλαγές, κάποιοι ήταν κουρασμένοι, ο Εσίτι είχε κάρτα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Μου άρεσε η ομάδα σήμερα. Κάποια παιδιά είναι απογοητευμένα, αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένος».

Για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του έκαναν λάθος επιλογές στις τελικές πάσες ή στα τελειώματα των φάσεων: «Είμαι ευχαριστημένος. Το σημαντικό είναι καταρχάς να δημιουργούμε ευκαιρίες και το κάναμε και σήμερα. Για να έρθει το γκολ είναι κάποιες λεπτομέρειες. Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε, αλλά τα λεφτά έπαιξαν καλά, παρότι ξέραμε ότι δεν είχαμε ελπίδες πρόκρισης».

Σε ερώτηση για τον Τσόλακ: «Πάντα σε όλες τις ομάδες το γκολ είναι το πιο σημαντικό. Έκανε καλό παιχνίδι ο Τσόλακ, και μετά μπήκε ο Σφιντέρσκι για δέκα λεπτά. Όταν ένας παίκτης δουλεύει συνέχεια και προσπαθεί, δεν μπορώ να του πω τίποτα. Λίγη υπομονή. Όλοι οι επιθετικοί έτσι είναι, μπορεί να μη σκοράρει και μετά το πρώτο γκολ να σκοράρει συνέχεια. Το μόνο που θέλω είναι να συνεχίζει τη δουλειά, χωρίς άγχος, και να προχωράμε».

Για την πρώτη παρουσία του Κούτσια: «Είναι σημαντικό, όλα αυτά τα παιδιά τα γνωρίζω από την Κ20, αλλά αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να τους βάλω να παίξουν. Όσοι δουλεύουν καθημερινά σκληρά, θα παίρνουν ευκαιρίες. Ο Κούτσιας δουλεύει καλά, όπως και άλλοι. Είναι παίκτες του ΠΑΟΚ και πρέπει να τους βλέπουμε ως μεγάλους. Είμαι ευχαριστημένος. Είναι πρώτο παιχνίδι, ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Έχει μέλλον, όπως όλα τα παιδιά».

Τέλος, το... ταμείο της ευρωπαϊκής παρουσίας του ΠΑΟΚ για τη σεζόν: «Πάντα όταν δεν προκρίνεσαι δεν είναι καλό. Πιστεύω ότι μπορούσαμε αλλά είναι οι λεπτομέρειες... Κάποια ατομική ενέργεια, ένα γκολ που δεν μπήκε, ένα ματς που δεν ξεκινήσαμε καλά. Είναι όλα εμπειρία, αλλά είναι γλυκόπικρη η γεύση που μένει».

..................................

Ο Άντερσον Εσίτι μίλησε για το ισόπαλο ματς με τη Γρανάδα και εξήγησε του λόγους που κόστισαν στον ΠΑΟΚ την πρόκριση στους "32" του Europa League...

 

Αναλυτικά τόνισε:

Για την προσωπική του αγωνιστική κατάσταση: «Δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος από το γεγονός ότι δεν αγωνίζομαι τόσο πολύ. Προσπαθώ κάθε φορά που παίζω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Έχουμε νέο προπονητή, με νέα φιλοσοφία, σχηματισμό και ιδέες. Ακούω τις συμβουλές του και προσπαθώ να βελτιώνομαι».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε πρόβλημα με την θεωρητικά χειρότερη ομάδα του ομίλου, Ομόνοια, ενώ παρουσιάστηκε πολύ δυνατός απέναντι στις καλύτερες:
«Είναι ποδόσφαιρο, όλα έχουν να κάνουν με τη λεπτομέρεια. Οποιαδήποτε ομάδα βρίσκεται στην Ευρώπη σημαίνει ότι είναι καλή. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά λεπτομέρειες μας κόστισαν την πρόκριση. Είδαμε ότι έχουμε μια πάρα πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα, στην PSV προηγηθήκαμε με 0-2 πολύ εύκολα. Το συζητούσα με ένα συμπαίκτη μου όταν βγήκα αλλαγή, ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα, πολύ καλούς παίκτες. Έπαιξαν και τα πήγαν καλά παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής. Βοήθησαν πολύ. Πιστεύουμε ότι ήμασταν άτυχοι, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Συνεχίζουμε με τους εγχώριους στόχους, τους οποίος πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε».

Για τη συνολική του εκτίμηση για τη μέχρι τότε εικόνα του ΠΑΟΚ στη σεζόν:
«Είναι θετικό το πρόσημο, λεπτομέρειες μας έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής. Προχωράμε για να τις βελτιώσουμε».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4