Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Δεκεμβρίου 2022

Τον διέλυσε με ... τετράμπαλο! (2017)


Σαν σήμερα στις 10/12/2017, ο ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα με 4-0 τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League...
 
O Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Μαλεζά στην άμυνα, Κάνιας – Μαουρίτσιο αμυντικά χαφ, Μακ – Πέλκα – Λημνιό μπροστά τους και τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Δικέφαλος έχοντας τη συμπαράσταση 28.000 οπαδών του, μπήκε φουριόζος στο γήπεδο, πίεσε από τα πρώτα λεπτά τον Παναθηναϊκό και μόλις στο 8
ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ με ασύλληπτο σουτ του Πέλκα που έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Διούδη!

Η Τούμπα πήρε φωτιά, όμως στα λεπτά που ακολούθησαν η ομάδα σταδιακά ελάττωσε την πίεση, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να πάρει μέτρα στο γήπεδο και ουσιαστικά για το υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν απείλησε με εξαίρεση μια καλή φάση στο 35
ο λεπτό, όταν το σουτ του Μακ το απέκρουσε ο Διούδης...

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν ... ΠΑΟΚ και κυριολεκτικά έλιωσε τον Παναθηναϊκό που πρέπει να έφυγε από τη Θεσσαλονίκη μάλλον ευχαριστημένος που το κοντέρ στα τέσσερα! 
 
 Στο 51ο λεπτό, ο Πέλκας με εκπληκτική προσπάθεια και άψογο τελείωμα έκανε το 2-0, στο 66ο λεπτό, δόθηκε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ και δεύτερη κίτρινη στον Ινσούα που σταμάτησε με το χέρι το σουτ του Μαουρίτσιο, το εκτέλεσε ο Κουλούρης και 3-0, για να κλείσει το σκορ στο 73' ο Πρίγιοβιτς με εκπληκτικό σουτ, καρφώνοντας την μπάλα στα δίχτυα της αθηναϊκής ομάδας!

Στο 79
ο λεπτό, ο Στυλιάρας έδειξε κόκκινη στον Μακ που έσπρωξε τον Βιγιαφάνες με τον τελευταίο να προκαλεί...

Οι συνθέσεις ...

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Μαλεζάς, Κάνιας (57' Τσίμιροτ), Μαουρίτσιο, Μακ, Πέλκας, Λημνιός (79' Κάμπος), Κουλούρης (69' Πρίγιοβιτς).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Λουντ, Κουρμπέλης, Καμπέσας, Βιγιαφάνες (85' Δώνης), Γιόχανσον (46' Χίλιεμαρκ), Αλτμαν (69' Χουλτ).
.................................

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την θριαμβευτική επικράτηση επί του Παναθηναϊκού...


Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: «Όταν παίζεις εναντίον του Παναθηναϊκό το παιχνίδι έχει δυσκολίες, δεν είναι εύκολο ματς. Η ομάδα μου έπαιξε αρκετά καλά και πολύ έξυπνα. Ξεκινώντας με αυτή την ένταση, έχοντας μια ευκαιρία και ένα γκολ στα πρώτα λεπτά είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια διαφορετική διαχείριση. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε με την ίδια ενέργεια, καταφέραμε να σκοράρουμε τα υπόλοιπα γκολ. Κατά την διάρκεια όλου του αγώνα δεν ρισκάραμε καθόλου. Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία συνεχίζεις να έχεις την ίδια ένταση και παιχνίδια που η ποιότητα του αντιπάλου σε οδηγεί να κάνεις ένα βήμα πίσω, ακόμα και αν δεν το θέλεις αυτό. Για τον λόγο αυτό θα πω ότι ήταν ένα από τα πιο έξυπνα ματς που αξιολόγησε η ομάδα μας».

Για τον Δημήτρη Πέλκα:
«Αυτό που ανεβάζει την θέληση και την ενέργεια της ομάδας είναι η θέληση και το πνεύμα που έχουν όλοι. Θυμάμαι μια φορά με ρωτήσατε γιατί έβγαλα τον Πέλκα από το ματς ενώ ήταν από τους καλύτερους του παιχνιδιού, νομίζω ότι ήταν απέναντι στη Λαμία, θυμάμαι και άλλα ματς που έπαιξε πολύ καλά, δεν είναι η θέση που κάνει διαφορά σε αυτόν, είναι νοοτροπία που κάνει την διαφορά και ο ίδιος βρίσκεται σε μια πολύ καλή περίοδο. Είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνει ότι υπάρχουν τεράστια σημεία βελτίωσης και για να είναι στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, πρέπει να κρατήσει την ίδια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα και στο ματς της Ξάνθης υπήρχαν ενέργειες στις οποίες συμμετείχε όταν δεν είχαμε την μπάλα. Αλλά προσοχή και αυτό είναι ένα μήνυμα για τον ίδιο, αν χαλαρώσεις μια στιγμή, μπορεί να βρεθείς εκτός και θα είναι δύσκολο να επιστρέψεις στην κατάσταση που είσαι».

Για την αποβολή του Μακ: «Όταν είσαι έξω από το γήπεδο είναι λίγο δύσκολο να καταλάβεις αυτές τις καταστάσεις αλλά αν μπορείς να είσαι στο γήπεδο να δεις το στρες που υπάρχει, τόσο κατά την διάρκεια της εβδομάδας αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, καταλαβαίνεις. Η αντίδραση του τιμωρεί τον ίδιο αλλά και εμάς για το επόμενο ματς, αλλά πρέπει να πούμε ότι έχει κάνει ένα φανταστικό παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο και πιθανόν η αντίδραση του αυτή να ήρθε από τη θέληση που είχε να παίξει, κάτι που οδήγησε στο να... εκραγεί εκείνη τη στιγμή. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε αυτές τις καταστάσεις, αλλά υπάρχουν και αντιδράσεις που μπορεί να δικαιολογηθούν μέχρι ένα βαθμό».

Για τους έντονους πανηγυρισμούς του στα γκολ: «Είναι φυσιολογικό. Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση, είπα πριν ότι είναι αντιδράσεις που ήρθαν φυσιολογικά. Σήμερα κατάλαβα στο δεύτερο γκολ ότι κερδίσαμε το παιχνίδι ή τουλάχιστον ήταν ένα καλό βήμα για τη νίκη. Στην Ξάνθη, δεν ξέρω, η αντίδραση ήταν από την πλευρά των παικτών που ήρθαν στο πάγκο για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Στο δεύτερο γκολ απέναντι στη Ξάνθη το πανηγύρισα τόσο πολύ γιατί είχαμε μια κουβέντα με τους παίκτες, ότι δεν καταφέρνουμε να... σκοτώσουμε τα ματς όταν είναι στο 1-0 και σε εκείνη τη στιγμή καταφέραμε να κάνουμε το 2-0. Σε κάθε περίπτωση είναι συναισθήματα που δεν μπορείς να ελέγξεις».

Για τις δηλώσεις του στις αρχές του πρωταθλήματος ότι σε λίγο διάστημα θα δουν όλοι πως θα παίζει ο ΠΑΟΚ: «Η υπευθυνότητα που έχουμε, η δουλειά των παικτών σε κάθε ενέργεια με αφήνει ικανοποιημένο, ο έλεγχος του παιχνιδιού και το πως καταφέρνουμε να περάσουμε από τις επιθετικές καταστάσεις στη στιγμή που δεν έχουμε την μπάλα. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήταν, κάναμε ένα... έξυπνο παιχνίδι, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας απειλήσει, όπου παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα με πολύ ποιότητα».

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη: «Είναι πολύ νωρίς για αυτή την κουβέντα, τις επόμενες ημέρες... Έχουμε σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας...».

Για τον Βαρέλα: «Είναι διαφορετικές ενέργειες, κάποιες φορές πρέπει οι παίκτες να το απολαμβάνουν, σήμερα ήταν μια καλή στιγμή για να το απολαύσει και ο ίδιος. Στο ματς με τον Πανιώνιο ήταν διαφορετική κατάσταση γιατί αυτή η ενέργεια, ήρθε από μια φάση που είχαμε. Υπήρξε μια σέντρα, την οποία πήρε ο αντίπαλος και δεν κατάφερε να γυρίσει μετά από την πάσα του Βαρέλα ο Λημνιός. Θυμάμαι και σήμερα μια παρόμοια φάση όπου αμυνόμασταν με Λημνιό-Μαουρίσιο και επέστρεφε ο Βαρέλα, αυτό συμβαίνει στις στημένες φάσεις, οπότε μπορεί να βρεθεί και σε αυτή τη θέση».
.........................................

Ο Λέο Μάτος υποκλίθηκε στα υπέροχα γκολ του Πέλκα εστιάζοντας και στη δική του απόδοση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την εικόνα της γεμάτης Τούμπας: «Μας έλειψε ο κόσμος, έχει τεράστια διαφορά. Η Τούμπα είναι η καλύτερη εξέδρα σε όλη την Ελλάδα. Μακάρι να μη ξαναπαίξουμε μόνοι».

Για τις δηλώσεις των "πρασίνων" που πυροδότησαν την ατμόσφαιρα, κάνοντας λόγο για εκδίκηση: 
«Δεν πρέπει να προκαλούμε τον αντίπαλο με δηλώσεις. Εμείς το αντιμετωπίσαμε το ματς ως ντέρμπι. Μπήκαμε δυνατά σκοράραμε κάναμε τρομερό δεύτερο ημίχρονο.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στο γήπεδο και όχι με δηλώσεις. Η ομάδα πλέον παίζει καλά σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, εξελιχθήκαμε σε σχέση με όσα ζητάει ο προπονητής. Η φιλοσοφία του προπονητή περνάει σε εμάς και θέλουμε να... δαγκώσουμε σίδερα
».

Για την δική του απόδοση:
«Σήμερα μπορεί να μην έκανα καλό παιχνίδι αλλά η αίσθηση που έχω είναι σαν να έβαλα πέντε γκολ. Μακάρι να είχα πετύχει και εγώ γκολ σαν του Πέλκα, ήταν απίστευτα. Θα ήθελα να τον συγχαρώ για τα γκολ αλλά και για την εξέλιξη του ως παίκτης είναι σημαντικός για την ομάδα μας.

Όσο για μένα, το τρόπαιο που με ενδιαφέρει είναι του πρωταθλητή. Κι ας μην πάρω κανένα εγώ. Τώρα αν τα ατομικά βραβεία θα χωρέσουν στο σπίτι; Σκέφτομαι να αγοράσω ένα καινούργιο σπίτι στη Θεσσαλονίκη για να χωρέσουν
».
..................................

Ένα ίσως από τα καλύτερα παιχνίδια του Δημήτρη Πέλκα, στο οποίο σκόραρε δύο φορές με εξαιρετικές εμπνεύσεις. Σχολίασε την προσωπική του απόδοση αλλά και το συνολικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για τα δύο δικά του γκολ:
«Ήταν δύο πολύ ωραία γκολ. Τα χάρηκα πολύ! Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη, τη θέλαμε πολύ με την επιστροφή του κόσμου, θέλαμε να τον υποδεχτούμε με ωραίο τρόπο. Όπως και να είναι ο Παναθηναϊκός, είναι μεγάλη ομάδα και θέλαμε να κερδίσουμε».

Για το δεύτερο τέρμα του που ήρθε από εκτέλεση πλαγίου:
«Είναι δοκιμασμένο. Δεν ήταν τυχαία κίνηση, μέχρι να δεχτώ τη μπάλα, μετά ήταν αυτό που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν το θυμάμαι καθόλου... Μόνο στιγμές θυμάμαι, θέλω να το ξαναδώ... Με τη φόρα που είχα, ήμουν σίγουρος ότι θα έβγαινε και ο τερματοφύλακας και πλάσαρα έτσι».

Για το σουτ που έκανε στο πρώτο γκολ: «Είναι και δουλειά μέσα από τις προπονήσεις, κάθομαι και δουλεύω μόνος μου για τη βελτίωση μου. Καμιά φορά το γκολ ψάχνεις το γκολ πολύ και δεν έρχεται. Όταν μπαίνεις πιο χαλαρός, δεν το σκέφτεσαι τόσο πολύ, έρχεται και έρχεται και με ωραίο τρόπο. Το παν για να πετύχει κάποιους τους στόχους του, είναι δουλειά. Δουλειά και υπομονή».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο μετά το γκολ του και την αλλαγή στο δεύτερο: «Το καταλάβαμε και εμείς, ότι καθίσαμε πίσω χωρίς λόγο. Θέλαμε να κλειδώσουμε το σκορ κατά κάποιο τρόπο. Θέλουμε να κρατάμε το μηδέν, αυτή είναι η φιλοσοφία. Το συζητήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε ότι πρέπει να παίζουμε το παιχνίδι μας και μόνο έτσι θα ερχόταν το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στα αποδυτήρια: «Δεν υπήρχε κάποιο πριμ. Μας είπε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος και πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε. Και πριν το παιχνίδι μας είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το μας. Το μόνο που μας είπε είναι ότι αν συνεχίσουμε πρώτοι, δε θα ξεχάσει ούτε αυτό το παιχνίδι, ούτε κανένα...».

Για το αν έχει κάποιο πρότυπο στο παιχνίδι του: «Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ ποδόσφαιρο, τη Μπαρτσελόνα, μεγάλες ομάδες... Φέτος που παίζω πιο πολύ αριστερά, παρακολουθώ πολύ τον Ινσίνιε της Νάπολι. Να δω πως το κάνει αυτό το πλασέ... Θέλει πολλή δουλειά, πολλές επαναλήψεις, πολύ χρόνο. Έχουμε χρόνο εμείς οι ποδοσφαιριστές αλλά με συνεχόμενα ματς δε μπορείς να δώσεις πολλά, γιατί πρέπει να είσαι έτοιμος στο παιχνίδι».

Για τη θέση που αγωνίζεται φέτος: «Προσπαθώ να παίξω όπου με βάλει ο προπονητής. Υπάρχουν πολύ καλοί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Μπίσεσβαρ και ο Ελ Καντουρί. Μας βοηθάει όλους ο ανταγωνισμός, να γίνεται «χαμός» στην προπόνηση, να δείξεις ότι μπορείς να παίξεις. Δε μπορείς να εφησυχάζεις. Όταν γίνεται αυτό, έρχεται η «σφαλιάρα». Το έχω πάρει αυτό το μάθημα. Προτιμώ το 10 γιατί είσαι πιο ελεύθερος. Είχα μάθει και αριστερά και τι πρέπει να κάνω, αλλά προτιμώ να είμαι στον άξονα».

Για τον Λουτσέσκου που πανηγύρισε μαζί με όλους τους παίκτες το δεύτερο γκολ: «Υπάρχει μεγάλη πίεση στον προπονητή μας. Η ομάδα, καλώς ή κακώς, θέλει γρήγορα αποτελέσματα. Είναι πολύ καλός προπονητής. Έχει δική του φιλοσοφία και πλάνο. Δεν είναι εύκολο σε 1-2-3 μήνες να μεταμορφώσεις μια ομάδα. Χρειάζονται 7-8 και παραπάνω μήνες για να βγάλεις το πλάνο που έχεις στο μυαλό σου. Το κακό που γίνεται στην Ελλάδα με τις απολύσεις προπονητών ανά έξι μήνες για μένα, δεν είναι σωστό. Πρέπει να στηρίζεις τον προπονητή για 2-3 χρόνια για να καταλάβεις αν αξίζει ή όχι».
...........................................

Ο Ευθύμης Κουλούρης σκόραρε πάλι από την άσπρη βούλα κάνοντας παράλληλα ένα καλό παιχνίδι, σημειώνοντας πως η ομάδα μας κυριάρχησε σε όλο το ματς.

«Κυριαρχήσαμε σε όλο το παιχνίδι. Χάσαμε κάποια μέτρα στο πρώτο ημίχρονο, μετά το γκολ. Είμαι χαρούμενος για το γκολ και τη νίκη της ομάδας. Θέλαμε να παίξουμε έτσι και για τον κόσμο που είχαμε δίπλα μας μετά από καιρό. Το ευχαριστηθήκαμε όλοι στην ομάδα. Τον Διούδη τον ξέρω χρόνια... Σημασία έχει ότι η μπάλα μπήκε στα δίχτυα στο πέναλτι. Στο τέλος, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με το ευρύ σκορ και τη νίκη μας», είπε αρχικά, ενώ σε ερώτηση για τη μάχη του πρωταθλήματος, απάντησε:

«Αυτό θέλουμε όλοι μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στην ομάδα .Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα του Πλατανιά, για να κλείσουμε καλά τη χρονιά και από τη νέα χρονιά θέλουμε να είμαστε δυνατοί. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα».
.........................................

Ο Στέλιος Μαλεζάς μετά από καιρό ήταν βασικός στο αρχικό σχήμα της ομάδας, κρατώντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Κατερινιώτης αμυντικός ζητά προσήλωση για τη συνέχεια και ότι το επόμενο παιχνίδι είναι το πλέον σημαντικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ξέραμε εξ αρχής ότι θα' ταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ένα παιχνίδι που θεωρούσαμε ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αλλά με τη βοήθεια του κόσμου, ο οποίος μας έλειψε πάρα πολύ, νομίζω ότι κερδίσαμε σχετικά άνετα το παιχνίδι, όπου μπορέσαμε να βρούμε κάποιες λεπτομέρειες που θα μπορούμε να διορθώσουμε στα επόμενα παιχνίδια. Να μην ξεχνάμε ότι είναι μόνο τρεις βαθμοί και αυτό πρέπει να κρατάμε, τους τρεις βαθμούς και τίποτα άλλο».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε μετά το πρώτο γρήγορο γκολ:
«Το σκορ μπορεί να πήγε στο 4-0, αλλά ο Παναθηναϊκός δε σημαίνει ότι είναι μια πολύ καλή, οργανωμένη ομάδα, όπου μετά που έμεινε και με δέκα παίκτες κατέρρευσαν. Έδειξε καλά στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο, μας πίεσε έτσι όπως έπρεπε να μας πιέσει, ώστε να μας κλείσει την κυκλοφορία για να μην μπορέσουμε να αναπτυχθούμε όπως θέλαμε. Αυτό που συζητήσαμε στην ανάπαυλα ήταν να προσπαθήσουμε να κυκλοφορήσουμε καλύτερα την μπάλα, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μας βοήθησε σίγουρα το δεύτερο γκολ γι' αυτό και εξελίχθηκε έτσι το παιχνίδι».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ αξιοποιεί την έδρα του με τον καλύτερο τρόπο:
«Αυτό που μπορούσε να καταλήξουμε είναι οι τρεις βαθμοί σε κάθε παιχνίδι, δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Και άμα μείνουμε στο 4-0 επί του Παναθηναϊκού, δυστυχώς χάνουμε και το νόημα. Αυτό που πρέπει να κοιτάμε εμείς είναι οι τρεις βαθμοί σε κάθε παιχνίδι, είτε το σκορ είναι με ένα γκολ διαφορά, είτε μεγαλύτερο».

Για τη συνέχεια:
«Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον Πλατανιά, όπου είναι εξίσου πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η ομάδα του Πλατανιά άσχετα από τα αποτελέσματα δείχνει ότι έχει ανέβει τελευταία και αυτό πρέπει να κοιτάμε και τίποτα άλλο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4