Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Δεκεμβρίου 2022

Δεν τον σταμάτησαν ούτε τα δοκάρια! (2019)


Σαν σήμερα στις 7/12/2019, για την 13η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την Ξάνθη με 2-0 ...
 
Μπροστά σε 20.000 θεατές ο Φερέιρα επέλεξε να ξεκινήσουν το ματς ο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Γιαννούλης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μάτος, στα χαφ οι Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός και μπροστά τους Σφιντέρσκι και Πέλκας.

Μετά από ένα ανούσιο πρώτο 15λεπτο, ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, έκλεισε την Ξάνθη στο μισό γήπεδο και είδαμε τρεις φορές (στο πρώτο ημίχρονο) την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια του Αμπάντ!

Στο 19ο λεπτό, είχε το πρώτο δοκάρι ο Πέλκας, με συρτό, μακρινό σουτ, στο επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια να σημαδεύσει το οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης και στο 25' ο Πέλκας και πάλι με δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Το γήπεδο έγερνε, ο ΠΑΟΚ πίεζε κερδίζοντας απανωτά κόρνερ, είχε την κατοχή της μπάλας σε συντριπτικά ποσοστά, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν εντελώς παθητικό παιχνίδι με σφιχτή άμυνα!

Στο 37ο λεπτό, ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ το γκολ του Σφιντέρσκι, σωστά, και στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Φωτιάς αρνήθηκε το πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κοβάσεβιτς. Παράβαση υπήρχε και μπορούσε να υποδειχτεί!

Στο 52ο λεπτό, ο Σφιντέρσκι πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Μάτος και σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά με VAR, στο 77ο λεπτό, είχαμε 4ο δοκάρι σε κεφαλιά του Κρέσπο, για να φτάσουμε στο 80ό λεπτό, όταν ο Μπίσεσβαρ λύτρωσε την Τούμπα ανοίγοντας το σκορ!

Στο 88ο λεπτό ο Κρέσπο με κεφαλιά μετά εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ, διαμόρφωσε το τελικό 2-0, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη.

Η ομάδα είχε 26 τελικές, οι 14 στην εστία, είχε κατοχή μπάλας σε απίστευτα ποσοστά και πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση, δείχνοντας πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο! Στο τέλος η προσπάθεια επιβραβεύτηκε, όταν ο κόσμος επανέφερε στο προσκήνιο το "Νάτοι Νάτοι οι Πρωταθλητές"

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
: Ζίβκοβιτς, Μάτος (78' Ελ Καντουρί), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λήμνιος, Βιεϊρίνια (65' Μπίσεσβαρ), Πέλκας (65' Άκπομ), Σφιντέρσκι.

Ξάνθη: Αμπάντ, Σόσα, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Λούκας (84' Ακόστα), Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί (78' Τεϊσέιρα), Στάρτζεον, Ρενέλα (84' Αμορίν), Κοβάσεβιτς.

...............................................

O τεχνικός του Δικεφάλου, Αμπέλ Φερέιρα, μίλησε για την νίκη απέναντι στη Ξάνθη...

Αναλυτικά τόνισε:

Ερωτηθείς για τις αλλαγές που έκανε: «Θεωρώ πως βοήθησαν αρκετά, θεωρώ πως και η ομάδα έπαιζε καλά και πριν από αυτές, ήταν συγκεντρωμένη, έβγαζε πολλές ευκαιρίες και από τα πλάγια και από το κεντρικό άξονα. Σε κάθε περίπτωση, μας έδωσαν μια εξτρά ώθηση. Και αν σε αυτό, στην δυναμική δηλαδή που έδειξε η ομάδα μας, προσθέσουμε και την ώθηση και την δύναμη που μας έδωσαν οι φίλαθλοι μας, σίγουρα τα πράγματα έγιναν καλύτερα για εμάς».

Πρόσθεσε επίσης: «Εμείς πάντα προσπαθούμε να συγκεντρωνόμαστε μόνο στη δουλειά μας και σε αυτά τα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει βδομάδα που να μην σκέφτομαι το ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας εδώ στην έδρα μας. Εγώ είμαι ο ίδιος προπονητής και αυτοί οι παίκτες σήμερα είχαν αυτή την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, ήταν πάλι οι ίδιοι ποδοσφαιριστές. 
 
Απλώς θεωρώ πως όταν έχεις εμπιστοσύνη και πίστη στη δουλειά που κάνεις και σε αυτούς που θα βγάλουν τη δουλειά σου στον αγωνιστικό χώρο και όταν υπάρχει μια καλή σχέση όλων αυτών που εμπλέκονται σε αυτό το κομμάτι, τότε σίγουρα τα αποτελέσματα θα βγούνε και νιώθεις άνετα με οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Για εμάς το μοναδικό κίνητρο που υπάρχει είναι ότι φοράμε την φανέλα του ΠΑΟΚ και εκπροσωπούμε τον ΠΑΟΚ, οτιδήποτε άλλο, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για εμάς».

Σχετικά με τον Βιεϊρίνια: «Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχα μια συζήτηση μαζί του και όλοι μέσα στο σύλλογο καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα. Και μόνο αν είμαστε όλοι στο 200% της κατάστασης μας, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Αυτός ο παίκτης και αυτή η προσωπικότητα μου αρέσει πάρα πολύ, σίγουρα είναι μεγάλη βοήθεια για τον σύλλογο, και μας βοηθάει όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός, γιατί πραγματικά το προφίλ του είναι πραγματικά αυτό που θέλουμε.

Νομίζω πως πλέον, ότι όσο περνάνε τα παιχνίδια, τόσο καταλαβαίνουμε ότι η μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας είναι το ομαδικό της παιχνίδι. Εγώ δεν είμαι από τους προπονητές που απλά βλέπουν έναν παίκτη και λένε ότι αυτός μπορεί να παίξει μόνο εκεί η μόνο εκεί, σήμερα για παράδειγμα είδαμε ότι ο Ελ Καντουρί μπήκε στη θέση «7». 
 
Βάλαμε στο Λημνιό να παίξει στη θέση «2» και τον Ελ Καντουρί στην θέση «7». Αυτό δηλαδή που προσπαθώ να πω, δεν είμαι πιστός όσον αφορά το που θα αγωνιστεί ο κάθε παίκτης. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βλέπω τον αγώνα και να δίνω απαντήσεις σε αυτό που ζητάει η κάθε στιγμή του αγώνα.

Οπότε, αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να βάλουμε 2ο επιθετικό για να γεμίσουμε την περιοχή αλλά με την προσθήκη του Ελ Καντουρί σε εκείνη την θέση, να έχουμε και έναν τρίτο ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να μπαίνει και αυτός. Όσον αφορά τον Βιεϊρίνια, όλοι ξέρουμε ότι γυρνάει από έναν σοβαρό τραυματισμό, τον σοβαρότερο που μπορεί να έχει κάποιος παίκτης και τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό μπορεί να μας βοηθήσει σε τέσσερις θέσεις.

Για παράδειγμα, έπαιξε πέρυσι σαν αριστερός οπισθοφύλακας σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό μπήκε στη θέση «7» και μας βοήθησε, σήμερα στη θέση «11» έπαιξε καλά μέχρι να του τελειώσει η ενέργεια και μπορεί να παίξει και στη θέση νούμερα «10», εύκολα κιόλας, εκεί ξεκίνησε και την καριέρα του».

......................................................

Ο Τσούμπα Άκπομ μίλησε για τη νίκη απέναντι στην Ξάνθη και το χρόνο συμμετοχής του φέτος...

Αναλυτικά τόνισε:

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα, χρειάστηκε να παλέψουμε για τους τρεις βαθμούς. Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας, αλλά και με το αποτέλεσμα».

Για τα δοκάρια και τα ακυρωμένα γκολ του ΠΑΟΚ:
«Είναι η πρώτη φορά που βιώνω κάτι τέτοιο. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν 5-0, ήταν κάτι απίστευτο πραγματικά».

Για τον χρόνο συμμετοχής του: «Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν, όλοι θέλουν να αγωνίζονται, θέλω και εγώ να μπω και να προσφέρω στην ομάδα, είμαι πολύ συγκεντρωμένος στον ρόλο που έχω στην ομάδα».

Για τα σενάρια που τον θέλουν στο στόχαστρο ομάδων από την Αγγλία: «Είναι δύσκολο για εμένα το τελευταίο διάστημα, αλλά το μόνο που με απασχολεί είναι ότι θέλω να παίξω και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Το μόνο που σκέφτομαι και με απασχολεί είναι ο ΠΑΟΚ».

Για το αν καταλαβαίνει τα «θέλω» του Αμπέλ Φερέιρα:
«Νομίζω ότι η ομάδα έχει καταλάβει τα «θέλω» και τις απαιτήσεις του προπονητή και έχει προσαρμοστεί σε αυτά που ζητάει».

.................................................

Ο Ζοσέ Μαουρίσιο μίλησε για το πρώτο φετινό 90λεπτο που αγωνίστηκε...

Αναλυτικά ανέφερε:

Για το πρώτο 90λεπτο που χρησιμοποιήθηκε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου για την στήριξη τους. Σήμερα έκανα το πρώτο μου 90λεπτο χωρίς πρόβλημα ή κάποια ενόχληση και είμαι ευχαριστημένος και για αυτό αλλά και για την νίκη της ομάδας μου».

Για την παρουσία του στην προετοιμασία στην Ολλανδία: «Πράγματι, για εμάς τους ποδοσφαιριστές που επιστρέφουμε από τραυματισμό, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Ήμασταν στην προετοιμασία αλλά άλλο είναι να προπονείσαι με την ομάδα και άλλο να βλέπεις την προπόνηση από έξω. Έχω την στήριξη που χρειάζομαι αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο. Βρίσκομαι σε καλό δρόμο, είμαι χαρούμενος που έβγαλα το 90λεπτο και το κρατάω αυτό. Έχω την στήριξη του προπονητικού επιτελείου και των συμπαικτών μου».

Για την αλλαγή συστήματος από πέρσι:
«Σίγουρα είναι ένα σύστημα διαφορετικό σε σχέση με αυτό που παίζαμε πέρσι. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές παίρνουν πρωτοβουλίες, οι οποίες βοηθάνε στην ομάδα αλλά δεν υπάρχουν στο σύστημα που παίζουμε. Επιθετικά υπάρχουν πολλές αλλαγές στα «φτερά» της επίθεσης αλλά δεν θα αποκαλύψω κάτι άλλο. 
 
Το ποδόσφαιρο είναι πάνω κάτω το ίδιο. Σε σημαντικά ζητήματα είναι διαφορετικά όμως. Σήμερα καταφέραμε και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες από όλο το γήπεδο. Από δεξιά, από αριστερά και από τον άξονα. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, πήραμε την νίκη που την θέλαμε και στο τέλος ελπίζουμε πως θα είμαστε εμείς οι πρωταθλητές».

Για την «μάχη» του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό:
«Αρχικά, από τότε που ήρθα στον ΠΑΟΚ, δεν κοιτάω τι κάνει ο αντίπαλος μας αλλά μόνο το επόμενο παιχνίδι και αυτό το κάνω γιατί πιστεύω ότι αν είμαστε εμείς αυτό που πρέπει, θα καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Κάναμε έναν καλό πρώτο γύρο, μπορεί να μην κερδίσαμε κάποιο ντέρμπι αλλά σήμερα δείξαμε ότι έχουμε κατανοήσει την ιδέα που έχει ο προπονητής μας και στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα».

...................................................

Ο Δημήτρης Γιαννούλης μίλησε για τη νίκη κόντρα στη Ξάνθη και τη συνέχεια στη σεζόν...

Αναλυτικά τόνισε:

Για τη νίκη απέναντι στη Ξάνθη: «Τελειώνουμε τον πρώτο γύρο αήττητοι και είναι πολύ σημαντικό, θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς αλλά ήμασταν αρκετά άτυχοι. Σήμερα κερδίσαμε την Ξάνθη στην έδρα μας, θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει περισσότερα γκολ, είχαμε κάποιες ατυχίες, αγχωθήκαμε στα τελευταία λεπτά
».

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: «Δεν ασχολούμαστε με εξωαγωνιστικά ζητήματα, όπως είπα ήμασταν αγχωμένοι αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατόν».

Για τα μεταγραφικά σενάρια: «Δεν με επηρεάζουν όσα συζητιούνται για το όνομα μου, θα βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στο στόχο της δηλαδή στο νταμπλ».

Για τα επερχόμενα εκτός έδρας ματς με Παναιτωλικό και Πανιώνιο: «Παίζουμε με δυο ομάδες που χρειάζονται τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους από εμάς, αλλά αν κάνουμε αυτό που πρέπει και παρουσιαστούμε σοβαροί θα πάρουμε τους 6 βαθμούς».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4