Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Οκτωβρίου 2022

"Πέταξε" βαθμούς και στη Λιβαδειά! (2022)


Σαν σήμερα στις 9/10/2022, για την 7η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό ...

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Λιβαδειά χωρίς τον τραυματία Ντόουγκλας Αουγκούστο, αλλά και τους Κουλιεράκη, Μιχαηλίδη και Μπράντον, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να ρίχνει στη μάχη τους Κάργα, Ομάρ Ελ Καντουρί, αλλά και τους Τσαούση και Γκορντεζιάνι, με τον νεαρό φορ να παίρνει φανέλα βασικού για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο Δικέφαλος μπήκε στην αναμέτρηση και πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα, είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν βρήκε λύσεις να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήρθε στο 28′ με τον Ντάντας να κάνει μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, αλλά τον Νάρεϊ να μην κάνει καλή επαφή απέναντι από τον Μάρκοβιτς.

Στο 33′ ο Νάρεϊ έκανε το γύρισμα από αριστερά, κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Λύρατζης έστρωσε στον Κούρτιτς κι αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 44′ ήρθε κι η πιο σημαντική στιγμή του πρώτου μέρους με τον Γκορντεζιάνι να κάνει εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή και τον Μάρκοβιτς να διώχνει με εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε με περισσότερη ένταση και στο 48′ έχασε απίθανη τριπλή ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. 
 
Ο Λύρατζης γέμισε στην περιοχή, ο Κούρτιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ο Νάρεϊ στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα πάνω σε αντίπαλο αμυντικό, ενώ ο επερχόμενος Ελ Καντουρί πλάσαρε αλλά η μπάλα ακούμπησε σε παίκτη των γηπεδούχων κι έφυγε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κάργας απείλησε με κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τους Ολιβέιρα , Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια στο 61′ και στο 62′ o Δικέφαλος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Κάργα να κάνει την κεφαλιά και τον Μπαχανάκ να διώχνει στη γραμμή, ενώ στην επαναφορά ο Ίνγκασον ήταν άστοχος.

Στο 72′ ο Βιεϊρίνια αντικαταστάθηκε καθώς ένιωσε ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον Κωνσταντέλια να παίρνει τη θέση του και τον Α. Ζίβκοβιτς να οπισθοχωρεί σε ρόλο αριστερού μπακ.

Στην επόμενη φάση ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ έκανε εξαιρετική κάθετη στον Νάρεϊ , αυτός παρά το μαρκάρισμα έμεινε όρθιος και πλάσαρε τον Μάρκοβιτς για το 0-1.

Ο Λεβαδειακός πήρε ρίσκα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, έψαξε την ισοφάρισε, ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους αλλά δεν κατάφερε να καθαρίσει τη νίκη και το πλήρωσε στο 90+3′. Μετά από απόκρουση του Κοτάρσκι σε γέμισμα από φάουλ μέσα στην περιοχή του Δικεφάλου, η μπάλα κατέληξε στον Μπελμόντ κι αυτός με σουτ έκανε το 1-1.

Στην τελευταία φάση του αγώνα η ομάδα του Λουτσέσκου έμεινε με 10 παίκτες μετά από μαρκάρισμα του Α.Ζίβκοβιτς εκτός περιοχής, με τον Κοτάρσκι να έχει απάντηση στην εκτέλεση της στημένης φάσης και να κρατάει το 1-1. 
 
Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός:
Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα (Μπαχανάκ), Δούμτσιος, Λιάγκας, Τόρο (Μπελμόντ), Νίκας, Παναγιώτου και Τσάπρας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Τσαούσης (Βιεϊρίνια 61′, Κωνσταντέλιας 72′), Κάργας, Ίνγκασον, Λύρατζης, Ντάντας (Μπίσεσβαρ 72′), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί (Σβαμπ 83′), Α.Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Γκορντεζιάνι (Ολιβέιρα 62′).

......................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε:

Για την παθητικότητα που έδειξε η ομάδα τα τελευταία λεπτά και την αλλαγή του Ελ Καντουρί:
«Δεν μπορώ να πω κάτι για την αλλαγή, δεν είναι κακός παίκτης ο Σβαμπ. Θέλαμε έναν παίκτη, πιο δυνατό παίκτη εκείνη την ώρα. Η οπισθοχώρηση είναι λογική, θέλαμε να κρατήσουμε το παιχνίδι. Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα και δεν υπάρχουν εξηγήσεις. Τα τελευταία λεπτά δεν μπορούν να εξηγηθούν, αλλά δεν είναι πως χάσαμε τον έλεγχο ή τον απέκτησε ο αντίπαλος. Ήταν ένα ματς με μεγάλες μπάλες, που ήταν φυσιολογικό να φτάσει σε αυτή την εξέλιξη. Είναι ένα γκολ που δεχόμαστε αν δείτε, από πολλά μέτρα μακριά. Ό,τι κάνουμε, λειτουργεί εναντίον μας.

Δεν μπορώ να πω πως κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, παρ' όλα αυτά δημιουργήσαμε 4-5 ευκαιρίες. Δεν πίστεψα πως θα το χάσουμε καθ' όλη τη διάρκεια, ο αντίπαλος με 1-2 ευκαιρίες κατάφερε να σκοράρει. Αυτό που μας λείπει είναι η αυτοπεποίθηση, πως στο ένα γκολ, μπορούμε να σκοράρουμε κι' άλλο για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Αυτό το καταλαβαίνει ο αντίπαλος, δείχνουμε ευάλωτοι. Ακόμη και στο γκολ και σε μια στατική φάση, και η αντίδραση μας για τη δεύτερη μπάλα, ήταν σωστή, προσπαθήσαμε να το σταματήσουμε. Δεν είμαστε αρκετά δυνατοί πνευματικά, ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε το παιχνίδι ακόμα και όταν το αποτέλεσμα είναι ρευστό».


Για τα μυϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, την αποχώρηση του Βιεϊρίνια και το γεγονός ότι ο Ζίβκοβιτς αναγκαστικά αγωνίστηκε στη θέση του: «Πιστεύω πως ο Ζίβκοβιτς στη τελευταία φάση του πέναλτι που τελικά δεν δόθηκε, είχε σωστή αντίδραση, για να σώσει μερικά πράγματα. Σε μια φάση που οι δύο κεντρικοί αμυντικοί δεν είχαν σωστή εκτίμηση της φάσης. Με τον Αντρέ συζητήσαμε πριν μπει για τον χρόνο που θα συμμετείχε, το σκεπτικό για το οποίο μπήκε και αυτό και ο Ολιβέιρα ήταν να μας δώσουν κάτι διαφορετικό με τη ποιότητα τους και αυτό φάνηκε και στο γκολ που σημειώσαμε.

Αναφορικά με τους τραυματισμούς, δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει. Κάποιοι έχουν πρόβλημα στη μέση. Η ηλικία είναι ένας σημαντικός παράγοντας, από εκεί και πέρα είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν σταθερά κάποιο θέμα, άρα δεν μας δημιουργείται ανησυχία».


Για τον Ζίβκοβιτς που αγωνίστηκε ως μπακ, δεδομένου του θέματος που προέκυψε με τον Βιεϊρίνια και αν θα μπορούσε να υπήρχε ένας παίκτης τέτοιος στον πάγκο: «Μια αλλαγή που ήταν προγραμματισμένη ήταν να αντικατασταθεί ο Λύρατζης και να περάσει ο Βιεϊρίνια στη θέση του. Ο Κωνσταντέλιας να πάρει θέση στο γήπεδο και ο Ζίβκοβιτς να πάει στη θέση αυτή. Έτσι είχαμε σαν σκεπτικό, να φέρουμε περισσότερους παίκτες από την άμυνα προς την επίθεση, το παιχνίδι ήταν στο 0-0. Έχει αγωνιστεί σε αυτή τη θέση στο παρελθόν στην Εθνική, ακόμα και αν είναι ένα σύστημα με 5 στην άμυνα. Από εκεί και πέρα είμαστε πολύ ξεκάθαροι, έχουμε μια πλήρη εικόνα. Ο Ράφα Σοάρες είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος πιέζει πολύ τον εαυτό του. Νομίζω όμως πως τη συγκεκριμένη στιγμή έχουμε ορίσει σωστά την ιεραρχία των ποδοσφαιριστών. Ο Αντρέ με την εμπειρία του μπορεί να σε βοηθήσει πολύ, ιδιαίτερα στην ανάπτυξη που είναι πολύ χρήσιμος. Μπορεί να στείλει την μπάλα όπου θέλει και δεδομένου πως έχουμε μια ομάδα με αυτό το σκεπτικό, είναι ένας παίκτης. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για το τι θα μπορούσε να κάνει αν ήταν εδώ».

Για την αλλαγή του Ντάντας αλλά και του Ομάρ και πως μετά από αυτές η ομάδα έδειξε να χάνει εύκολα τη μπάλα: «Δεν συμφωνώ. Ο Ντάντας δεν πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του, το σκεπτικό ήταν να φέρουμε έναν παίκτη πιο πίσω που θα μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι αλλά να βρίσκεται και στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ομάρ το έκανε αυτό και θεωρώ πως ήμασταν ισορροπημένοι σε αυτό το κομμάτι. Σε κάποια φάση πρέπει να κάνει οτιδήποτε για να διαταράξεις την ισορροπία του αντιπάλου. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα μας ακολουθούν σε κάθε ματς. Παίζουμε κυριαρχικά, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια νίκη για να βοηθηθούμε σε κάθε επίπεδο».

Σχετικά με το αρνητικό σερί που «τρέχει» ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας από τον περασμένο Μάρτιο και πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί η νοοτροπία νικητή: «Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις μέσα σε αυτό το διάστημα, δεν είναι εύκολο να φτιάξεις τέτοιο γκρουπ. Ενδεχομένως ακόμα να μην έχουμε αυτή τη νοοτροπία, που χτίζεται μέσα από νίκες. Δεν θέλω να μιλήσω για πέρυσι που αγωνιζόμασταν με τη μισή ομάδα στα πλέι οφ, φέτος είμαστε ένα νέο γκρουπ που πρέπει να βρούμε χημεία. Πρέπει να βρεθεί η σύνδεση, μπορεί να λείπει η πίστη. Δεν είναι μόνο η δουλειά, χρειάζεται και η αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να το επηρεάσουν, υπάρχουν πολλές στιγμές που τα πράγματα δεν είναι καλά, αλλά όλα πάνε με το μέρος σου. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είμαι ένας τυχερός άνθρωπος. Είμαι τυχερός που πέρυσι είχα ένα γκρουπ που έδινε το 150% των δυνατοτήτων του, φέτος δεν συμβαίνει αυτό, ενδεχομένως να έχω αυτή την ατυχία, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο καθένα».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4