Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Οκτωβρίου 2022

Πλήρωσε τα λάθη του στη Ν. Φιλαδέλφεια (2022)


Σαν σήμερα στις 30/10/2022, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 στο ντέρμπι της OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ, για την 10η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2022-2023...

Τα πάντα στο ποδόσφαιρο, ειδικά στο ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δύο λάθη στην ανάπτυξη από την πίσω ζώνη, ένα σε κάθε ημίχρονο, στοίχισαν και ήρθε η ήττα!
 
Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Αθήνα για να παίξει το ποδόσφαιρό του και να παλέψει για τους τρεις βαθμούς, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες. Σάστρε, Ράφα Σοάρες και Κωνσταντέλιας πήραν θέση στην αρχική 11άδα για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν κι ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Ο Κωνσταντέλιας στο 4′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από κομπίνα η μπάλα του ήρθε μέσα στην περιοχή, έκανε το κοντρόλ, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο.

Στο 8′ ο Ντόουγκλας έκανε σπουδαία προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Ολιβέιρα , αλλά αυτός με το κεφάλι δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ ισορρόπησε, χωρίς όμως να δημιουργήσει ευκαιρίες, πέρα από ένα τυχερό σουτ του Αραούχο, με τη μπάλα να κοντράρει και να αναγκάζει τον Κοτάρσκι να κάνει μία σπουδαία επέμβαση.

Στο 36′ η αθηναϊκή ομάδα άνοιξε το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία, μετά από τάκλιν του Αραούχο πάνω στο Ντάντας και ασίστ του Ελίασον. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, με τον Κοτάρσκι να σταματάει δύο προσπάθειες τον Πινέδα και Γκαρσία.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πήρε τη μπάλα στα πόδια του, είχε την κατοχή σε μεγάλο ποσοστό, με την ΑΕΚ να δίνει χώρο, αλλά τους παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου να μην βρίσκουν τρόπο να φτάσουν στην εστία του Αθανασιάδη.

Μάλιστα η ΑΕΚ κατάφερε στο 61′ να διπλιάσει τα τέρματά της με τον Γκατσίνοβιτς να παίρνει την ασίστ από τον Ελίασον και να εκτελεί για το 2-0.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έμειναν στο δικό τους μισό, ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη όποιον παίκτη είχε διαθέσιμο, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Δείτε φωτογραφίες και video ΕΔΩ.
Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ
 
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:
Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89' Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα (76' Γιόνσον), Ελίασον (82' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82' Μάνταλος), Γκαρσία, Αραούχο (89' Γαλανόπουλος).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (66' Σβαμπ), Κούρτιτς (66' Ελ Καντουρί), Ντόουγκλας, Νάρεϊ (66' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα.

..................................

Iκανοποιημένος από την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά απογοητευμένος από την ήττα κόντρα στην ΑΕΚ δήλωσε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ υπογράμμισε πως η ομάδα θα παρουσιαστεί «καλύτερη στη συνέχεια» καλώντας τον κόσμο του «Δικεφάλου» να κάνει «υπομονή» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ομάδα θα αλλάξει» και «τίποτα δεν έχει κριθεί».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 19χρονος μεσοεπιθετικός:

Για το παιχνίδι: «Μπήκαμε μουδιασμένοι και κάναμε εύκολα λάθη που πληρώσαμε, είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και χαρούμενος από την εμπιστοσύνη του προπονητή. Είμαι χαρούμενος που με εμπιστεύτηκε σήμερα».

Για την εικόνα του στο γήπεδο: «Ο προπονητής μου ζητά να παίζω κλειστά και να πηγαίνω όταν φεύγει η μπάλα, έδωσα το 100% σήμερα».

Για το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ με νεαρούς παίκτες: «Παίζουν νεαροί παίκτες, αυτό θα βγει στη συνέχεια και η ομάδα θα είναι καλύτερη».

Για την εικόνα της ΑΕΚ: «Ξέραμε πως θα μπουν επιθετικά, το γνωρίζαμε ότι θα γίνει έτσι, δεν εκμεταλλευτήκαμε τους χώρους που έπρεπε και πληρώσαμε τα λάθη μας».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Πρέπει να κάνει υπομονή, είμαστε ακόμη στην αρχή, η ομάδα θα αλλάξει, τίποτα δεν έχει κριθεί.»

............................................

Τα περιθώρια για τον ΠΑΟΚ έχουν στενέψει, με τον Στέφαν Σβαμπ να κάνει λόγο περί επιτακτικής ανάγκης της ομάδας να κάνει το 3/3 μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ.

Χωρίς διάθεση για δικαιολογίες, ο Στέφαν Σβαμπ μίλησε για την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΠΑΟΚ, για την ήττα στο ντέρμπι από την ανώτερη αγωνιστικά ΑΕΚ, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι να σηκώσουν κεφάλι για να επιτευχθεί το 3/3 μέχρι την διακοπή...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αυστριακός μέσος του Δικεφάλου: «Μια ήττα πάντα πονάει, ειδικά σε ένα ντέρμπι, σε ένα παιχνίδι που θέλεις να κερδίσεις. Θέλαμε τους βαθμούς για πολλούς λόγους, ήταν σημαντικό για εμάς ακόμη και σε περίπτωση που δεν μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη, να φεύγαμε έστω με την ισοπαλία. 

Αυτοκτονήσαμε αγωνιστικά και κάναμε λάθη που έδωσαν δικαίωμα στην ΑΕΚ να μπει μπροστά στο σκορ και το έργο μας έγινε πολύ δύσκολο για να γυρίσουμε το ματς. Η ΑΕΚ άξιζε να κερδίσει το ματς, εκμεταλλεύτηκε τα δυο σημαντικά μας λάθη».

Για το αν τέτοιες βραδιές με δύσκολα αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν μια ομάδα που χτίζεται, όπως ο ΠΑΟΚ: «Πάντα βοηθάνε ακόμα και τέτοιες ήττες, για να μάθουμε πράγματα. Αυτό δεν αφορά μόνο τους νεαρούς παίκτες που έχουμε στο ρόστερ, αλλά αφορά όλη την ομάδα. 

Υπάρχει μια καλή μίξη έμπειρων και νεαρών παικτών στην ομάδα φέτος και δεν θα πρέπει να συζητάμε μόνο για τους νεαρούς. Δεν θα πρέπει να αποτελεί μια δικαιολογία ότι έχουμε νέους παίκτες σε ηλικία στην ομάδα, γιατί υπάρχουν και έμπειροι που μπορούν να βοηθήσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. 

Ναι, φυσικά, έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα ως ομάδα από τέτοιες καταστάσεις και τέτοιες ήττες. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και το γνωρίζουμε αυτό. Μετά την νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, χάσαμε βαθμούς απέναντι στον Αστέρα και χάσαμε από την ΑΕΚ. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, να δούμε την συνέχεια και να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε φάσεις μετά την ευκαιρία του Ολιβέιρα κόντρα στην ΑΕΚ: «Είναι γνωστός ο τρόπος παιχνιδιού μας. Θέλουμε να ελέγχουμε τον ρυθμό της αναμέτρησης και με ανάπτυξη από πίσω με κυκλοφορία της μπάλας, να φτάσουμε στην αντίπαλη περιοχή με καλές προϋποθέσεις. Δεν καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως ακριβώς θέλουμε και ξέρουμε. 

Η ΑΕΚ ήταν πολύ aggressive και εμείς από την άλλη δεν ήμασταν όσο aggressive έπρεπε για να κάνουμε και εμείς κλεψίματα και να επιτεθούμε στην εστία τους. Είχαμε μηδέν τελικές στην εστία του αντιπάλου και αν δεν κάνεις τελικές στην εστία, δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα. 

Δεν ήταν ο στόχος μας απλά να καθόμαστε πίσω και να παίζουμε άμυνα, απλά έπρεπε να δείξουμε ένα πιο αποφασιστικό πρόσωπο κόντρα στο aggressive στοιχείο που έβγαλε η ΑΕΚ στο γήπεδο».

Για το πως εξηγεί την εικόνα της ομάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Ο δικός μας τρόπος παιχνιδιού είναι συγκεκριμένος και θέλουμε να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας όσο περισσότερο γίνεται. Προσπαθήσαμε στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ειδικά πριν το 1-0 αλλά η ΑΕΚ ήταν πολύ πιεστική και είχαμε προβλήματα γιατί μας πίεσε πολύ ψηλά στο γήπεδο. 

Εμείς... αυτοκτονήσαμε, γιατί χάσαμε κάποιες επικίνδυνες μπαλιές σε σημαντικά σημεία του αγωνιστικού χώρου και δεχτήκαμε γκολ λόγω κάποιων λαθών. Δεν ήμασταν καλοί στις επιλογές μας με την μπάλα στα πόδια και αυτό μας στοίχισε στο build up και η ΑΕΚ βρήκε τρόπο να πετύχει δυο γκολ».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μακριά από την δεύτερη θέση και το πως βλέπει το μέλλον για τον ίδιο και για την ομάδα: «Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, είναι η αλήθεια. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να κοιτάξουμε μπροστά και να μην αφήσουμε τα αρνητικά αποτελέσματα να μας επηρεάσουν στο μέλλον. 

Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι στην έδρα μας, είναι επιτακτική η ανάγκη για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Έμειναν τρία παιχνίδια μέχρι την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο και πρέπει να κάνουμε το 3/3 για να βελτιώσουμε την βαθμολογική μας κατάσταση και ταυτόχρονα να ανέβουμε και ψυχολογικά. 

Ο Παναθηναϊκός είναι αρκετά μακριά και έχει ξεφύγει, αλλά όλες οι άλλες ομάδες είναι κοντά μεταξύ τους και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε και πριν αλλά και μετά την διακοπή».
............................................

Tην πεποίθησή του πως ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί καλύτερος στη συνέχεια του πρωταθλήματος με δουλειά κάθε βδομάδα εμφανίστηκε ο Ράφα Σοάρες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος μπακ μετά την ήττα από την ΑΕΚ:

Για τη συμμετοχή του και το παιχνίδι: «Είμαι χαρούμενος για την επιστροφή μου αλλά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, προσπαθήσαμε, πρέπει να βελτιωθούμε ξεκινώντας από το επόμενο παιχνίδι».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στην άμυνα: «Eίναι πάντα σημαντικό να δουλεύουμε βδομάδα με τη βδομάδα, και εγώ και ο Σάστρε ξέρουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε, έχουμε μία ακόμη βδομάδα για να βελτιωθούμε και την επόμενη βδομάδα θα είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα».

Για την πίεση της ΑΕΚ: «Φυσιολογική η πίεση, είναι κατά κοινή ομολογία ένα ωραίο γήπεδο.»

................................................

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί μίλησε για την ήττα από την ΑΕΚ, έκανε λόγο για συλλογική ευθύνη, στάθηκε στους 'χαζούς' βαθμούς που έχουν στοιχίσει, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια για τον ΠΑΟΚ!

Για συλλογική ευθύνη έκανε λόγο ο Ομάρ Ελ Καντουρί, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στην OPAP Arena. Όπως ανέφερε: «Πιστεύω ότι πριν το γκολ της ΑΕΚ, δεν ήταν καλύτεροι από εμάς. Το δεχθήκαμε από ένα δικό μας λάθος και υποφέραμε μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, αλλά και στην αρχή του δευτέρου για ένα διάστημα. 

Σκόραραν δύο γκολ, όταν βρεθήκαμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα απ' ότι τα πήγαμε σε αυτό το ντέρμπι. Η ομάδα πρέπει να είναι καλύτερη, όλοι πρέπει να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Αυτό είναι ευθύνη όλων».

Σε ερώτηση για το τί φταίει που ο ΠΑΟΚ έχει περιέλθει σε μία δύσκολη κατάσταση, τόνισε: «Το πρόβλημα είναι πως πετύχαμε μια σπουδαία νίκη πριν από δύο εβδομάδες, κόντρα στον Ολυμπιακό, και μετά από αυτό το τρίποντο, όλα πήγαιναν καλά στις προπονήσεις. Αλλά ούτε με τον Αστέρα καταφέραμε να παίξουμε καλά, ούτε κόντρα στην ΑΕΚ. 

Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα, πρέπει να τα πάμε καλύτερα, γιατί παίζουμε στον ΠΑΟΚ και δεν μας αξίζει να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Όλοι μας, από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο ποδοσφαιριστή πρέπει να τα δώσουμε όλα, αν θέλουμε να τα πάμε καλύτερα».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να φανεί απειλητικός, σημείωσε: «Μας έλειψε η τελική πάσα. Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ, δέχεσαι πίεση από τον αντίπαλο. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να μας βοηθήσουν να το βελτιώσουμε κι αυτό, γιατί όπως είπα, η απόδοση μας δεν είναι αρκετή. 

Πρέπει να είμαστε καλύτεροι, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα. Έχουμε τρία παιχνίδια μέχρι τη διακοπή και δεν μπορούμε να χάσουμε κι άλλους βαθμούς σε αυτά».

Όσο για την πίεση που υπάρχει με την ψαλίδα να ανοίγει... βαθμολογικά, υπογράμμισε: «Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι. Έχουμε χάσει πολλούς 'χαζούς' βαθμούς. Πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα, επειδή μέχρι στιγμής μετά από μια νίκη, έρχεται μια ισοπαλία ή μια ήττα. Να έχουμε μια συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, αυτό είναι που μας λείπει τώρα. Όπως είπα, παιχνίδι με παιχνίδι, να κερδίσουμε τα επόμενα τρία παιχνίδια, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι... Αν όχι, θα είναι μια δύσκολη χρονιά».

..................................................

Στα λάθη και στις λεπτομέρειες που στοίχισαν στον ΠΑΟΚ και έφεραν την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ αναφέρθηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου με τον τεχνικό του Δικεφάλου να στέκεται και στις χαμένες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε: «Το παιχνίδι ήταν αρκετά περίεργο. Ξεκινήσαμε καλά, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε καθώς είχαμε δύο ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι χάθηκε με δύο λάθη στο build up μας. Το ένα από αυτά κόστισε και δεχτήκαμε γκολ.

Οι λεπτομέρειες αυτές μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι και την έκβαση του. Το πρώτο λάθος που κάναμε και έφερε το γκολ έφερε ορμή στην ΑΕΚ και με τη βοήθεια του γηπέδου. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο όταν γίνονται τέτοια λάθη.

Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και πώς θα πάρουμε το τρίποντο. Θα συνεχίσουμε να προχωράμε...»

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4