Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Σεπτεμβρίου 2022

Φιλική νίκη επί της ΑΕΚ (1966)


Σαν σήμερα στις 21/9/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο υπό το φως των προβολέων την ΑΕΚ, στην άτυπη ρεβάνς του αγώνα που έγινε πριν τρεις μέρες στην Αθήνα και είχε τελειώσει 0-0...

Ο Δικέφαλος του Βορρά, μπροστά σε 17.000 θεατές, πήρε τη νίκη επικρατώντας με 2-0 και πήρε το Κύπελλο που είχε αθλοθετήσει η διοίκηση της ΑΕΚ, για την ομάδα που θα επικρατούσε στις δύο αυτές αναμετρήσεις!

Κορυφαίος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Νικολαΐδης, ο οποίος εξαφάνισε τον Μίμη Παπαϊωάννου, παίζοντάς τον "man to man" σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Εκτός του Νικολαΐδη, ξεχώρισαν οι Γιακουμής, Βασιλειάδης και Μουρατίδης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, ενώ από την ΑΕΚ οι Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ και Βασιλείου.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η αθηναϊκή ομάδα κέρδισε πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Φουντουκίδης, με τον Παπαϊωάννου να το εκτελεί άουτ, ενώ στο 44' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά του Γιακουμή, που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Πετράκης.

Στο 70' ο Κοντογιώργος εκτέλεσε κόρνερ και ο Φουντουκίδης με κεφαλιά σημείωσε το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ στο ματς, μιας και ο Μουσελεμίδης σταμάτησε σε δύο περιπτώσεις τις δύο προσπάθειες του Παπαϊωάννου (ένα σουτ και μία κοντινή κεφαλιά).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο γενικός γραμματέας της ΑΕΚ, παρέδωσε -σίγουρα με βαριά καρδιά- το αθλοθετηθέν Κύπελλο στον ΠΑΟΚ!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Τάτσης, Μουρατίδης, Γιακουμής, Λέανδρος (Κοντογιώργος), Βασιλειάδης, Χαραλαμπίδης, Νικολαΐδης, Αφεντουλίδης.

ΑΕΚ: Πετράκης, Σοφιανίδης, Βασιλείου, Φραγκουδάκης, Μπαλλόπουλος, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Νικολαΐδης, Καραφέσκος, Παπαϊωάννου, Μαστρακούλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4