Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Σεπτεμβρίου 2022

Αγχωτική νίκη με κακό δεύτερο ημίχρονο (2021)


Σαν σήμερα στις 22/9/2021, o ΠΑΟΚ νίκησε 1-2 εκτός έδρας τον Παναιτωλικό, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, της περιόδου 2021-2022...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και με οργανωμένο παιχνίδι κατάφερε νωρίς νωρίς να βγάλει καλή τελική με τον Μούργκ να μπαίνει μέσα στην περιοχή και μετά από διπλή προσπάθεια να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Η ομάδα αναπτυσσόταν είτε από τα πλάγια είτε ψάχνοντας στον κενό χώρο με μπαλιές από την πίσω ζώνη. Στο 15ο λεπτό νέα καλή φάση με τον Μιτρίτα να συνδυάζεται με τον Άκπομ και τον τελευταίο να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ κράταγε μακρυά τον αντίπαλο από τα καρέ του, ο οποίος ότι τελικές είχε ήταν από κόρνερ. Πρώτη σοβαρή απειλή από τους Αγρινιώτες στο 27ο λεπτό με την μπάλα να περνάει μπροστά από τον Πασχαλάκη χωρίς να την ακουμπάει κανείς.

Στο 31ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ με μια εξαιρετική μπαλιά 30 μέτρων του Ντόουγκλας στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου, με τον Μιτρίτα να μπαίνει στην περιοχή και με το κεφάλι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ρουμάνος παρότι αρκετά κοντός, μπήκε με έξυπνο τρόπο στην τροχιά της μπάλας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, μέχρι το 47ο λεπτό όπου από κόρνερ οι Αγρινιώτες χάσανε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Έξυπνη εκτέλεση αλλά το τελείωμα του επιθετικού έστειλε την μπάλα εκτός.

Στο 2ο μέρος ο ΠΑΟΚ θ μπορούσε να καθαρίσει το ματς στη φάση του 47ου λεπτού όπου ο Σβαμπ στον κενό χώρο βγάζει τον Τέιλορ από τα δεξιά, με τον βραζιλιάνο να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Από αυτό το σημείο και μετά τα ηνία του αγώνα πήραν οι γηπεδούχοι όπου ανέβασαν πίεση και δειλά δειλά πάτησαν την περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος φάνηκε ιδιαίτερα νευρικός και χωρίς καθαρό μυαλό από τα χαφ έχανε χώρο στο γήπεδο.

Αποτέλεσμα αυτού στο 58ο λεπτό μετά από κόρνερ οι γηπεδούχοι πήραν τις κεφαλιές μέσα στην περιοχή και ισοφάρισαν. Ο χώρος του κέντρου έμοιαζε άναρχος και ο Λουτσέσκου πέρασε στην φτερά τους Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ ώστε να τονώσει την επιθετική γραμμή.

Ο αντίπαλος έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να σηκώνει το Σφιντέρσκι στη θέση του Άκπομ. Ο Πολωνός πάτησε καλύτερα στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ κράτησε λίγο μπάλα παραπάνω.

Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν το γκολ του Σίντκλεϊ στο 78ο λεπτό, μετά από συνδυασμό των Μπίσεσβαρ και πάσα με το στήθος του Σφιντέρσκι. Η μπάλα κρύφτηκε μέσα την περιοχή και ο αριστερός μπακ της ομάδας με ένα κοντρόλ και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο μετά το γκολ και θα μπορούσε να κάνει ένα ακόμα γκολ, αν οι τελικές πάσες ήταν καλύτερες.

Το παιχνίδι επιφύλασσε μια ακόμα μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους στο 88ο λεπτό με τα χαφ να αφήνουν ανενόχλητο τον παίκτη του Παναιτωλικού να βγάλει σέντρα, τον Καρέλη να βρίσκει την μπάλα και τον Πασχαλάκη να κάνει μία ακόμα μεγάλη απόκρουση σε τετ-α-τετ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν ψυχωμένο αντίπαλο και παρόλο που έδειξε μια πολύ καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο εμφάνισε τις γνωστές παθογένειες. Δεν πάτησε καλά στον αγωνιστικό χώρο, πράγμα το οποίο πρέπει άμεσα να λύσει.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκεζ, Χουχούμης, Βργκοτς, Λούι, Βέργος, Ντίας, Κορνέλιους (85' Μαλής), Ντουάρτε (81' Μπαρμπόσα), Φλόρες (70' Βαρόνε), Μόρσεϊ (46' Μεντόσα), Τσιγγάρας (85' Καρέλης) .

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μουργκ (63' Α.Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (63' Μπίσεσβαρ), Άκπομ (71' Σφιντέρσκι).

........................................

Ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα βρήκε το δεύτερο γκολ του με την φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον Ρουμάνο να σχολιάζει την σημαντικότητα της νίκης απέναντι στον Παναιτωλικό για την ψυχολογία της ομάδας αλλά και τα ποσοστά απόδοσης των νέων παικτών, που θα ενισχυθούν με το πέρας του χρόνου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γκολ που πέτυχε, πως περίμενε τη κίνηση και αν έχει δουλευτεί: «Σίγουρα είχαμε δουλέψει κάτι τέτοιο, είδα ότι Αουγκούστο έχει την μπάλα. Σε αυτές τις στιγμές φεύγεις στον χώρο και επιτίθεσαι».

Ενώ συνέχισε:
«Γνωρίζαμε πριν έρθουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα. Είναι αρχή της περιόδου είμαστε καινούριοι παίκτες και θέλουμε να προσαρμοστούμε. Γνωρίζω πως θέλουν να κερδίζουμε. Σημαντικό να πάρεις τη νίκη σε τέτοιες περιπτώσεις. Γνωρίζω ότι θέλουν να παίρνει τη νίκη η ομάδα με 2-0 και 3-0 αλλά δεν γίνεται πάντα αυτό. Αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί. Θα μας βοηθήσει αυτή η νίκη στην συνέχεια στον τομέα της ψυχολογίας.

Σίγουρα δεν είμαστε στο 100% χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα προετοιμαζόμαστε περισσότερο για να φτάσουμε στο σημείο που θέλει ο προπονητής».


........................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 3η αγωνιστική της Super League 2021-22 αποκλειστικά από την κάμερα του PAOK TV.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4