Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιουλίου 2022

Ισόπαλος στο φιλικό με την ΑΖ Άλκμααρ (2022)


Σαν σήμερα στις 6/7/2022, στο τρίτο φιλικό της προετοιμασίας του έδωσε στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ και αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με την ΑΖ Άλκμααρ ...

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε χωρίς καθαρό επιθετικό, καθώς ο Ολιβέιρα προφυλάχτηκε μετά από χτύπημα που δέχθηκε στην προπόνηση κι ο Τσόλακ είναι στην Αγγλία για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους Ρέιντζερς.

Εκτός κι ο Ομάρ Ελ Καντουρί με πρόβλημα τραυματισμού, απών κι ο Αντρέ Ρικάρντό, που ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης.

Οι επιλογές του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν περιορισμένες. Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Γιάννη Κωνσταντέλια και Μάριο Τσαούση για την τριπλέτα της επίθεσης και δικαιώθηκε.

Στο 5′ ο Σέρβος με ατομική ενέργεια και προβολή έκανε το 0-1, ενώ στο 13′ ο Κάργας με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κωνσταντέλια έκανε το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε τις δύο πρώτες ευκαιρίες του, πήρε το προβάδισμα και έκανε σωστή διαχείριση. Οι Ολλανδοί από την πλευρά τους πίεσαν ψηλά, προσπάθησαν να κλέψουν μπάλες και το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο μέρος.

Στο 27′ η Άλκμααρ μπήκε στο παιχνίδι με τον Παυλίδη να σκοράρει με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, με το 1-2 να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τον Βιεϊρίνια, ενώ στο 60′ πέρασε στο παιχνίδι και τον Γιάσμιν Κούρτιτς. Το τέμπο του αγώνα ήταν καλό και στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί καλά τη μπάλα παρά τις πολλές αλλαγές και να φτιάχνει προϋποθέσεις για ευκαιρίες.

Γκολ όμως βρήκε μόνο η Άλκμααρ, η οποία με τον Γκρίφιθ στο 72′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Το τελευταίο φιλικό της ομάδας ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο (9/7) στις 17:00 κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, παιχνίδι που θα διεξαγόταν αυστηρά κεκλεισμένων των θυρών.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

Α' μέρος:
Κοτάρσκι, Λύρατζης, Κάργας, Μιχάι, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες, Κωνσταντέλιας, Α.Ζίβκοβιτς, Τσαούσης.

Β' μέρος: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κάργας (60′ Κουλιεράκης), Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Φιλίπε Σοάρες (60′ Κούρτιτς), Ντόουγκλας, Ντάντας, Κουαλιάτα, Λάμπρου, Τζίμας.

...............................

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος στο τρίτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, κόντρα στην Άλκμααρ, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να τονίζει σε δηλώσεις του, ότι η ομάδα είναι αγωνιστικά μεν σε καλό επίπεδο, αλλά χρειάζονται κι άλλες μεταγραφές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Μου αρέσουν τα παιχνίδια με ολλανδικές ομάδες, γιατί έχουν ένταση, γρήγορο ρυθμό, είναι δυνατά και μπορούν να μας προετοιμάσουν δυνατά για τη συνέχεια».

Για το πως εξελίσσεται η προετοιμασία:
«Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή τα δεδομένα αλλάζουν ανά πάσα στιγμή, από το γεγονός ότι έρχονται και φεύγουν ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να διαμορφώσουμε το τελικό γκρουπ για τα επίσημα παιχνίδια, θεωρώ ότι το επίπεδο της ομάδας είναι αρκετά καλό. Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν πολύ για να εμφανιστούμε έτοιμοι».

Αυτά τα παιχνίδια δίνουν τη δυνατότητα να δούμε ποδοσφαιριστές σε διαφορετικές θέσεις. Για να δούμε αν έχουν περιθώρια βελτίωσης. Για παράδειγμα ο Τζίμας, είναι εξτρέμ αλλά σε ομάδες που πιέζουν ψηλά, θα έχει ενδιαφέρον ενδιαφέρον στο μέλλον για μπακ , ο Ντάντας έπαιξε ως 10 για να δούμε αν μπορεί να προσφέρει πράγματα εκεί. 

Έχουμε παίκτες που είναι σε πιο υψηλό επίπεδο καταπόνησης, όπως οι Κουαλιάτα και Σάστρε, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το επίπεδο επιφόρτισης. Ο Κάργας έπαιξε 60 λεπτά γιατί δεν συμμετείχε σε προηγούμενο παιχνίδι, θέλουμε να έρθουν όλοι στο ίδιο επίπεδο».

Για τον Τσόλακ και ότι θα συνεχίσει εκτός ΠΑΟΚ:
«Ξέρω ότι θα έρθει ένας στράικερ γρήγορα, στην προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν θα προλάβει εδώ. Περιμένω έναν επιθετικό, όπως κι ένα δεκάρι, ένα παίκτη στα άκρα της επίθεσης, χρειαζόμαστε κι άλλους ποδοσφαιριστές».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4