Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Μαΐου 2022

Η ιστορία μιας τρομπέτας που αποσύρθηκε (2011)


Σαν σήμερα στις 23/5/2011, έγινε γνωστό ότι η θρυλική τρομπέτα του Λαυρέντη, αποσύρεται ...

Ύστερα από σαράντα ολόκληρα χρόνια έφτασε η στιγμή ο γνωστός τρομπετίστας να παραδώσει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ την τρομπέτα, με την οποία έγραψε τη δική του ιστορία στην Τούμπα και σε πολλά ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα, πάντοτε δίπλα στο πλευρό της αγαπημένης ομάδας του.

Η ιστορία της τρομπέτας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του «Δικεφάλου» και η «πορεία» της συνδυάζεται άμεσα με την χρυσή ομάδα της δεκαετίας του '70.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, με πρωτοβουλία του Γιώργου Κούδα και του Κώστα Ιωσηφίδη αποφάσισαν, μέσω των πριμ τους από δύο συνεχόμενα νικηφόρα παιχνίδια, να του την κάνουν δώρο αφού η προηγούμενη είχε χαλάσει σ' ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στο στάδιο Καραϊσκάκη στις αρχές εκείνης της δεκαετίας.

Τελικά με απόφαση του γενικού γραμματέα της ομάδας, Βασίλη Σεργιαννίδη, η τρομπέτα, αξίας 4.500 δραχμών αγοράστηκε με έξοδα του ΠΑΟΚ

Ο Λαυρέντης «έγραψε» με την τρομπέτα του τραγούδια για τον ΠΑΟΚ που ακόμα και σήμερα ακούγονται στην Τούμπα. Ήταν ο πρώτος που έπαιξε σε γήπεδο το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ κι «ο τρελογιατρός» είναι δικής του έμπνευσης και εκτέλεσης.

Τα πρώτα ακούσματα από την τρομπέτα του Λαυρέντη, που ξεσήκωσαν τα πλήθη στην Τούμπα, εμφανίστηκαν στις 19 Μαρτίου 1967 στον νικηφόρο αγώνα (2-0) του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όταν με πρωτοβουλία του αδερφού του Γιώργου Παράσχου που αγωνιζόταν στα εφηβικά τμήματα της ομάδας, Θόδωρου, ο νεαρός τότε τρομπετίστας εμφανίστηκε στις κερκίδες του γηπέδου και σάλπισε για πρώτη φορά για χάρη του ΠΑΟΚ.

Από τις 2 Ιανουαρίου του 1971 (ΠΑΟΚ - Αιγάλεω 1-2) και μετά ο Λαυρέντης δεν έχασε ματς της ομάδας μέχρι την στιγμή που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για το Ηράκλειο της Κρήτης για μόνιμη εγκατάσταση.

Το βράδυ της Τετάρτης (25/5), πριν από την σέντρα του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Βόλου, ο Λαυρέντης παρέδωσε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την τρομπέτα του, η οποία και τοποθετηθεί σε ειδικό χώρο στα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο της Τούμπας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4