Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαΐου 2022

Αγκαλιά με τη 2η θέση, με νίκη επί του Άρη (2021)


Σαν σήμερα τις 9/5/2021, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Άρη με 2-0, για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, της περιόδου 2020-2021...

Ένας πολύ καλά διαβασμένος ΠΑΟΚ, παρά τις σημαντικές απουσίες του κέρδισε τον ΑΚΙΝΔΥΝΟ έως ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ επιθετικά συμπολίτη, έχοντας απέναντί του μια κακή διαιτησία και έναν τραγικό Πορτογάλο (τελικά) VARίστα, που προσπάθησε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα!

Ο Δικέφαλος διαμαρτυρήθηκε για τον μη καταλογισμό πέναλτι στον Ουάρντα και στον Βαρέλα λίγο αργότερα, με τον ρέφερι να μη δείχνει την πεντακάθαρη κόκκινη στον Γκάμα, ο οποίος πάτησε τον Βιεϊρίνια, στέλνοντας τον παίκτη μας στον πάγκο (αναγκαστική αλλαγή)!

Από το ξεκίνημα του ματς φάνηκε πως οι φιλοξενούμενοι είχαν σκοπό να παίξουν ταμπούρι και να προσπαθήσουν να κλέψουν το ματς στις αντεπιθέσεις, όμως ο Δικέφαλος με σωστή λειτουργία δεν τους έδωσε το δικαίωμα να πιστέψουν σε κάτι τέτοιο παίζοντας έξυπνα!

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τους διαδρόμους προς την εστία του Κουέστα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει καθώς έλειπε η καλή τελική πάσα. Πάντως στο 21ο λεπτό ο Κουέστα ανέτρεψε τον Ουάρντα, αλλά δεν έδωσε τίποτε ο Λευκορώσος, ουτε το VAR.

Παρόμοια τύχη είχαν και οι διαμαρτυρίες μας στη φάση που ο Γκανέα σκαρφάλωσε πάνω στον Βαρέλα στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, χρησιμοποιώντας και τον αγκώνα του, χωρίς να δοθεί τίποτε!

Στην επανάληψη και στο 54ο λεπτό, ο Λευκορώσος έδειξε κίτρινη στον Γκάμα, αν και θα μπορούσε να έχει άλλο χρώμα η κάρτα! Καρμπινάτη κόκκινη που δε δόθηκε!

Στο 62ο λεπτό μπήκαν οι Λύρατζης στη θέση του Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας αντί του Ουάρντα και Κρμέντσικ αντί του Σφντέρσκι, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Σβαμπ άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Κρμέντσικ από τον Σάσα.

Στο 81ο λεπτό, με την άκρη του ποδιού ο Κουέστα σταμάτησε το πλασέ του Κρμεντσικ, για να φτάσουμε στο 91' όταν ο Ζίβκοβιτς από κοντά εκτέλεσε τον Κουέστα, γράφοντας το τελικό 2-0.

Καλό το κοουτσάρισμα του Πάμπλο Γκαρσία, εύστοχες οι αλλαγές του, σίγουρα πιστώνεται μεγάλο μέρος από τη νίκη!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (61' Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Ντόουγκλας, Σβαμπ (78' Μουργκ), Μπάμπα (85' Μιχάι), Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (61΄Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (61' Κρμέντσικ).

Άρης: Κουέστα, Ιωάννου (73' Μπερτόλιο), Μπεναλουάν Ρόουζ, Σούντγκρεν (73' Μπρούνο), Γκάνεα, Ματίγια (83' Μήτρογλου), Σάσα, Γκάμα, Γκαρσία (56' Μαντσίνι), Σίλβα (56' Μάνος).

......................................

Ο Στέφαν Σβαμπ μίλησε μετά από την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη, τονίζοντας πως ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αναφέρθηκε στην εκτέλεση του πέναλτι, ενώ σημείωσε πως νιώθει καλά στην ομάδα του και ανυπομονεί να κερδίσει έναν τίτλο.


Αναλυτικά όσα είπε:
«Ήταν διαφορετικό παιχνίδι από τα προηγούμενα γιατί άλλαξαν το σύστημα τους, θεωρώ πως σε σχέση με άλλα παιχνίδια που παίξαμε με τον ίδιο αντίπαλο είναι το παιχνίδι που καταφέραμε να ελέγξουμε περισσότερο, κάτι που φαίνεται σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την εμφάνιση και από τη νίκη φυσικά».

Για την καλή παρουσία του ΠΑΟΚ στα play offs: «Είναι αλήθεια ότι στην κανονική περίοδο δεν κερδίσαμε αρκετά ντέρμπι αν και θεωρώ ότι σε κάποια από αυτά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει καλύτερο αποτέλεσμα. Όμως μείναμε ήρεμοι, συνεχίσαμε να δουλεύουμε και στα play offs καταφέραμε να γυρίσουμε την κατάσταση. 

Για εμάς είναι πολύ θετικό ότι μπορούμε να παίζουμε με δύο συστήματα, η ομάδα είναι και στα δύο πολύ συμπαγής σε αντίθεση με τον Άρη ας πούμε που σήμερα άλλαξε σύστημα και φάνηκε ότι δεν ένιωθε άνετα με αυτό».

Για την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι: «Ένα πέναλτι δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά αν εκτελείς αρκετά μέσα στη σεζόν είναι σίγουρο ότι η αντίπαλη ομάδα έχει μελετήσει τον τρόπο που σουτάρεις οπότε πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος. Ο Αντρέ δεν ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να αποφασίσουμε, οπότε ανέλαβα εγώ την ευθύνη αν και πάντα βλέπουμε ποιος είναι καλύτερα ψυχολογικά για να το εκτελέσει».

Για το πως νιώθει συγκριτικά με όταν ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Η μεγαλύτερη διαφορά με το αυστριακό πρωτάθλημα είναι ότι εκεί υπάρχει μια μεγάλη διακοπή τον χειμώνα, εδώ είναι η πρώτη φορά που παίζω τόσα συνεχόμενα παιχνίδια. Ωστόσο νιώθω καλά που είμαι εδώ, εμένα μου αρέσει πολύ και η ομάδα και η ζωή εδώ και ανυπομονώ να κερδίσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ».

.....................................

Όλα όσα είπε ο Πάμπλο Γκαρσία μετά τη νίκη επί του Άρη στο γήπεδο της Τούμπας για την 8η αγωνιστική των Play Offs ...

......................................

Για την δύσκολη περίοδο του τραυματισμού του, την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αλλά και την υποστήριξη που είχε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ μίλησε ο Ενέα Μιχάι μετά το τέλος του ματς με τον Άρη.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του στην αγωνιστική δραστηριότητα: «Ευχαριστώ πολύ τον κόουτς, ένας τέτοιος τραυματισμός είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Όλα είναι καλά και αυτές οι στιγμές όπως η σημερινή σε κάνουν να ξεχάσεις όλα τα δύσκολα που πέρασες αυτό το διάστημα.

Όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ στάθηκε δίπλα μου και τους ευχαριστώ πολύ. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι στιγμές όπως η σημερινή σε βοηθούν να... σβήσεις δύσκολες στιγμές. Είμαι πολύ χαρούμενος και για εμένα και για την ομάδα φυσικά».


Για τη νίκη στο ματς με τον Άρη: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ήμασταν κυρίαρχοι σε όλο το παιχνίδι, κάναμε κάποιες κλασσικές ευκαιρίες. Έχουμε ακόμη παιχνίδια μπροστά μας και κρατάμε την απόσταση που έχουμε πλέον».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι είχαμε πάρα πολλά παιχνίδια που ήμασταν καλοί αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους βαθμούς που θα θέλαμε. Έχει μείνει ο στόχος της δεύτερης θέσης και πρέπει να τα καταφέρουμε.

Δεν θέλω να κρυφτώ. Στο πρωτάθλημα είναι μια αποτυχημένη χρονιά. Έχουμε το Κύπελλο μπροστά μας και πρέπει να τα δώσουμε όλα εκεί γιατί για εμάς θα είναι μεγάλη υπόθεση να πάρουμε φέτος το Κύπελλο».


Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Για εμένα ο κύριος Γκαρσία έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, ότι γνωρίζει τι είναι ο ΠΑΟΚ και μας το μεταδίδει. Μας έχει μεταδώσει τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ, μας έχει ενώσει στα αποδυτήρια και μας έχει κάνει ένα, κάτι που φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το τι του είπε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς:
«Μου φώναξε μπράβο που τον άκουσα, γιατί ετοιμαζόμουν να σουτάρω (σ.σ. γέλια)».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4