Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Δεκεμβρίου 2020

Ασταμάτητο το ... "εξπρές" και στη Λεβαδειά! (2018)

Σαν σήμερα στις 17/12/2018, για την 14η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Λεβαδειακό με 1-2 ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος – Κρέσπο – Βαρέλα – Τόσκα, αμυντικά χαφ τους Μαουρίσιο – Βέρνμπλουμ, μεσοεπιθετικά τους Ζαμπά – Μπίσεσβαρ – Ουάρντα και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς. 

Ο Δικέφαλος, έχοντας τη συμπαράσταση 500 και πλέον οπαδών του, ξεκίνησε το ματς με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπίσεβαρ στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς μόλις στο 1ο λεπτό και στο 6ο είδε τον Βέρνμπλουμ να προσγειώνεται άσχημα στην προσπάθειά του να πάρει μια κεφαλιά και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή (ρήξη στον αχίλλειο τένοντα η πρώτη εκτίμηση!), παραχωρώντας τη θέση του στον Σάκχοφ. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις και να απειλήσει, την ώρα που οι γηπεδούχοι αμύνονταν μαζικά και σε σπάνιες περιπτώσεις έβγαιναν στην επίθεση, παίζοντας με σέντρες που δεν προβλημάτιζαν ιδιαίτερα τους Πασχαλάκη, Κρέσπο και Βαρέλα. 

Αν και η ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας και καλή κυκλοφορία, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 22ο λεπτό όταν ο Μπίσεσβαρ σούταρε και ο Μπάγιτς απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. 

Δε συνέβη όμως κάτι ανάλογο στο 41ο λεπτό, με τον Ζαμπά να βρίσκει τον Πρίγιοβιτς και αυτός με ένα ασύλληπτο δεξί βολέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Μπάγιτς.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μπίσεσβαρ με υποδειγματική εκτέλεση λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, εκτέλεσε για 2η φορά τον Μπάγιτς κάνοντας το 0-2! 

Ο ΠΑΟΚ έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, είχε 1-2 πολύ καλές ευκαιρίες για να φτάσει σε ένα 3ο γκολ, ιδιαίτερα η φάση του Ζαμπά στο 65' δε χανόταν και στο 74' ο Λεβαδειακός μείωσε σε 1-2 με τον Ζησόπουλο, μετά από κόρνερ του Στανόγεβιτς. 

Η μπάλα βρήκε και στον Μάτος πριν καταλήξει στα δίχτυα μας. Πριν το γκολ ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Καραχάλιου... 

Στα εναπομείναντα λεπτά, η ομάδα διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ, δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους και έφτασε στο διπλό και στο +8 από τον Ολυμπιακό! 
Οι συνθέσεις: 

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Καθάριος (64' Ναργκίς), Ζησόπουλος, Γιακουμάκης (90' Μαρκόφσκι), Καραχάλιος (79' Μανγκά), Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Ιωαννίδης, Στανόγεβιτς. 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα, Μαουρίσιο (81' Κάνιας), Βέρνμπλουμ (8' Σάκχοφ), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (84' Ελ Καντουρί), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς. 

............................................ 

Ο τεχvικός του Δικεφάλου μίλησε για το διπλό στη Λειβαδειά και για τηv γενικότερη κατάσταση στηv ομάδα...
Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε: 

Για τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ: «Ο τραυματισμός του Πόντους μοιάζει να είναι σοβαρός και είναι μια δύσκολη στιγμή για εμάς. Η ομάδα έπαιξε καλά, ακόμη τρεις πόντοι μακριά από την Θεσσαλονίκη, κάτι που μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας κρατάει σε απόσταση από την δεύτερη θέση». 

Για την εμφάνιση των μεσοεπιθετικών του ΠΑΟΚ: «Είχαν πολύ καλή παρουσία στις προπονήσεις. Αν ο Μπίσεσβαρ έπαιζε έτσι σε όλα τα ματς, θα ήταν στην Μπαρτσελόνα, αλλά και οι υπόλοιποι έπαιξαν πάρα πολύ καλά». 

Για την αντίδραση της ομάδας μετά το ματς με την ΜΠΑΤΕ: «Ξέρετε πολύ καλά ότι ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Δεν μπορούσαμε να παίζουμε στο ίδιο επίπεδο σε δύο διοργανώσεις. Στόχος είναι το πρωτάθλημα και τα πάμε πάρα πολύ καλά». 

Για την διακοπή του πρωταθλήματος: «Το πιο σημαντικό είναι το διάστημα των τεσσάρων ημερών που ακολουθεί, με το ματς του Κυπέλλου και τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα, προκειμένου να κλείσουμε την χρονιά αήττητοι και να πάμε στην διακοπή, σε μια περίοδο που είναι η καλύτερη στην ιστορία του ΠΑΟΚ». 

Για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση μετά τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ: «Είναι πολύ νωρίς να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Μοιάζει να είναι σοβαρός τραυματισμός και θα πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα πρώτα». 

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε κρίση: «Ο ΠΑΟΚ έχει 40 βαθμούς στο γήπεδο. Βλέπω την βαθμολογία και βλέπω τον ΠΑΟΚ να έχει την καλύτερη ομάδα στην επίθεση, βλέπω τον ΠΑΟΚ και έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, πως μπορεί να είναι σε κρίση; Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πρωτάθλημα, μια ήττα και μια ισοπαλία είναι. Είμαστε σε κρίση για τους αντιπάλους μας. Υπάρχει πίεση στην Ελλάδα, προσπαθεί ο αντίπαλος να δημιουργήσει πρόβλημα, για να κρύψει τα δικά του λάθη και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί». 

Για το τι τον έχει ενοχλήσει τις τελευταίες ημέρες: «Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι για όποιον αγαπάει τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το πιο σημαντικό». 

………………………………………….. 

Ο Αμρ Ουάρντα τοποθετήθηκε για τη διπλό του Δικεφάλου επί του Λεβαδειακού...
Αναλυτικά τόνισε: 

Για τη σημασία της σημερινής νίκης: «Τέτοιες νίκες δίνουν τίτλους. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, θέλαμε να δώσουμε τις απαντήσεις μας μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη. Έχουμε μια διαφορά 8 βαθμών από τον Ολυμπιακό. Δώσαμε χαρά στον κόσμο και τον πρόεδρο και είμαι χαρούμενος γι' αυτό». 

Για τον χρόνο συμμετοχής του: «Είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι, το πιο σημαντικό είναι να κλείσουμε με νίκη τον πρώτο γύρο. Δεν είναι δουλειά μου το πόσο θα παίζω είναι του προπονητή και εγώ χαίρομαι να αγωνίζομαι για τον ΠΑΟΚ». 

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Μας υποστηρίζει ο κόσμος μας, είναι υποχρέωσή μας να τους χαρίσουμε τον τίτλο του φετινού πρωταθλήματος». 

……………………………………………. 

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στο γκολ που σημείωσε και στον τραυματισμό του Πόντους Βέρνμπλουμ...
Αναλυτικά τόνισε: 

«Συνήθως δεν προτιμώ να χτυπήσω με τόση δύναμη το σουτ για να μην ενοχλήσω τους θεατές. Δεν περίμενα να πάει σε εκείνη την γωνία, είδα ότι στρώθηκε καλά η μπάλα, δοκίμασα το δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα». 

Για το αν το γκολ του έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του: «Δεν έχει να κάνει τόσο με εμάς. Επηρεάζουν οι συμπαγές άμυνες που συναντάμε στα παιχνίδια. Ήταν θέμα χρόνου να μπει το γκολ μας, είχα και εγώ ευκαιρίες με τις κεφαλιές, αλλά ήταν μάλλον η μέρα για το πόδι μου». 

Για τη σημασία της νίκης: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, όλοι ξέρουν ότι εδώ και στην Λαμία, ήταν τα πιο σημαντικά παιχνίδια του πρωταθλήματος τώρα, καθώς και στις δυο έδρες χάσαμε βαθμούς πέρυσι. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ανάγκη τους βαθμούς και δίνουν μεγάλο αγώνα, γι' αυτό γίνεται πιο δύσκολη η προσπάθεια μας. 

Περιμέναμε να συναντήσουμε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, όμως ήταν αρκετά καλός. Στο τέλος τα πάντα έδειχναν ανοικτά αλλά θεωρώ ότι ελέγχαμε τον αγώνα, κάναμε τις ευκαιρίες μας, σκοράραμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς που είναι το πιο σημαντικό». 

Για το γεγονός ότι ήταν το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα μακριά από την Θεσσαλονίκη: «Είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί, δεν είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία. Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να κάνω το καλύτερο, να σκοράρω. Το πιο σημαντικό είναι ότι φεύγουμε νικητές και αυτό με ικανοποιεί». 

Για το ποιος έχει την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα: «Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Θα φανεί στο τέλος ποιος είναι ο καλύτερος. Εμείς πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν κοιτάω αυτά που λένε αριστερά και δεξιά, προσπαθώ να είμαι πάντα συγκεντρωμένος στον στόχο μας». 

Για τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ: «Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και είχε σήμερα έναν άσχημο τραυματισμό. Του εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα και πάλι κοντά μας. Είμαστε όλοι μαζί του, του στεκόμαστε, είναι δύσκολη στιγμή για εμάς». 

………………………………………….. 

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μίλησε για το σημερινό διπλό, τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ, και το μέλλον του στον ΠΑΟΚ... 
Αvαλυτικά τόνισε:

«Αυτό που έγινε την περασμένη βδομάδα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Έπρεπε να δείξουμε πώς είμαστε εν δυνάμει πρωταθλητές και με την εικόνα μας το καταφέραμε και φύγαμε με τη νίκη. Βήμα – βήμα προσεγγίζουμε το στόχο μας που είναι ο τίτλος». 

Για το αν ο αποκλεισμός από την Ευρώπη θα δώσει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να δείξει άλλη εικόνα στη συνέχεια της σεζόν:  «Δεν ξέρω αν θα μας βοηθήσει να δείξουμε καλύτερα πράγματα. Θα φανεί αγώνα με τον αγώνα. Θέλουμε να κερδίσουμε το ματς με τον ΠΑΣ και να περάσουμε την πίεση στους άλλους και όχι σε εμάς. Στη διακοπή θα αποφορτιστούμε και μετά τις γιορτές θέλουμε να επιστρέψουμε γιατί όχι και ακόμη καλύτεροι. Είμαι περήφανος που παίζω γι' αυτή την ομάδα και χαίρομαι που δώσαμε χαρά στον κόσμο μας». 

Για τη θέση στην οποία αγωνίστηκε σήμερα: «Νιώθω περισσότερο ελεύθερος και δημιουργικός στο κέντρο, αλλά δεν είναι πρόβλημα η θέση που θα αγωνιστώ. Όπου και αν αποφασίζει ο προπονητής θα το σεβαστώ». 

Για τον Πόντους Βέρνμπλουμ: «Η νίκη είναι αφιερωμένη στον Πόντους. Του εύχομαι τα καλύτερα. Μπήκε ο Σάκχοφ στο παιχνίδι και απέδειξε πώς έχουμε εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο». 

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Δεν έχω τίποτα να πω. Θέλω να παίζω ποδόσφαιρο και στο τέλος θα δούμε τι θα συμβεί. Απολαμβάνω να παίζω για τον ΠΑΟΚ και την κατάλληλη στιγμή θα μιλήσουμε».

................................................. 

O Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε για τη νίκη στη Λειβαδιά και το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα... 
Αναλυτικά ανέφερε:

Για την εικόvα του ματς: «Από την αρχή είχα την αίσθηση πώς ήμασταν καλύτερη ομάδα. Το πλάνο του προπονητή πήγε όπως το είχε σχεδιάσει και είμαστε ικανοποιημένοι και για την εικόνα μας». 

Για το πόσο σημαντικές είναι οι εκτός έδρας νίκες: «Με τα φαβορί τα παιχνίδια είναι έξι βαθμών, όμως στα εκτός έδρας παιχνίδια που είναι δύσκολα παίρνεις σπουδαίες νίκες και πρέπει να είσαι πειθαρχημένος για να συμβεί αυτό, κάτι που δείξαμε σήμερα». 

Για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: «Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Είμαστε μία οικογένεια. Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν είχαμε τους Πέλκα και Βιειρίνια, τους αφιερώνουμε τη νίκη και τους θέλουμε γρήγορα πίσω. Όπως και στον Πόντους που είχε την ατυχία αυτή. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε ενωμένοι ό,τι και αν συμβεί». 

Για την συνέχεια μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό: «Η σοβαρότητα φαίνεται στα παιχνίδια που δίνουμε βάση και που όχι. Έχει γίνει έμμονη ιδέα η κατάκτηση του νταμπλ και εξ αρχής ήταν ο στόχος αυτός. Στο Europa League φτάσαμε ως τους ομίλους και μπορώ να πω πώς ήταν μία αποτυχία, αλλά δε θέλω να σταθώ σε αυτό το κομμάτι. Θέλω να σταθώ στον ποδοσφαιρικό εγωισμό που βγάζει η ομάδα». 

Για την εθνική ομάδα: «Υποστηρίζω την εθνική Ελλάδος, ανεξάρτητα με το ποιος θα παίζει εκεί. Θέλω ο κόσμος να μας αγκαλιάσει και να μας δώσει δύναμη και κίνητρο για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ο κ. Αναστασιάδης είναι έμπειρος προπονητής που θα δώσει το δικό του στίγμα». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4