Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Δεκεμβρίου 2020

Εκπληκτικός ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα! (2016)

Σαν σήμερα στις 17/12/2016, για την 15η αγωνιστική της Super League, ο Δικέφαλος διέλυσε στην Κέρκυρα την τοπική ομάδα με 0-5 ...

Μπροστά σε 300 οπαδούς του που έκαναν το μακρινό ταξίδι και βρέθηκαν στο νησί των Φαιάκων για να δουν την αγαπημένη μας ομάδα, ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος στην άμυνα, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ στη μεσαία γραμμή και Κάμπος, Αθανασιάδη, Ροντρίγκες στην επίθεση... 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ, καθώς πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό σε γύρισμα του Κάμπος από τα δεξιά, ο Ανδρεόπουλος πέτυχε ένα θεαματικό αυτογκόλ καρφώνοντας την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Κουτζαβασίλη! 

Από εκείνο το σημείο και μετά, ως τη λήξη του ημιχρόνου μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και κάτι κομπάρσοι! Ο Δικέφαλος έκλεισε την Κέρκυρα στο μισό γήπεδο και κυριολεκτικά την βομβάρδιζε! 
Αφού ο Ροντρίγκες στο 10' και ο Κάμπος στο 15' έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, ήρθε στο 15' ο Μπίσεσβαρ να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ στέλνοντας την μπάλα κοντά στο αριστερό «Γ» της εστίας των γηπεδούχων, με σουτ έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής...

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και οι ευκαιρίες διαδεχόταν η μία την άλλη! Στο 31ο λεπτό, χάθηκε η μπάλα, καθώς πέρασε από πολλά πόδια παικτών του Ίβιτς πριν καταλήξει στον Ροντρίγκες ο οποίος τη γύρισε στην καρδιά της άμυνας, αλλά η προβολή του Κάμπος πέρασε άουτ! 

Στο επόμενο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Κουτζαβασίλη και στο 33ο λεπτό, δόθηκε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Ροντρίγκες. Το εκτέλεσε ο Κλάους, ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε όμως ο Κάμπος μπήκε στη φάση και σκόραρε.
Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου ανήκε στον Δικέφαλο, με το πλασέ του Ροντρίγκες να περνάει άουτ. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Δικέφαλο στο πρώτο μέρος, είχε 68% κατοχή, πολλές τελικές, χωρίς να κινδυνεύσει καθόλου από την Κέρκυρα, με τον Γλύκο να είναι θεατής... Οι παίκτες μας έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα σε όλες τις φάσεις «πνίγοντας» κυριολεκτικά τους γηπεδούχους... 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Μαλεζάς αντί του Βαρέλα που αισθάνθηκε σφίξιμο στην γάμπα και αντικαταστάθηκε προληπτικά. Οι γηπεδούχοι κάτι πήγαν να κάνουν στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, ως το 57ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έλεγχε το ματς χωρίς να δείχνει πολλή διάθεση να απειλήσει, αλλά στο επόμενο λεπτό με σουτάρα του Κάμπος μετά από εξαιρετική ανάπτυξη της ομάδας από τα αριστερά, γράφτηκε το 0-4. Στο 61ο λεπτό μετά από κόρνερ του Ροντρίγκες κεφαλιά ο Μάτος και 0-5!!! 

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το σκορ, είχε 1-2 καλές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ, όμως σταμάτησε τελικά στα πέντε, σκορ που αποτελεί τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα των γηπεδούχων στην ιστορία τους!!! 
Οι συνθέσεις: 

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (65' Γεωργακόπουλος), Σπίνουλας, Ζαραδούκας, Σιόντης,Κοντός, Ανδρεόπουλος (77' Αντιλεού), Ιωάννου, Γεωργίου (77' Γκόμεζ), Τουράμ. 

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (63' Κίτσιου), Κρέσπο, Βαρέλα (46' Μαλεζάς), Μάτος, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Ροντρίγκες (73' Περέιρα), Αθανασιάδης, Κάμπος. 

..................................................... 

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε μεταξύ άλλων για την άνετη επικράτηση στην Κέρκυρα, καθώς και για το σχεδιασμό ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου...
Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε: 

Για την εικόνα του ματς: «Βάλαμε αρκετά γκολ, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Ήμασταν αποτελεσματικοί και αυτό έχει σημασία. Είχαμε και τύχη με ένα γρήγορο γκολ. Η Κέρκυρα αναγκάστηκε να βγει στην επίθεση μας έδωσε χώρους και τελειώσαμε το παιχνίδι αυτό θα έλεγα εύκολα». 

Για τον Τζαβέλα: «Δε θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο γι' αυτό το θέμα». 

Για την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών: «Συνεχίζουμε και στις τρεις διοργανώσεις. Η διακοπή θα μας κάνει καλό. Κυρίως για τους παίκτες να κάνουν διακοπές με τις οικογένειές τους. Να έρθουν πίσω όλοι γεροί να συνεχίσουμε από εκεί που σταματάμε». 

Για το τι κρατάει από την παρουσία του στο τιμόνι της ομάδας έως τώρα: «Κρατάω τις καλές εμφανίσεις της ομάδας. Είναι κάτι που δεν εύκολο με τόσους νέους παίκτες. Είναι δύσκολο να φτιάξεις ομάδα που θα παίζει καλά και θα έχει αποτελέσματα. Ειδικά όταν έχεις τόσους νέους παίκτες. Αυτό κρατάω όμως, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να κρατήσω την αναποτελεσματικότητα που είχαμε σε πολλά παιχνίδια». 

Για το τέταρτο σερί παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ δεν δέχεται τέρμα: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου. Αυτό δίνει σιγουριά στην ομάδα. Η ομάδα δουλεύει καλά, είναι συγκεντρωμένη επιθετικά και αμυντικά και δείχνουμε καλό πρόσωπο». 

Για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση: «Κινούμαστε και έχουμε σχεδιάσει για το που θα ενισχυθούμε. Καλό θα είναι 3 Ιανουαρίου να έχουμε τους παίκτες που θέλουμε. Όμως η μεταγραφική περίοδο κρατάει ένα μήνα. Δε μπορώ να σας πω πότε θα έχουμε νέους παίκτες. Το καλοκαίρι πήραμε πολλούς παίκτες. Εγώ δε ζητάω πολλούς παίκτες. Θέλουμε δύο, τρεις μάξιμουμ παίκτες. Θέλουμε παίκτες με ποιότητα που θα προσφέρουν άμεσα. Αυτές οι μεταγραφές είναι για να βοηθήσουν άμεσα». 

Για την κλήρωση του κυπέλλου: «Όποια ομάδα έρθει θα την αντιμετωπίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα να περάσουμε». 

Για τους δανεικούς: «Θα υπάρξουν παίκτες που θα πάνε δανεικοί να παίζουν. Ίσως και κάποιοι όμως να γυρίσουν. Από σήμερα σχεδιάζουμε το τι θα γίνει με αυτούς τους παίκτες». 

……………………………………………….. 

O Ντιέγκο Μπίσεσβαρ τοποθετήθηκε για την καταιγιστική σημερινή εμφάνιση του Δικεφάλου, καθώς και για την δική του απόδοση...
Αναλυτικά τόνισε: 

Για τη δική του απόδοση: «Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Αυτό το έκαναν όλοι σήμερα και κερδίσαμε εύκολα». 

Για την εμφάνιση της ομάδας: «Θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Είμαστε πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα. Βρίσκουμε τα πατήματα μας και θα είμαστε καλύτεροι. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι, να πετυχαίνουμε 5-6 γκολ σε κάθε ματς, γενικά εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο». 

Για τον ρόλο που του έχει αναθέσει ο προπονητής: «Σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν έπρεπε να μάθω τι ζητάει ο προπονητής. Πλέον αρχίζω και μαθαίνω και ελπίζω να παίζω περισσότερο από εδώ και πέρα». 

…………………………………………………… 

Ο Τζάλμα Κάμπος σε δηλώσεις του, μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Κέρκυρα τόνισε μεταξύ των άλλων πως η δουλειά των προπονήσεων αρχίζει να βγαίνει και στο γήπεδο. 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ότι η ομάδα δεν είναι ψηλά στη βαθμολογία αν και παίζει καλό ποδόσφαιρο: «Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις για να έχουμε αυτή την απόδοση. Στα τελευταία παιχνίδια μας, αυτή η δουλειά μάς βγήκε στο γήπεδο, κάναμε και καλά παιχνίδια και πετύχαμε αρκετά γκολ». 

Σε ερώτηση αν αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση του ΠΑΟΚ, απάντησε: «Ήταν καλή εμφάνιση, βάλαμε πέντε γκολ αλλά είναι τρεις βαθμοί και τίποτα περισσότερο. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την εμφάνιση και τη νίκη, αλλά μέχρι εκεί». 

Για το παιχνίδι σχολίασε: «Ξεκινήσαμε δυνατά το ματς όπως πάντα. Μπήκε το γρήγορο γκολ, πετύχαμε κι άλλα τέρματα και στη συνέχεια το παιχνίδι "άνοιξε" με αποτέλεσμα να πάρουμε αυτό που θέλαμε». 

Για τα 17 γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ χωρίς να έχει δεχτεί κανένα, είπε: «Πιστεύω πως δεν είναι θέμα τύχης, αλλά δουλειάς. Δουλεύουμε αρκετά στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχίσουμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα και τις ίδιες εμφανίσεις». 

Όσο για τα δύο δικά του πρώτα γκολ στο πρωτάθλημα, δήλωσε: «Είναι σίγουρα κάτι το ιδιαίτερο το ότι πέτυχα δύο γκολ. Αυτό που μετράει όμως είναι να παίρνουμε τη νίκη. Είναι ωραίο να σκοράρεις, χαίρομαι για τα δικά μου γκολ και για τη νίκη της ομάδας, που τελικά είναι και αυτό που μένει». 

Ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Ελπίζω και εύχομαι, όπως τελειώσαμε πετυχημένα αυτή τη χρονιά, να συνεχίσουμε έτσι και στη νέα χρονιά». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4