Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Οκτωβρίου 2020

Νίκη με ανατροπή σε παιχνίδι αγγαρεία (1986)


Σαν σήμερα στις 15/10/1986, ο ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος την διακοπή του πρωταθλήματος για τρεις εβδομάδες, υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τον Κιλκισιακό και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1986-1987 ήταν σε εξέλιξη, καθώς είχαν ήδη παιχτεί οι πέντε πρώτες αγωνιστικές του ...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 1.000 θεατές, πήρε τη νίκη με 2-1, σε μια αναμέτρηση που έμοιαζε με … αγγαρεία για τους παίκτες μας!

Αντίθετα ο Κιλκισιακός εντυπωσίασε με την αγωνιστικότητα των παικτών του και καταχειροκροτήθηκε, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

Οι παίκτες του Αρίστου Φουντουκίδη, είχαν εξαιρετική φυσική κατάσταση, πρέσαραν σε όλο το γήπεδο και αποδείχθηκαν εξαιρετικοί μπαλαδόροι.

Στο 17’ ο Χρυσάνης με μπαλιά - τρύπα βρήκε τον Περιστερόπουλο, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 0-1, εκμεταλλευόμενος ολιγωρία της άμυνάς μας.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 40’, όταν ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε κόρνερ και ο Αλεξανδρίδης με κεφαλιά ισοφάρισε.

Με το σκορ στο 1-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Βουρνέλη (Ναζίρης, Δανιηλίδης οι βοηθοί).

Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 78’ με κεφαλιά του Ορφανού, μετά από σέντρα του Καραγεωργίου.

Παρά τη νίκη πάντως, η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν άκρως απογοητευτική, με τους παίκτες μας να εμφανίζονται προκλητικά αδιάφοροι!
 
Ξεχώρισε από πλευράς ΠΑΟΚ μόνον (!) ο Μαλιούφας και από τον Κιλκισιακό οι Σερασίδης, Αντωνιάδης, Παπαδόπουλος, Λαμπαρδάκης, οι οποίοι προέρχονταν από την ερασιτεχνική ομάδα του Δικεφάλου!

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας (46’ Γκιτσιούδης), Τσουρέλας, Mαλιούφας, Ψαρράς (46’ Βασιλάκος), Γιούρισιτς, Σίγγας, Ορφανός, Καραγεωργίου, Ρουσομάνης (46΄Ιορδανίδης), Παπαϊωάννου, Αλεξανδρίδης. 

Κιλκισιακός: Μολακίδης (69' Τασιούδης), Παπαδόπουλος, Γούλας (73' Παπαδόπουλος Α.), Μπίκας, Αντωνιάδης, Καρυπίδης, Λαμπαδάκης, Χρυσάνης (76' Σαλπιγγίδης), Τριανταφυλλίδης (Παπαδόπουλος Χ.), Σερασίδης, Περιστερόπουλος (63' Χαραλαμπίδης).

* Τη σεζόν 1986-1987 ο ΠΑΟΚ μέχρι και την 27η αγωνιστική βρισκόταν στη 2η θέση πίσω από τον Ολυμπιακό με 35 βαθμούς (13 νίκες - 9 ισοπαλίες - 5 ήττες) και τέρματα 39-21. Μετά τους μηδενισμούς βρέθηκε στην 5η θέση με 29 βαθμούς, κάνοντας δώρο το ευρωπαϊκό εισιτήριο στους απεργοσπάστες! 

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρισκόταν σε όλα τα ματς της σεζόν 1986-1987, ο Ολλανδός Τάις Λίμπρεχτς. 

* Tη σεζόν 1986 - 1987, το πρωτάθλημα σημαδεύτηκε από την απεργία που κήρυξαν οι ΠΑΕ τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα ήταν να μην προσέλθουν οι περισσότερες ομάδες στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος και να τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών. 

Οι μόνες που προσήλθαν και δεν τιμωρήθηκαν ήταν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Πανιώνιος, οι οποίες και κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Όπως αναφέρεται σε παλιότερο κείμενο της ΠΑΕ: 

Ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε στη μάχη των «12» ομάδων της Α' Εθνικής τον Μάιο του 1987, μάχη που δόθηκε μέχρι τέλους! Οι «12» ομάδες δεν υποχώρησαν ούτε όταν χρησιμοποιήθηκε η απειλή τιμωρίας, θεωρώντας δίκαια τα αιτήματα τους, ωστόσο αυτή η κίνηση είχε τεράστιο κόστος για τον Δικέφαλο που έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο εκείνη τη χρονιά.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4