Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Οκτωβρίου 2020

Φιλικό "ντόρτι" στον Πιερικό (1981)

Σαν σήμερα στις 15/10/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τον Πιερικό και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1981-1982 ήταν σε εξέλιξη, καθώς είχαν ήδη παιχτεί οι πρώτες πέντε αγωνιστικές του …

Η διακοπή τριών εβδομάδων επέτρεψε στις δύο ομάδες να πραγματοποιήσουν αυτό το φιλικό ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών τους, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί εύκολα με 4-0. 

Ο Δικέφαλος με τον Γερμανό τεχνικό Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 1.000 περίπου θεατές, έχοντας αρκετές απουσίες στη σύνθεσή του, προηγήθηκε στο σκορ με τον Κωστίκο στο 9’. 

Στο 24’ το σουτ του Τριανταφυλλίδη σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 44’ και πάλι ο Κωστίκος διπλασίασε τα ασπρόμαυρα τέρματα. 

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες έκαναν αρκετές αλλαγές και στο 60’ ο Αδαμόπουλος ανέτρεψε τον Δαμανάκη, δόθηκε τι πέναλτι με τον Σίγγα να ευστοχεί και να σημειώνει το 3-0. 
Στο 68’ χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία για τον Πιερικό, όταν ο Φούρτουλα με διπλή απόκρουσε έσωσε ένα βέβαιο γκολ, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μίσκου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μας. 

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 79’ με ασύλληπτο μακρινό σουτ του Αλαβάντα, το οποίο δεν κατάφερε να αποσοβήσει ο Βασιλειάδης. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κωστίκος, Φούρτουλα, Αλαβάντας και από τον Πιερικό οι Βασιλειάδης, Αδαμόπουλος, Δαδάκος, Λιάγκας. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Παντέλης (46’ Φούρτουλα), Πέλλιος, Αποστολίδης, Σίγγας, Σάλαμον, Τσουρέλας, Αλαβάντας (46’ Αλεξανδρίδης), Γεωργόπουλος (46’ Δαμανάκης), Γκουερίνο (70’ Αλαβάντας), Τριανταφυλλίδης, Κωστίκος (46’ Δημόπουλος). 

Πιερικός: Βασιλειάδης, Βαζάκας, Τσούχας (66’ Μουστακίδης), Αδαμόπουλος, Δεληγιάννης, Δαδάκος, Κουρουζίδης (67’ Σιούτης), Τσιρίκας, Σκέντος (46’ Μίχης), Τερζόπουλος (52’ Λιάγκας), Μίσκος. 

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντίσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό! 

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο! 

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. 

Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4