Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Οκτωβρίου 2020

Εντυπωσίασε στο φιλικό διπλό στη Ρόδο (1980)

Σαν σήμερα στις 15/10/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στη Ρόδο την ομώνυμη ομάδα, εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες και ενώ είχαν ήδη παιχτεί οι πέντε πρώτες αγωνιστικές του …

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του πήρε τη νίκη με 1-5, με το γεγονός που κυριάρχησε εκείνη τη μέρα να είναι το αξέχαστο διπλό με 0-1 της Εθνικής στη Δανία, για τον 5ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου! 

Όσον αφορά το δικό μας παιχνίδι στη Ρόδο, έγινε μπροστά σε 2.500 θεατές, ήταν πολύ ενδιαφέρον ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όταν η μπάλα ανεβοκατέβαινε συνεχώς και οι αντίπαλοι σημείωσαν από ένα γκολ. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ επικράτησε ολοκληρωτικά και σκοράροντας άλλα τέσσερα τέρματα, έφτασε στο εντυπωσιακό 1-5. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18’ όταν ο Χάσταλης με φαλτσαριστό κοντινό σουτ ξεγέλασε τον Μλάντεν ανοίγοντας το σκορ, για να ισοφαρίσει στο 35’ ο Σαράφης, ευστοχώντας στο πέναλτι που υπέδειξε ο Ροδίτης διαιτητής Αργυρίου. 

Τα άλλα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο από τον Γκουερίνο στο 48’ και στο 63’, για να έρθει στη συνέχεια ο Βασιλάκος στο 75’ και στο 89’. 
Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχει γκολ, όμως στο 27’ το σουτ του Κερμανίδη πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 34’ το σουτ του ίδιου το σταμάτησε ο Χριστοφορίδης πάνω στη γραμμή του τέρματος, με τον Παπαγιάννη εξουδετερωμένο. 


Στο 56’ ο Βασιλάκος βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε στο δοκάρι, ενώ στο 70’ ο Γεωργόπουλος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.
Νέτο Γκουερίνο και Παύλος Παπαϊωάννου σε μια αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος του παιχνιδιού ...

Ευκαιρίες όμως είχαν και οι γηπεδούχοι. Ο Ρήγας στο 1’ σούταρε, ο Φούρτουλα απέκρουσε όσο χρειαζόταν και με τη βοήθεια του δοκαριού η εστία μας σώθηκε, στο 38’ ο Σάλαμον απέκρουσε επί της γραμμής το σουτ του Χάσταλη και στο 66’ ο Φούρτουλα έπεσε στα πόδια του Ανδρουλή, προλαβαίνοντάς τον πριν πλασάρει…

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φούρτουλα, Κερμανίδης, Σαράφης, Βασιλάκος, Γκουερίνο και από τη Ρόδο οι Χριστοφορίδης, Καμπούρογλου, Ρήγας. 

Οι συνθέσεις: 

Ρόδος: Παπαγιάννης (46’ Τσιτσόπουλος), Παπαϊωάννου, Διακονικολάου, Καμπούρογλου, Χριστοφορίδης, Καραντάνης (46’ Ανδρουλής), Ρήγας (59’ Στοΐτσης), Χάσταλης, Παπαοικονόμου (46’ Βασιλάρας), Σκαρτάδος, Καλαϊτζίδης (46’ Εγγλέζος).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Κερμανίδης, Σάλαμον, Αλαβάντας, Πέλλιος, Αποστολίδης, Δαμανάκης, Σίγγας (15’ Γεωργόπουλος), Σαράφης, Βασιλάκος, Γκουερίνο, Αλεξανδρίδης (46’ Κούδας).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4