Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Οκτωβρίου 2020

Μετά βίας ενδεκάδα σε φιλικό με το Πολύκαστρο (1986)


Σαν σήμερα στις 10/10/1986, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα την ΑΕ Πολυκάστρου και ενώ το πρωτάθλημα τη περιόδου 1986-1987 ήταν σε εξέλιξη, καθώς είχαν ήδη παιχτεί οι πρώτες πέντε αγωνιστικές του …

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, πήρε μια πολύ εύκολη νίκη επικρατώντας με 6-0, απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να βγάλει κάποια θετικά συμπεράσματα από το παιχνίδι, μιας και είδε την καλή απόδοση του Ιβάν Γιούρισιτς, την άνεση στο σκοράρισμα του Ορφανού, αλλά και την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα του Καραγεωργίου.

Να σημειωθεί ότι στον πάγκο του Πολυκάστρου βρισκόταν ο … Κώστας Ιωσηφίδης, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε διαθέσιμους μόλις 11 παίκτες και στον πάγκο μόνο τον Στεργιούδα. Οι υπόλοιποι βρισκόταν με τις Εθνικές ομάδες.
 
Το σκορ άνοιξε στο 15’, όταν ο Σπανοσωτηρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Ορφανό με απευθείας βολέ σημείωσε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα σε ολόιδια φάση, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι!
 
Στο 40’ ο Αλεξανδρίδης μετά από σέντρα του Καραγεωργίου έγραψε το 2-0 και με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Μπρέντα.
Στο 61’ μετά από προσπάθεια του Σίγγα ο Παπαϊωάννου σημείωσε το 3-0, για να ακολουθήσουν δύο γκολ από τον Ορφανό στο 61’ και στο 77’, με τον δείκτη του σκορ να ανεβαίνει στα επίπεδα του 5-0. 

Το τελικό 6-0 διαμορφώθηκε στο 88’ από τον Καραγεωργίου. Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γιούρισιτς, Καραγερωργίου, Ορφανός και από την ΑΕ Πολυκάστρου οι Τριανταφυλλίδης Ν. και Σούλας. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Μαλιούφας, Σπανοσωρτηρόπουλος, Γιούρισιτς, Λιάκος, Καραγεωργίου, Σϊγγας, Ορφανός, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρίδης.

ΑΕ Πολυκάστρου: Τριανταφυλλίδης, Μανουσαρίδης, Νεολίδης, Παυλίδης, Τριανταφυλλίδης Ν., Γεωργιάδης, Μαλουσιάδης, Σούλας, Ζουγουρατζίδης, Αβραμίδης, Πελεκούδης. 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Τάις Λίμπρεχτς δήλωσε: 

«Τα φιλικά παιχνίδια είναι απαραίτητα για τη συντήρηση της ομάδας. Βέβαια μας λείπουν πολλοί παίκτες αλλά ελπίζω ότι θα γυρίσουν χωρίς πρόβλημα και χωρίς να χάσουν τη φυσική τους κατάσταση. Είμαι πάντως ευχαριστημένος από την πρόοδο των τραυματιών μας».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4