Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Ιουλίου 2020

ΠΑΟΚ Vs ΠΑΟΚ Βόλου με 6άρα (1930)

Σαν σήμερα στις 20/7/1930, ημέρα Κυριακή, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ Βόλου, στο τελευταίο του παιχνίδι για τη σεζόν 1929-1930 ...

Ο αντίπαλος ήταν μια ομάδα την ύπαρξη της οποίας αγνοούσαμε παντελώς (διαβάστε για αυτή στα παραλειπόμενα στο τέλος του κειμένου), με το παιχνίδι να διεξάγεται μπροστά στον περισσότερο φίλαθλο κόσμο της πόλης όπως γράφει ο τύπος της εποχής! 
Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε τη νίκη με 1-6, χωρίς από ότι φαίνεται, να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από τη θεσσαλική ομάδα! 
Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μαλαξόπουλος, Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης, Παζάρογλου, Μακαρονόπουλος ΙΙ, Δραγάτσης, Καμπούρογλου, Μπιμπλής, Ηλιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Μιχαηλίδης, Πάγκαλος ΙΙΙ, Πανίδης.
(Την αποστολή συνόδευσε ο έφορος του ΠΑΟΚ κ. Ε. Θεοδωρίδης)
* Δυστυχώς είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια για τα οποία δεν έχουμε για την ώρα συλλέξει περισσότερες πληροφορίες, ελπίζουμε όμως ότι κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό, μιας και η αναζήτηση δε σταματά! 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1929-1930.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Γεωργιάδης, Μαλαξόπουλος, Καβουμαρτζής, Βλάχου, Λαζάρου, Παζάρογλου, Μακαρονόπουλος. Καθιστοί: Μάντακας, Ετιέν, Χ.Παπαδόπουλος, Χρηστίδης (Σαρρής).

* Περί ΠΑΟΚ Βόλου

Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ, γνωστότερος ως ΠΑΟΚ Βόλου, προήλθε από μέλη της ΑΕΚ Βόλου που αποσκίρτησαν, έπειτα από –άγνωστες σε μας–διοικητικές ή άλλες διαφωνίες.
Αναγνωρίστηκε στις 31/1/1929 με την υπ. αρ. 84 απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου .

Μεταξύ των δύο διαφωνούντων σωματείων προέκυψαν πολλές εντάσεις, με αφορμή την χρησιμοποίηση των διεκδικούμενων ποδοσφαιριστών και αργότερα όταν ιδρύθηκε η ΕΠΣΘ, η ΑΕΚ δεν επιθυμούσε επ ουδενί την ένταξη στην Ένωση, του ΠΑΟΚ, οπότε και δημιουργήθηκαν νέες προστριβές και αναταραχή στα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Αν και σχετικά αδύναμος σύλλογος συμμετείχε ανελλιπώς στα πρώτα πρωταθλήματα και διέθετε και θυγατρικά σωματεία (Πέρα–Κλουμπ, Ήφαιστος, Βυζάντιον), τα οποία, κατά τη συνήθη τότε πρακτική, λειτουργούσαν και ως φυτώρια.

Στα 1933, σε μια προσπάθεια ισχυροποίησης, ενώθηκε και πάλι με την ΑΕΚ ιδρύοντας την Πανθεσσαλική Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως Βόλου, γνωστή ως ΠΑΕΚ.

* Περί ΠΑΕΚ

Τα τρία προσφυγικά σωματεία, εκτός της Νίκης (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Νικομήδεια) προκειμένου να ισχυροποιηθούν συνενώνονται σε νέο σύλλογο, την ΠΑΕΚ. Αρχικά, η ΑΕΚ απορρόφησε τη διαλυθείσα Νικομήδεια και ακολούθως επανενώθηκε με τον ΠΑΟΚ.

Το νέο σωματείο απόκτησε επίσημη υπόσταση με τη υπ. αρ. 353- 26/4/1934 απόφαση του πρωτοδικείου Βόλου και την περίοδο 1933-34 συμμετείχε στην ανώτερη τοπική κατηγορία.

Την επόμενη χρονιά όμως, αν και δήλωσε συμμετοχή, αγωνίστηκε μόνο σε ένα-δύο παιχνίδια, και ουσιαστικά αδρανοποιείται, προφανώς από οικονομικές και άλλες διοικητικές αδυναμίες στην εποχή της ποδοσφαιρικής ύφεσης.

Με την επαναδραστηριοποίηση στο χώρο του αθλήματος, το 1937, επανέρχεται σε αγωνιστικούς ρυθμούς και συμμετέχει στις επίσημες διοργανώσεις ως το 1940, χωρίς βέβαια διακρίσεις, στην β’ τοπική κατηγορία.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4