Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιουλίου 2020

Νίκη επί της Βασιλείας και ελπίδες πρόκρισης (2018)

Σαν σήμερα στις 24/7/2018, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ελβετική Βασιλεία με 2-1, στο 1ο παιχνίδι του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League, της περιόδου 2018-2019...

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει βάσεις πρόκρισης από το πρώτο ματς. 
Σε μια κατάμεστη Τούμπα, ο Δικέφαλος, αν και προηγήθηκε στο 80' με 2-0, δέχτηκε στο επόμενο λεπτό το 2-1, στη μία και μοναδική τελική των Ελβετών στην εστία μας!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό 4-2-3-1, τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Βιεϊρίνια – Κρέσπο – Βαρέλα – Μάτος, αμυντικά χαφ τους Μαυρίσιο – Κάνιας, μεσοεπιθετικά τους Ζαμπά – Πέλκα – Λημνιό και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο υπήρξαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα από πλευράς Ελβετών, η Βασιλεία απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, στο 12' με τον Stocker να σουτάρει άουτ σε κενή σχεδόν εστία!

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δύο κεφαλιές του Βαρέλα στο 17' και στο 22' που πέρασαν άουτ, ενώ σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή της. 

Στο 25', ο Κάνιας βγήκε τετ α τετ, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ. 

Στο 32', ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ! Ο Κάνιας με ασύλληπτο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Omlin, σήκωσε στο πόδι την Τούμπα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Βασιλείας.

Στα λεπτά ως τη λήξη του ημιχρόνου οι παίκτες μας προσπάθησαν με μακρινά σουτ να παραβιάσουν την εστία του Omlin, όμως οι προσπάθειες των Μάτος στο 36', Λημνιού στο 45' και του Βιεϊρίνια στο 45+2' από τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων, πέρασαν άουτ!

Οι φιλοξενούμενοι, λίγο πριν ο Άγγλος διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου, βρέθηκαν σε θέση τετ α τετ με τον Ajeti, που ευτυχώς σημάδεψε ψηλά, στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Στο 56', χάθηκε φοβερή ευκαιρία με τον Λημνιό να βρίσκεται μόνος του στην καρδιά της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ του το απέκρουσε ο Omlin. 

Στο 80' ο Πρίγιοβιτς με βολέ μετά από μπαλιά του Λημνιού, έβαλε και πάλι φωτιά στην Τούμπα κάνοντας το 2-0.

Πριν κοπάσουν όμως οι πανηγυρισμνοί, στο 82' ο Ajeti, εκμεταλλεύτηκε λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Πασχαλάκη και μείωσε στο τελικό 2-1, στη μία και μοναδική τελική των Ελβετών στο ματς! 
Νωρίτερα πάντως, ο διαιτητής, έδωσε πλάγιο στους Ελβετούς σε μια φάση στην οποία υπήρξε φάουλ στον Μάτος!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας Ζαμπά (72' Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς (82' Ουάρντα).

Βασιλεία: Omlin, Frei, Zuffi, Stocker, Riveros, Suchy, Oberlin (61' Kalulu), Die, Ajeti (92' Bua), Balanta, Petretta (44' Kaiser).

………………………………

Ο τεχνικός του Δικεφάλου, Ραζβάν Λουτσέσκου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τη νίκη της ομάδας στο σημερινό παιχνίδι, καθώς και για την τραγωδία που έπληξε την χώρα μας..

Αναλυτικά τόνισε:

Για τα τραγικά γεγονότα στην Αττική: «Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της Αθήνας. Είναι μία πολύ στενάχωρη μέρα και είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ σήμερα και μιλάμε για ποδόσφαιρο, οπότε οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους εκεί».

Για το αποτέλεσμα: «Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου, από το ποδόσφαιρο που παίξαμε, αλλά ναι υπάρχει και απογοήτευση για το γκολ που δεχθήκαμε στο τέλος του αγώνα. Πήραμε σήμερα τη νίκη και να είστε σίγουροι πως θα πάμε στην Ελβετία, όχι για να προκριθούμε, αλλά για να κερδίσουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία μας, αυτό ξέρουμε να κάνουμε και κάθε παίκτης ξέρει ότι θα πάμε να πάρουμε τη νίκη, ακόμη κι αν αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα και μία καυτή ατμόσφαιρα».

Για την απόδοση των Λημνιού-Ζαμπά: «Και οι δύο παίκτες τακτικά ήταν σχεδόν τέλειοι. Έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια στο πλάι και δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ. Δεν έχει σημασία αν έχουν εμπειρία ή αν είναι νέοι, πρέπει και οι δύο να ξέρουν ότι στο ποδόσφαιρο όταν σου δίνεται μία ευκαιρία, θα πρέπει να την αρπάξεις. Και με τη θέληση και την αποφασιστικότητα σου, μπορείς να έχεις πολύ καλά παιχνίδια».

Για το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ: «Δεν είναι μια δραματική αλλαγή, λυπάμαι μόνο για την προσπάθεια την οποία κατέβαλαν οι παίκτες μου σήμερα, παρόλα αυτά θα πρέπει να ξέρουμε πως σε αυτό το επίπεδο το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει. Η Βασιλεία είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες, μια εκμεταλλευόμενη ένα δικό μας λάθος, φέρνοντας την μπάλα σε μια κατάσταση που ξέρει να χειρίζεται αρκετά καλά.

Δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε εκείνο το σημείο και σκόραραν από μια... χαζή κατάσταση που βρεθήκαμε, στην οποία πραγματικά ήμασταν άτυχοι. 

Γενικά νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και νομίζω πως είχαμε καλή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Έτσι είναι φυσιολογικό το παιχνίδι το οποίο ελέγχαμε να μας έδινε αυτά τα δυο γκολ διαφορά και μιλάω για την γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο και εννοώ ότι θα πρέπει να είμαστε στο 100% σε κάθε κατάσταση γιατί μια τέτοια φάση που θα είσαι λίγο πιο χαλαρός, μπορεί να σε... τραυματίσει».

………………………………….

Ο Λέο Ζαμπά μίλησε για το επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα του Δικεφάλου που συνδυάστηκε και με θετικό αποτέλεσμα...

Αναλυτικά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τόνισε:

Για το πως βίωσε το ντεμπούτο του: «Όλα είναι υπέροχα. Σήμερα ήταν κάτι εκπληκτικό, μου θύμισε πολύ την ατμόσφαιρα στα παιχνίδια της Κορίνθιανς. Ευχαριστώ το Θεό που ήρθα σε αυτήν την ομάδα. Όλοι με βοηθάνε, το τιμ, οι συμπαίκτες μου. Τα πάντα είναι πολύ εύκολα για να με βοηθήσουν στη ζωή μου εδώ. Ελπίζω σιγά-σιγά να προσαρμοστώ και να αρχίσω να δίνω πίσω πράγματα».

Για τη ρεβάνς στην Ελβετία: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στο πρώτο μου παιχνίδι, πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Περιμένουμε δύσκολη ρεβάνς, στην έδρα μιας πολύ καλής ομάδας. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τον αγώνα αυτό. Ο προπονητής θα μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε. Εμείς θα πρέπει να δείξουμε το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη».

Για το αν το σκορ μπορεί να δώσει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ: «Το σκορ βοηθάει, αλλά πρέπει να είμαστε το ίδιο πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι. Και ο αντίπαλος θα αγωνιστεί για τον ίδιο σκοπό και θα πρέπει να το δείξουμε παραπάνω. Έχουμε εξαιρετική ποιότητα και είναι στις δυνατότητές μας, να πάμε στην Ελβετία και να πάρουμε την πρόκριση».

……………………………………

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε για την φάση που δέχτηκε το γκολ, καθώς και για την ρεβάνς της Ελβετίας...

Αναλυτικά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ τόνισε:

Για το αποτέλεσμα: «Η νίκη είναι σημαντική, γιατί μας δίνει ελπίδες να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά...»

Για την φάση που παραβιάστηκε η εστία του: «Ήταν μια δύσκολη φάση σε μια κόντρα επίθεση. Η μπάλα πήρε ύψος έξω από την περιοχή της εμβέλειας μου, προσπάθησα να γυρίσω για και να καλύψω την εστία μου. Νομίζω πως πρέπει να μείνουμε περισσότερο στη νίκη και όχι στις φάσεις...»

Για την ρεβάνς: «Πάμε στη ρεβάνς για να πρωταγωνιστήσουμε και να δώσουμε τον δικό μας ρυθμό, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Θα ψάξουμε το γρήγορο γκολ για να αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης. Υπάρχει μια απογοήτευση αλλά από την άλλη ίσως είναι καλύτερα για να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και σοβαροί για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τις πυρκαγιές στην Αττική: «Στηρίζουμε αυτούς που βιώνουν δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι μαζί τους...»

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4